S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Akcie Robinhood jsou jako zpráskaný pes, je správný čas nakupovat?

Robinhood je oblíbená aplikace pro obchodování na burze mezi mladými a začínajícími investory a obchodníky. Jsou akcie společnosti Robinhood po svém extrémním propadu vhodnou koupí při současné akciové rally?

Robinhood

IPO Robinhood

Dne 28. července společnost Robinhood $HOOD+3.7%  nabídla 55 milionů akcií za cenu 38 USD za akcii, čímž získala 2,1 miliardy USD. Cena se však pohybovala na spodní hranici očekávaného rozpětí. Akcie uzavřely den na hodnotě 34,82, což je více než 8 % pod cenou IPO.

Společnost je známá jako průkopník obchodování s akciemi bez poplatků a bez minimálního účtu. Platforma umožňuje americkým uživatelům provádět neomezené obchody bez poplatků s akciemi, burzovně obchodovanými fondy, opcemi a kryptoměnami. Společnost Robinhood se v roce 2021 zařadila mezi nejlepší online burzovní makléře v oblasti mobilních obchodních platforem/aplikací a maržového investování/úročení.

Aplikace je oblíbená mezi mladými a začínajícími investory. Miliony mladých investorů se k Robinhood hrnuly během mánie obchodování s meme-akciemi, například s akciemi společností GameStop $GME+4.2%  a AMC Entertainment $AMC+9.8%. Zájem o aplikaci podpořilo také vzrušení kolem kryptoměn, jako je Bitcoin $BTC/USD .

"Ačkoli jsme na naší cestě teprve šest let, už jsme zaznamenali hluboké změny v tom, jak lidé přemýšlejí o svých penězích," uvedli v písemných poznámkách k žádosti o IPO Robinhood výkonný ředitel Vlad Tenev a kreativní ředitel Baiju Bhatt.

"Nová generace investorů je mladší a rozmanitější než kdykoli předtím a finance jsou nyní stejně kulturně relevantní jako hudba a umění," uvedli vedoucí pracovníci.

https://twitter.com/RobinhoodApp/status/1469356302434398208

Fundamentální analýza akcií Robinhood

Společnost měla na konci prvního čtvrtletí více než 22 milionů aktivních účtů. Více než polovina zákazníků uvedla, že Robinhood byl jejich prvním makléřským účtem, uvedla společnost. Pod její kontrolou jsou aktiva ve výši 81 miliard dolarů.

Společnost Robinhood oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 26. října po uzavření trhu. Společnost poskytla slabší než očekávaný výhled tržeb poté, co nesplnila odhady pro třetí čtvrtletí, protože maloobchodní obchodní aktivita klesla. Robinhood prodělal 2,06 USD na akcii oproti ztrátě 5 centů před rokem, i když není jasné, zda je to srovnatelný údaj s odhady analytiků. Meziročně tržby za 3. čtvrtletí vzrostly o 35 % na 364,9 milionu dolarů, což rozhodně nestačí.

Zprávy o akciích HOOD

Dne 5. srpna společnost Robinhood oznámila, že různí akcionáři prodají časem až 97,9 milionu akcií. Maximální prodejní cena akcií Robinhood bude v rámci nabídky 35,12, což akcionářům přinese výnosy až 3,44 miliardy dolarů. V reakci na to se akcie Robinhood propadly o více než 27 % a vrátily tak velkou část z 50 % nárůstu z předchozí seance.

Dne 31. srpna předseda Komise pro cenné papíry a burzy Gary Gensler uvedl, že zákaz "Payment per Order Flow (PPOF)" je jednou z možností. Nejvyšší regulátor akciového trhu řekl časopisu Barron's, že zákaz PPOF je "na stole". Protože společnost Robinhood neúčtuje svým uživatelům poplatky za obchody, generuje příjmy tím, že směruje obchody k určitým tvůrcům trhu výměnou za část zisku.

Gensler pro Barron's uvedl, že tato praxe má "přirozený střet zájmů", a poznamenal, že pracovníci SEC by mohli v nadcházejících měsících předložit návrhy. "Dostávají data, mohou z tohoto toku objednávek vybírat kupující a prodávající. To nemusí být nejefektivnější trhy pro rok 2020."

Gensler dodal: "Upozorňuji na to, protože je to na stole. Je to zcela jasné."

https://twitter.com/RobinhoodApp/status/1460369745455181829

Cena akcií společnosti Robinhood a technická analýza

Cena akcií společnosti Robinhood v úterý klesla o 5,37 % a obchoduje se kolem 17,45. Akcie dosáhly historického minima 17. prosince, kdy se obchodovaly až za 17,08.

Akcie HOOD jsou asi 79 % pod historickým maximem, které bylo stanoveno 4. srpna na 85,00. Sledujte, zda se nevytvoří nová základna, která by nabídla první nákupní bod akcie.

Je akcie Robinhood právě teď vhodná ke koupi?

Akcie společnosti Robinhood jsou v rámci současného dění na akciovém trhu jednou z nejlepších IPO akcií, které stojí za to sledovat. Společnost se může pochlubit solidním růstem tržeb v posledních čtvrtletích a potenciál společnosti je povzbudivý v souvislosti s rostoucí popularitou obchodování s akciemi mezi mladými investory. 

Akcie jsou daleko od svých maxim po IPO, v současné době však neexistuje žádný nákupní bod, takže akcie nyní není vhodné kupovat. Vyčkejte, až akcie vytvoří svou první základnu, která by nabídla počáteční nákupní bod.

Toto není investiční doporučení. Analýzu zpracovali analytici Investors Business Daily.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$HOOD+3.7% nekupovat!

Partner

Akcií $HOOD+3.7% bych se ani klackem nedotkl 😅

🤔