S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

5 569 % navýšení tržeb v roce 2022 čeká údajně tuhle akcii

Akciovým trhům se v uplynulých 12 měsících k radosti investorů dařilo. Možná to bude pokračovat i v příštím roce, možná ne. Ale bez ohledu na to, co se stane v roce 2022, je nutné se dívat dál než jen na výkonnost akciového trhu během jednoho kalendářního roku. Kouzelný vzorec pro růst kapitálu je stále stejný. Proto se dnes podíváme na akcii, která by měla v roce 2022 naprosto dominovat a údajně navýšit tržby o neuvěřitelnou částku 5 569 %.


Poté, co se výrobce elektrických návěsů Nikola $NKLA-1.7% po mnoho měsíců potýkal s řadou potíží, se možná díky několika nedávným událostem konečně objevilo světlo na konci tunelu 😄. 

Především se jedná o dodání prvního bateriového elektrického návěsu Tre zákazníkovi. Současně pak přišlo několik dalších pozitivních událostí. Nicméně i když se tyto faktory sešly tak akorát, stále je mezi výrobci elektromobilů spoustu lepších investic.

https://twitter.com/BearsWorkshop/status/1475556711968624640 

Dodávky nákladních automobilů

Těsně před Vánocemi dosáhla společnost Nikola $NKLA-1.7% zásadního milníku, když 22. prosince dodala své vůbec první komerční elektrické vozidlo (EV) kalifornské společnosti Total Transportation Services

Nákladní vůz Tre BEV je prvním ze čtyř nákladních vozů, které společnost Total Transportation plánuje od společnosti Nikola zakoupit za účelem testování vozidel. Pokud budou zkoušky úspěšné, společnost vydala dopis o záměru koupit dalších 100 vozů - 30 v roce 2022 a zbývajících 70 v roce 2023.

Nikola také obdržela první objednávku na 10 zkušebních nákladních vozidel od společnosti Heniff Transportation Services, přičemž dalších 90 bude následovat, pokud testování dopadne uspokojivě. 

Skutečnost, že Nikola $NKLA-1.7% skutečně dodala kompletní a zjevně funkční nákladní vůz jednomu z těchto zákazníků, zvyšuje pravděpodobnost, že se jí podaří postavit i ostatní.

Vzhledem k relativně malému počtu vozů v první i následných objednávkách je pravděpodobné, že společnost Nikola bude schopna dodávat, aniž by ji zdržely potíže v dodavatelském řetězci.

Konec vyšetřování SEC

Zakladatel společnosti Nikola Trevor Milton byl na začátku tohoto roku obviněn federální porotou z opakovaných podvodů. Podle obvinění Milton lhal o situaci společnosti Nikola $NKLA-1.7% mnoha různými způsoby, aby vyvolal zájem a zvýšil cenu akcií společnosti. 

Obžaloba tvrdila, že drobní investoři byli oklamáni a v důsledku toho přišli o statisíce dolarů, a tvrdila, že plán "byl zaměřen zejména na individuální neprofesionální investory", a chtěla po Miltonovi, aby přišel o přibližně miliardu dolarů osobních zisků.

Případ se přirozeně podepsal na výkonnosti Nikoly $NKLA-1.7% na burze. Od 21. prosince však společnost souhlasila s tím, že zaplatí SEC 125 milionů dolarů jako občanskoprávní pokutu, rozdělenou do pěti plateb po 25 milionech dolarů v pravidelných intervalech během následujících dvou let. 

$NKLA-1.7% 

Výměnou za urovnání případu podvodu je společnost Nikola osvobozena od celého případu a v tiskové zprávě uvádí, že urovnání "řeší a uzavírá všechna vládní vyšetřování společnosti Nikola". Společnost rovněž uvádí, že "neuznává ani nepopírá zjištění Komise pro cenné papíry a burzy v této věci".

Vzhledem k tomu, že společnost Nikola již vyčlenila 125 milionů dolarů ze svého třetího čtvrtletí (Q3) na pokrytí dohodnutých plateb, neměla by mít tato záležitost žádný další vliv na finance společnosti. 

https://twitter.com/Forbes/status/1473497543732572167 

Úspěch společnosti Nikola při uvádění skutečných vozidel do testování na silnicích, a nikoliv pouze práce na prototypech, jí dává přinejmenším šanci na to, aby se brzy prosadila na nově vznikajícím trhu elektrických a vodíkových nákladních vozidel s přívěsem.

Podle Národní laboratoře Lawrence Berkeleyho při ministerstvu energetiky produkují návěsy v současné době třetinu emisí skleníkových plynů, přestože jejich počet výrazně převyšuje počet osobních a lehčích vozidel. 

Přínosy přechodu na nákladní vozidla s nulovými emisemi pro životní prostředí jsou natolik významné, že vzhledem k současnému příklonu k elektromobilům a vládní podpoře jejich zavádění je téměř jisté, že dotace a poptávka po nich porostou.

Studie také ukazuje, že náklady na provoz BEV nebo vodíkových návěsů jsou o 13 % nižší na kilometr, což představuje silnou ekonomickou pobídku pro komerční provozovatele, aby přešli na tato vozidla, jakmile budou funkční vozidla k dispozici.

Společnost Allied Market Research předpokládá, že celosvětový trh s nákladními automobily na elektrický pohon poroste do roku 2027 o 25,8 % ročně, a zdá se, že dynamika poroste i po tomto datu.

Pokud nákladní automobily společnosti Nikola projdou prvními testy u skutečných komerčních zákazníků a společnost zvýší výrobu, aby uspokojila následné objednávky, mohla by si vytvořit pevnou pozici ve specifickém tržním odvětví (elektrické návěsy) s kolosálním růstovým potenciálem.

V příspěvku od @almighty 3 růstové akcie, které by měly v roce 2022 navýšit své příjmy o 981-5569 % jsem se také dočetl, že analytici očekávají navýšení tržeb z odhadovaných 2,6 milionu dolarů v roce 2021 na přibližně 148,5 milionu dolarů v příštím roce. Což by znamenalo nárůst o více než 5 500 % 😄.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Možná bych zkusil opci s expirací koncem roku a uvidí se.

také jsem nad tím přemýšlel 😄

expirace leden 23, strike 20 za 200...možná by to za to stálo...je tam už relativně dost opcí nakoupeno. Ale na expiraci v polovině roku skoro nic. ;-)

Po tom všem co má společnost již za sebou mam docela velký problém jim veřit. Navíc mám v EV sektoru poměrně vysokou pozici v jiných společnostech tak zůstanu pouze u sledování. Uvidíme jestli se predikce naplní :-)

Naprosto vám rozumím a mám to upřímně podobně 😄. Ale jak říkám, potenciál tam definitivně je 🤔

Ještě, že jsem investoval peníze do GGPI jinak bych snad něco málo do NKLA dal. 😄 Takhle je to vyřešené. Každopádně jak jsem již psal dal jsem ji na watchlist.

Nikola nemá momentalne budoucnost. Za prvé, nemá rozsáhlou servisní síť jako Volvo, Scania a ostatní, což je pro kamiony velmi důležitá věc, za druhé, u kamionů si nenaplanujete dobíjení jako u osobáku. Stačí jedna kolona, ucpané hranice, delší vykládka a končíte.

proto je to stále startup...a proto ho možná příští rok čeká růst tržeb o 5 569 % 😄

No hned mám brouka v hlavě 😃

Vypadá jako zajímavá investice 🤔

$NKLA-1.7% je schopná se propadnou klidně pod těch 10 dolarů 😅😂