S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 nejlepší růstové akcie, které bych teď bez váhání koupil

Korekce cen mnoha vysoce postavených růstových akcií ke konci roku 2021 pravděpodobně některé investory vyděsila. V tomto sektoru však stále existuje mnoho skvělých příležitostí. V roce 2022 bude klíčové vybírat špičkové společnosti v trendových odvětvích s potenciálem dosahovat lepších výsledků nejen v roce 2022, ale i v daleké budoucnosti.

Růstové akcie v roce 2021 letěly vysoko, než obavy z inflace utlumily jejich tempo. Obavy, že Federální rezervní systém může v letošním roce zvýšit úrokové sazby poškozují růstové akcie, které byly dokonale oceněny. Vzhledem k tomu, že Wall Street u těchto akcií přehodnotí potenciální budoucí peněžní toky, bude rok 2022 rokem, kdy bude třeba více vybírat.

S ohledem na to všechno jsou zde tři růstové akcie, které jsem bez váhání nakoupil.


CrowdStrike $CRWD+2.0%

Kybernetická bezpečnost je v dnešní době velkým tématem pro téměř každý podnik a také pro federální, státní, ... Ransomware, malware a úniky dat stojí firmy každoročně miliardy dolarů v podobě ztraceného času a produktivity, plateb výkupného, krádeží peněz, obnovy systémů a mnoha dalšího. Rozpočty na kybernetickou bezpečnost se proto zvyšují. Americký prezident Joe Biden dal jasně najevo, že kybernetická bezpečnost je národní prioritou, včetně vydání exekutivních příkazů k boji proti rostoucí hrozbě. Na základě toho si národní agentura pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury (CISA) vybrala společnost CrowdStrike jako partnera.

Vedení společnosti CrowdStrike odhaduje, že její TAM v oblasti kybernetické bezpečnosti dosáhne do roku 2025 hodnoty 116 miliard USD. To ponechává obrovský prostor pro růst ročních opakovaných příjmů společnosti CrowdStrike. Ty dosáhly ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2022 výši 1,5 miliardy dolarů. To je pro společnost důležitý milník, neboť vzrostl oproti předchozímu roku o 67 %.

Akcie společnosti CrowdStrike byly jednou z těch růstových akcií, které se dostaly do širšího výprodeje v druhé polovině roku 2021 a na začátku roku 2022, a v současné době se obchodují o více než 37 % níže než jejich 52 týdenní maximum. To nabízí investorům vynikající vstupní bod do této rychle rostoucí, integrální společnosti.

Cloudflare $NET+0.1%

Další oblastí s obrovským růstovým potenciálem je edge computing, sítě pro doručování obsahu (CDN) a zabezpečení internetu věcí (IoT). S tím, jak se stále více zařízení připojuje k internetu, se jejich zabezpečení stává nutností. Stejně tak jsou edge computing a sítě CDN nezbytné pro zachování rychlosti a efektivity webových stránek. Na celém světě žije 95 % uživatelů internetu v okruhu 50 mil od datového centra Cloudflare a každý den se na ni spoléhá 132 000 platících zákazníků. V současné době má společnost ve své síti 250 měst a v rámci partnerství se společností JD.com chce do Číny přivést další datová centra. Toto mezinárodní zaměření je obrovskou příležitostí.

Cloudflare také obrovským tempem zvyšuje tržby, a to díky zvyšování počtu "velkých zákazníků", definovaných jako zákazníci, kteří poskytují roční tržby vyšší než 100 000 USD. Ve 3. čtvrtletí 2021 společnost Cloudflare vykázala 1 260 velkých zákazníků oproti 736 a 451 ve 3. čtvrtletí 2020, resp. 3. čtvrtletí 2019. To představuje 67% složenou roční míru růstu. Vedení společnosti uvedlo, že její TAM by měl do roku 2024 dosáhnout 100 miliard USD. Společnost Cloudflare je také vysoce škálovatelná a její hrubá marže bez použití metodiky GAAP se blíží 80 %. Cena akcií výrazně klesla oproti svým maximům z roku 2021, ačkoli se stále obchoduje na více než 60 násobku tržeb. Je to proto, že investoři si uvědomují nedílnou roli, kterou bude společnost Cloudflare hrát v budoucnosti internetu.

The Trade Desk $TTD+1.7%

A konečně, digitální reklama je obrovskou příležitostí k trvalému růstu, protože stále více lidí získává televizi z jiných zdrojů než z tradičních kabelových a satelitních stanic. Dochází ke změně paradigmatu reklamních dolarů směrem k propojené televizi, sociálním médiím a dalším programovým zdrojům. Platformy na straně poptávky hrají klíčovou roli při propojování inzerentů a jejich agentur s dostupným inventářem. The Trade Desk poskytuje právě takovou platformu po celém světě. Společnost také nedávno oznámila partnerství se společností NBCUniversal patřící do skupiny Comcast a přidala do své platformy službu Peacock. To je pro The Trade Desk a její zákazníky velká výhra.

Společnosti rostou tržby jako z vody a je přitom zisková. Díky tomu je společnost The Trade Desk dlouhodobě bez dluhů a generuje významnou hotovost z provozní činnosti (CFO). Ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2022 (skončilo 30. září) vygenerovala společnost The Trade Desk 215 milionů dolarů CFO při příjmech 301 milionů dolarů. Tržby vzrostly o 40 % oproti stejnému období fiskálního roku 2021. To ukazuje, že společnost má rostoucí, vysoce škálovatelný a ziskový model. Prázdninová reklamní sezóna pravděpodobně povede k rekordně nejlepšímu čtvrtletí společnosti The Trade Desk, což ukazuje, že The Trade Desk je vynikající akcií pro dlouhodobé investory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Veľmi kvalitné spoločnosti všetky tri, ale pre mňa stále vysoké ocenenie. Uvidíme ako sa budú vyvíjať v tomto roku vysoko rastové spoločnosti, ktoré sú hneď na začiatku roka pod tlakom. Pre dlhodobých investorov dobré spoločnosti.

A to už třeba první zmíněná společnost klesla celkem brutálně během těch dvou měsíců 😅

Přesně, $CRWD+2.0% tam má skoro 40% propad, takže jsem o ní zrovna také přemýšlel 😄

$NET+0.1% padla o viac ako 50% a ešte stále je ocenená skoro 60 násobkom tržieb! Aj $PLTR+0.5% padol veľmi, a niektorí tu písali býčie články ako treba využiť tie prepady na nákup, a to bola cena okolo $22. Ja som tu písal, že by som tú spoločnosť nekupoval z viacerých dôvodov. Teraz je cena okolo 16 dolárov a stále by som ju nekupoval :)

Poslední zmiňovanou držím přes rok a budu ještě dlouho držet

🚀