S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Desetinásobek za dekádu? Tyto 2 akcie vám k tomu pomůžou

Akciový trh má za sebou jedno z nejlepších desetiletí v historii - SPDR S&P 500 ETF dosáhl za posledních 10 let výnosu 275 %. Ačkoli je tato výkonnost mimořádně působivá, domnívám se, že existují dvě akcie, které by mohly překonat trh a v příštím desetiletí zajistit až desetinásobné výnosy.

Pokud do diverzifikovaného portfolia přidáte tyto dvě akcie, mohly by vám v příštím desetiletí pomoci proměnit 100 000 Kč na 1 milion.


Doximity

Zatímco mnoho profesionálů z byznysu používá LinkedIn od Microsoftu, téměř 80 % lékařů v USA používá Doximity. Doximity slouží lékařům jako aplikace pro kariérní růst, aplikace pro zasílání zpráv, vzdělávací zdroj a sociální médium v jednom. Kromě toho Doximity nabízí přístup k telezdravotnictví, což z ní dělá super aplikaci pro lékaře a zdravotníky.

Doximity se skutečně stala primární platformou, kterou zdravotníci používají. Kromě 80 % lékařů na této platformě pracuje 50 % zdravotních sester a asistentů a používá ji neuvěřitelných 90 % studentů medicíny - což signalizuje, že Doximity bude i nadále místem, kam by měli zdravotníci chodit spolupracovat, komunikovat a rozšiřovat svou kariéru. Díky tomu platforma Doximity přilákala spoustu inzerentů.

Doximity vydělává na příjmech z reklamy od farmaceutických společností, které chtějí lékařům ukázat své léky ve výzkumné části své aplikace, která lékařům poskytuje personalizované zprávy a výzkum. Více než 600 farmaceutických společností se zoufale snaží dostat své produkty před lékaře a potenciální kupce, 200 z nich za to utratí více než 100 000 dolarů ročně. Nejpůsobivější je, že čistá míra retence společnosti Doximity je 173 % - to znamená, že tito zákazníci utratili ve 3. čtvrtletí 2021 o 73 centů více ke každému dolaru, který utratili v předchozím čtvrtletí, včetně odcházejících zákazníků.

Kromě toho 93 % příjmů společnosti Doximity pochází z předplatného od farmaceutických společností. Díky tomuto zaměření na předplatné dosahuje její hrubá marže vysokých 89 %. Dalším faktorem, který z této společnosti dělá finančně silnou firmu, je 80% podíl amerických lékařů, kteří jsou již na platformě, což znamená, že Doximity nemusí vynakládat spoustu prostředků na provozní náklady. To umožňuje společnosti Doximity přinášet spoustu peněz do výsledovky: Ve třetím čtvrtletí dosáhla čistého zisku 36 milionů dolarů, což představuje 45 % příjmů. A jako by to už nemohlo být lepší, společnost ve 3. čtvrtletí vygenerovala také 18 milionů dolarů volného peněžního toku.

Kromě této impozantní ziskovosti se společnosti daří trvale zvyšovat horní linii o 76 % meziročně. Není těžké pochopit, proč se akcie obchodují za ohromující 184 násobek zisku a 36 násobek tržeb. Tato společnost má však na tomto trhu dominantní postavení, většina spotřebitelů je na této platformě, takže reklamní prostor je téměř neocenitelný. Toto postavení již vedlo k růstu a ziskovosti, které by podle mého názoru mohly pokračovat i v příštím desetiletí.

DermTech

DermTech je rizikovější než Doximity, ale její růstový potenciál je ještě větší. DermTech vytvořila nový způsob testování rakoviny kůže, který je jednodušší, levnější a přesnější než tradiční biopsie. Namísto odebrání kousku kůže lze test PLA společnosti DermTech jednoduše přiložit na problematické místo jako obvaz a výsledky jsou k dispozici do 72 hodin. Pravděpodobnost, že melanom přehlédnete, klesá s testem DermTech ze 17 % na 1 %.

Společnost DermTech má velký růstový potenciál díky svému pojistnému krytí. Ačkoli produkt společnosti není v současné době pojištěn u velkých pojišťoven, očekává, že koncem roku 2022 nebo začátkem roku 2023 získá krytí. Pokud se společnosti podaří získat významné pojistné krytí, mohlo by to lékařům usnadnit přechod na její produkt.

I bez velkého krytí společnost zaznamenává působivý růst. Tržby z testů vzrostly meziročně o 140 % a objem vzorků společnosti dosáhl 11 720, přičemž ve třetím čtvrtletí vzrostl meziročně o 75 %.

Společnost se ani zdaleka neblíží ziskovosti, ve 3. čtvrtletí ztratila téměř sedminásobek svých příjmů, ale s tržní kapitalizací pouhých 485 milionů dolarů by bylo nereálné očekávat v této fázi ziskovost. DermTech má nicméně více než 204 milionů dolarů v hotovosti a peněžních ekvivalentech, které mohou ztráty po nějakou dobu dotovat. V roce 2021 společnost vynesla pouze 8,7 milionu dolarů, přesto má tržní příležitost přes 10 miliard dolarů. S tak velkou příležitostí a vynikajícím produktem je pochopitelné, že je společnost oceněna na 40 násobek tržeb.

Ačkoli její současné ocenění a neziskovost nejsou lákavé, společnost by mohla potenciálně zvýšit své tržby stonásobně a stále by se škrábala na povrch svého oslovitelného trhu. S takovým potenciálem by mohlo být zařazení společnosti DermTech do diverzifikovaného portfolia krokem, který - pokud se osvědčí - by mohl přinést výsledky, které změní portfolio (a život).

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jako student medicíny jsem nevěděl o Doximity... Díky

to by byl docela luxus upřímně 😁 No tak ještě uvidíme 😄

Moje kůže je ideální na rakovinu 😅 mám zainvestováno do $DMTK+2.0%

Díky za analýzu 🙏