S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Robinhood plánuje odvetu za tvrdou korekci

Říci, že výkonnost akcií společnosti Robinhood $HOOD+5.8% je nevýrazná, by bylo slabé slovo. Poté, co se akcie po IPO dotkly maxim na úrovni 85 USD, procházely trvalou korekcí. V současné době se obchoduje za méně než 16 USD.


Domnívám se, že v nejbližší době by mohl být prodej přehnaný. Rally ze současných úrovní se zdá být zcela pravděpodobná.

Co se týče příčin korekce, rozvoj podnikání společnosti na investory nezapůsobil. Zcela bych souhlasil s názory investorů, že klíčové ukazatele společnosti Robinhood, jako jsou měsíční aktivní uživatelé a průměrný příjem na uživatele jsou slabé.

Společnost Robinhood se prosadila v době, kdy bylo obchodování s penny stocks a meme stock na vrcholu. V relativním vyjádření se zdá, že "armáda Redditu", mimo jiné, poněkud ztratila půdu pod nohama. To mělo dopad na společnost Robinhood a akcie byly potrestány.

Stojí však za zmínku, že širší nálada na trhu zůstává pozitivní. Dále pokračuje nárůst přijímání kryptoměn. Existují potenciální katalyzátory, které mohou akcie $HOOD+5.8%  vynést výše.

Krypto jako katalyzátor

Za třetí čtvrtletí roku 2021 vykázala společnost Robinhood čisté tržby ve výši 365 milionů dolarů. V meziročním srovnání byly tržby vyšší o 35 %.

Během čtvrtletí se příjmy z kryptoměn zvýšily o 860 % na 51 milionů USD. Je zřejmé, že její růst v oblasti kryptoměn byl hvězdný a může do budoucna změnit pravidla hry.

Bitcoin klesl pod 50 000 USD. Byl však volatilní a zdá se, že v roce 2022 s širším přijetím dojde k zotavení. Očekávám proto, že příjmy z kryptoměn budou pro společnost Robinhood i nadále solidní.

Co se týče rozvoje podnikání, společnost nedávno spustila beta verzi kryptopeněženek. Na čekací listině peněženek se objevilo více než milion registrací.

Zatímco Coinbase nabízí výhradně obchodování s kryptoměnami, Robinhood je diverzifikovanější.

Kromě toho má Robinhood nulové poplatky za nákup a prodej kryptoměn ve srovnání s poplatky dosahujícími u některých velkých burz až 4 %.

Společnost se také snaží odlišit z hlediska zákaznických služeb. Robinhood tvrdí, že je první velkou kryptoměnovou platformou, která nabízí podporu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Více než jen platforma na investování

Domnívám se, že dalším důvodem zklamání investorů z akcií $HOOD+5.8% je to, že rozvoj jejího podnikání byl pomalejší, než se očekávalo. V červenci 2021 generální ředitel společnosti Robinhood naznačil, že společnost usiluje o expanzi nad rámec tradingu.

Cílem bylo, aby se platforma stala "jedinou aplikací, kterou lidé používají na svých telefonech pro peníze. To zahrnuje vše od ukládání výplat přes placení účtů až po rozdělování plateb s přáteli". Spuštění kryptopeněženek by mohlo být prvním krokem k tomuto cíli.

Nepřekvapilo by mě, kdyby společnost Robinhood směřovala k obchodnímu modelu, který by byl podobný modelům společností PayPal nebo Block. Uvidíme, jak brzy se tyto plány zformují.

Za zmínku také stojí, že za prvních devět měsíců roku 2021 společnost Robinhood vykázala hotovost a ekvivalenty ve výši 6,2 miliardy USD. Ve třetím čtvrtletí téhož roku prudce vzrostly výdaje společnosti na technologie a vývoj. Díky dostatečné finanční flexibilitě se zdá být v roce 2022 pravděpodobná agresivní expanze z hlediska produktů a funkcí.

Akcie jsou připraveny na růst

Za 3. čtvrtletí 2021 společnost Robinhood vykázala poprvé za posledních pět čtvrtletí záporný upravený zisk EBITDA. Provozní ztráta však byla způsobena vyššími náklady na vývoj produktů, prodej a marketing.

Zavedení nových produktů a dalších funkcí pravděpodobně přinese výsledky v podobě růstu počtu uživatelů. Robinhood měl také plány na mezinárodní expanzi stanovené na začátek roku 2021, které byly odloženy. Nepřekvapilo by mě, kdyby se společnost snažila proniknout i mimo Spojené státy.

Celkově akcie $HOOD+5.8% od vstupu na burzu prudce korigovaly. Je ještě příliš brzy na to, aby se dalo usuzovat, že se bude jednat o útlum. Osobně očekávám určitou konsolidaci, po níž bude následovat úlevná rally.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Díky za tyhle analýzy, to investování je pak mnohem jednodušší 🙏