S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Metaverse přichází, kupte ihned tyto 4 akcie, radí investorům Jim Cramer

Vzhledem k tomu, že svět metaverse začíná vypadat méně jako science fiction a více jako (virtuální) realita, velké podniky odmítají zůstat pozadu a začínají se zapojovat do dění. A stejný krok by měli učinit také investoři, kteří chtějí v dalších letech dosahovat signifikantních zisků. S těmito 4 akciemi to půjde snadno.

Jim Cramer

Představte si metaverzi jako masivní, trvalý online svět, kde mohou lidé komunikovat, často prostřednictvím náhlavních souprav pro virtuální nebo rozšířenou realitu. Tuto myšlenku zkoumá řada společností, Cramer však poukazuje na čtyři, které "v současnosti odvádějí nejlepší práci"

Zde se podívejte na výběr moderátora pořadu Mad Money.

Meta Platforms $FB+0.5% 

Tohle by nemělo být překvapením. Společnost dříve známá jako Facebook je jedním z hlavních důvodů, proč dnes všichni mluví o metaverzi.

V současné podobě Meta do značné míry zůstává společností zaměřenou na sociální média. Měsíční počet aktivních uživatelů Facebooku vzrostl ve třetím čtvrtletí meziročně o 6 % na 2,91 miliardy.

Po započtení dalších platforem společnosti Meta - konkrétně Instagramu, Messengeru a WhatsAppu - činil počet aktivních uživatelů alespoň jednoho produktu celkem 3,58 miliardy.

Společnost má přitom mnoho snah i mimo sociální média, včetně náhlavních souprav pro virtuální a rozšířenou realitu a chytrých brýlí. Metaverzi chápe jako "hybrid dnešních online sociálních zážitků, někdy rozšířených do tří rozměrů nebo promítnutých do fyzického světa".

Akcie letos vzrostly o 24 % na 326 dolarů za kus. Pokud je to příliš vysoká částka, můžete si pomocí oblíbené investiční aplikace koupit zlomky akcií za tolik peněz, kolik jste ochotni utratit. S nákupech akcií $FB+0.5% vsadíte na velmi silného hráče, který může se svou uživatelskou základnou úspěšně rozjet v podstatě jakýkoliv projekt si zamane.

Nvidia $NVDA-2.0% 

Vzhledem k tomu, že se očekává, že nedostatek čipů bude trvat i v příštím roce - což omezí dodávky nových automobilů a dalších zařízení - výrobci čipů pokračují v jízdě naplno. Akcie společnosti Nvidia se nepřekvapivě od začátku roku více než zdvojnásobily.

A protože je společnost proslulá svými výkonnými grafickými čipy, vidí Cramer Nvidii jako klíčovou hru v metaversu.

Za tři měsíce končící 31. říjnem se tržby společnosti Nvidia meziročně zvýšily o 50 % na rekordních 7,1 miliardy dolarů. Upravený zisk dosáhl 1,17 USD na akcii, což je o 60 % více než před rokem.

Očekává se, že růst bude pokračovat. Pro aktuální fiskální čtvrtletí předpokládá vedení společnosti tržby ve výši 7,4 miliardy dolarů.

https://twitter.com/jimcramer/status/1474021278440992771

Roblox $RBLX+0.4% 

Tento herní vývojář umožňuje uživatelům vytvářet světy a hry založené na blocích, aniž by museli umět programovat. Umožňuje také tvůrcům dostávat peníze prostřednictvím herní měny zvané Robux.

Ve třetím čtvrtletí měla platforma 47,3 milionu průměrně aktivních uživatelů denně, což je meziročně o 31 % více. Příjmy meziročně vzrostly o 102 % na 509,3 milionu dolarů.

Cramerovi se Roblox líbí, protože je to "spousta zábavy" a má již vlastní interní metaverzi.

Společnost Roblox vstoupila na burzu v březnu prostřednictvím přímého vstupu na burzu a první den obchodování uzavřela na ceně 69,50 USD. V listopadu akcie prudce vzrostly na více než 140 dolarů za kus, ale od té doby se vrátily zpět na úroveň kolem 100 dolarů.

Pokud se vám taková jízda na horské dráze nelíbí, nezapomeňte, že si vždy můžete vytvořit diverzifikované portfolio akcií blue-chip jen za pomoci svých "drobných".

Unity Software $U-1.9% 

Tento vývojář softwaru pro videohry nedávno získal studio vizuálních efektů, které stojí za filmy Avatar a Pán prstenů - a Cramer je z toho nadšený.

"Představte si, že byste mohli být avatarem člověka, který vytvořil Avatara," řekl ve svém pořadu.

Akcie Unity měly od května do listopadu solidní růst, ale v posledních týdnech část zisků snížily. Akcie se obchodují za 136 dolarů za akcii a od začátku roku se ve skutečnosti propadly o 5,5 %.

To by mohlo dát kontrariánským investorům důvod k zamyšlení, zejména s ohledem na to, jak rychle podnik roste.

Ve třetím čtvrtletí společnost Unity dosáhla příjmů ve výši 286,3 milionu dolarů, což představuje 43% meziroční nárůst. Společnost také vygenerovala 34,2 milionu USD volného peněžního toku, což je více než trojnásobek 10,9 milionu USD, které vygenerovala v předchozím roce.

Toto samozřejmě není investiční doporučení. Minimálně ode mě ne.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

A closer look at the stocks Jim Cramer told his audience to buy at the start of the year and what they're worth now;)) https://twitter.com/silverguru22/status/1471241268596514819

Lol, nevím jestli je tohle real, nebo ne 😂...Ale jestli jo, tak raději bezu zpět ten můj poslední koment 😅

samé dobré výběry 😄, dobrá práce @jimcramer

$NVDA-2.0% kupuju jako o život 👏

Pro jednou by mohl mít Cramer pravdu 😂

Taky si myslím 😃

🔥🔥🔥

🙏