S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Tyhle 4 akcie chrání mé portfolio před krachem

Když člověk nakupuje akcie, tak se většinou snaží najít takové, které si bude moct dovolit držet dlouhodobě. Pokud se investorům podobné akcie najít přece jen podaří, tak by měli brát krizová období jako období příležitostí, protože jim to pravděpodobně umožní více navýšit stávající pozice. Následující 4 akcie se v minulosti ukázaly být vhodnou investicí v době krachu a myslím si, že si dnes zaslouží vaši pozornost.  


Minnesota Mining & Manufacturing $MMM+0.5% 

Tento průmyslový gigant s tržní kapitalizací 100 miliard dolarů, dnes známý jako 3M $MMM+0.5%, má tisíce výrobků, které sahají od poznámkových bločků, přes zubní lepidla po ochranné masky proti koronaviru. 

A to je jen malá ukázka toho, co tato společnost dělá. Jedním z klíčových prvků je zde zaměření na výzkum a vývoj, který se společnost snaží využívat výhradně u svých vlastních výrobků a napříč různými divizemi. 

https://twitter.com/eToro/status/1089893358850400256 

Například lepidla jsou klíčová pro její nabídku "Post-it notes" a stomatologických výrobků, spolu s výrobky pro automobilový průmysl a výrobky pro péči o rány, mimo jiné. 

Akcie dnes skutečně vypadají docela levně s historicky vysokým dividendovým výnosem 3,3 %. Hluboký výprodej, který by výnos posunul ještě výš, by mě pravděpodobně přiměl k tomu, abych do této inovativní společnosti znovu zainvestoval.

$MMM+0.5%

Realty Income $O-0.2% 

Realitní investiční fond (REIT) Goliath Realty Income $O-0.2% je jméno, které jsem vlastnil, pak prodal a nakonec znovu nakoupil, když koupil jiný REIT, který jsem měl v portfoliu. 

V dnešní době je zřídkakdy, pokud vůbec, levný, a to z dobrého důvodu. Velikost (více než 10 000 nemovitostí), finanční síla (má skvělý investiční rating) a diverzifikace (působí v tuzemsku i v Evropě) $O-0.2% poskytují dostatek příležitostí k akvizicím, které by její kolegové nezvládli. 

S historicky nízkým výnosem kolem 4,1 % se nyní nechystám kupovat další, ale pokud by výnos v době poklesu stoupal potenciálně nahoru, s chutí bych znovu nakoupil, jak se říká.

Nucor $NUE-0.3% 

Americkému ocelářskému gigantovi Nucor $NUE-0.3% se dnes vážně daří, protože investice, které v posledních letech provedl, vytvořily v jeho podnikání zásadní změny. 

Tato vysoce cyklická společnost v podstatě stále hledá způsoby, jak generovat vyšší výkonnostní maxima a možná ještě důležitější vyšší minima. Zisky jsou nyní na rekordní úrovni a výnos je historicky nejnižší a pohybuje se kolem 1,75 %. 

Tuto mnou zmíněnou postupnou změnu mezitím podtrhuje nedávné 23% zvýšení dividendy společnosti po letech mnohem skromnějších zvýšení. Vzhledem k cyklické povaze poptávky po oceli, která má tendenci kolísat v závislosti na ekonomické aktivitě, může být těžké najít "vhodnou" dobu pro nákup společnosti Nucor. 

Pokud však dojde k poklesu trhu, budu se na akcie $NUE-0.3% dívat velmi intenzivně a budu doufat, že výnos zamíří zpět do oblasti nad 3 %. Prozatím má však výraznou pozici v mém portfoliu.

$NUE-0.3% 

Hormel Foods $HRL+0.1% 

Jednoznačně si myslím, že jsou akcie Hormel Foods $HRL+0.1% a její historicky vysoký dividendový výnos 2,1 % nyní velmi atraktivní. Přitom ikonické značky (jako SPAM a Planters), které tento výrobce potravin vlastní, zajistily roky silného růstu. 

To podtrhuje skutečnost, že dividenda se v posledním desetiletí zvyšovala ročně o 15 %. Vzhledem k jasnému zaměření na růst, který zahrnuje mezinárodní expanzi a inovace produktů v jejím hlavním portfoliu, by mě velký výprodej pravděpodobně přiměl k tomu, abych svou pozici klidně ještě navýšil.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Blaboly, automaticky prelozeneho textu z anglictiny.

Co to je za blbost? Přece jako investor,který ví, že do roka přijde krach a ví to jistě, nezainvestuje do těchto pochybných firem. Jejich výnos po dobu krize nemá šanci se vyrovnat výnosu firem které jsem nakoupil v hluboké korekci. A popravdě pochybuji, že by výrazná korekce nevytvořila ztráty i na tomhle výběru.

samozřejmě že vytvoří ztráty i v tomto výběru, jen ne tak významné a navíc se společnosti rychleji vzpamatují...

No nic, čas otevřít brokera a vyřešit 😂

$O-0.2% maximálně doporučuji 😄

docela dobrý výběr 😄