S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

10 největších blockchain společností obchodovaných na burze

Investování do trendů může být dvojsečnou zbraní. Stačí se podívat na výkonnost portfolia ARK Invest od Cathie Wood. Z investiční hvězdy se v roce 2021 stal terč výsměchu mnohých investorů, a to díky tomu, že její oblíbené technologické akcie v loňském roce tvrdě propadly. Pokud ovšem stejně jako Cathie přesvědčeně věříte, že svět čekají nevyhnutelné změny, segment blockchainu pro vás může být trefou.

blackchain

Odvětví blockchainu je stále relativně mladé, ale rychle roste. Blockchainy jsou distribuované databáze sdílené mezi uzly počítačových sítí. Nejznámější jsou díky roli, kterou hrají v kryptoměnách, jako je Bitcoin $BTC/USD , pro udržování bezpečného a decentralizovaného záznamu transakcí. Blokové řetězce zaručují pravost a bezpečnost záznamu dat a vytvářejí důvěru bez potřeby důvěryhodné třetí strany. Mezi společnosti v tomto odvětví patří společnosti zabývající se finančními technologiemi (fintech), těžaři kryptoměn, výrobci technologie blockchain a další druhy společností.

Níže se podíváme na 10 největších blockchainových společností podle 12měsíčních sledovaných tržeb (TTM). Některé společnosti mimo USA vykazují zisky pololetně místo čtvrtletně, takže 12měsíční klouzavé údaje mohou být starší než u společností, které vykazují čtvrtletně. Tento seznam je omezen na společnosti, které jsou veřejně obchodované v USA nebo Kanadě, a to buď přímo, nebo prostřednictvím ADR. Všechny údaje jsou k 17. prosinci 2021.

#1 Coinbase Global Inc. $COIN+1.6% 

Příjmy (TTM): 5,9 miliardy USD
Čistý zisk (TTM): 3,0 miliardy USD
Tržní kapitalizace: 52,4 miliardy USD
Celkový výnos za 1 rok: N/A (viz popis společnosti níže)
Burza: NASDAQ

Coinbase Global je globální poskytovatel finanční infrastruktury, včetně transakčních služeb, a technologií určených pro kryptoekonomiku. Platforma společnosti umožňuje jejím retailovým uživatelům investovat, utrácet, spořit, vydělávat a používat kryptoměny. Platforma také poskytuje institucím hluboký fond likvidity pro transakce s kryptoaktivy a umožňuje partnerům kryptoekosystému vytvářet aplikace založené na kryptoaktivech a také bezpečně přijímat kryptoaktiva jako platidlo. Společnost Coinbase vstoupila na burzu v dubnu 2021, a proto nejsou k dispozici údaje o celkovém výnosu za jeden rok.

#2 Monex Group Inc. $MNXBF 

Výnosy (TTM): 936,8 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 218,1 milionu USD
Tržní kapitalizace: 1,7 miliardy USD
Celkový výnos za 1 rok: 223,3 %
Burza: OTC Markets

Monex Group je internetová finanční instituce se sídlem v Japonsku. Provozuje maloobchodní online makléřské společnosti v Japonsku, USA, Číně a Austrálii. Nabízí také služby v oblasti správy aktiv, investičního vzdělávání, poradenství v oblasti fúzí a akvizic (M&A), mezinárodní směny cizích měn (forex) a směny kryptoměn.

#3 BIT Mining Ltd. $BTCM+2.2% 

Příjmy (TTM): 450,1 milionu USD
Čistý zisk (TTM): -27,9 milionu USD
Tržní kapitalizace: 494,5 milionu USD
Celkový výnos za 1 rok: 146.7%
Burza: Newyorská burza cenných papírů

BIT Mining je hongkongská společnost zabývající se těžbou kryptoměn. Její obchodní činnost zahrnuje těžbu kryptoměn, datové centrum a těžební pool. Těžební pool je společná skupina těžařů kryptoměn, kteří spojují své výpočetní zdroje v síti s cílem úspěšně těžit kryptoměny. Společnost také vlastní blockchainový prohlížeč BTC.com.

#4 Canaan Inc. $CAN+0.3% 

Příjmy (TTM): 438,7 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 87,4 milionu USD
Tržní kapitalizace: 905,0 milionu USD
Celkový výnos za 1 rok: 24,7 %
Burza: NASDAQ

Společnost Canaan je čínský poskytovatel vysoce výkonných výpočetních řešení. Společnost se zaměřuje na návrh vysoce výkonných výpočetních čipů pro konkrétní aplikace (ASIC), výzkum a vývoj čipů, výrobu výpočetních zařízení a softwarové služby. Poskytuje řadu služeb v oblasti umělé inteligence a podílí se na výzkumu a vývoji pokročilých technologií, jako jsou čipy umělé inteligence, algoritmy umělé inteligence, integrace systémů na čipu (SoC) a další.

#5 Voyager Digital Ltd. $VYGVF 

Příjmy (TTM): 254,6 milionu USD
Čistý zisk (TTM): -76,4 milionu USD
Tržní kapitalizace: 2,0 miliardy USD
Celkový výnos za 1 rok: 314.4%
Burza: OTC Markets

Voyager Digital působí jako makléřská společnost pro obchodování s kryptoaktivy, která poskytuje maloobchodním i institucionálním zákazníkům přístup k digitální platformě pro nákup a prodej kryptoaktiv. Mobilní aplikace společnosti nabízí bezpečný způsob obchodování s více než 60 různými kryptoaktivy. Nabízí také globální řešení kryptografických plateb pro spotřebitele i obchodníky.

#6 SOS Ltd. $SOS+3.5% 

Příjmy (TTM): 224,9 milionu USD
Čistý zisk (TTM): -7,2 milionu USD
Tržní kapitalizace: 238,7 milionu USD
Celkový výnos za 1 rok: -51,8 %
Burza: Newyorská burza cenných papírů

SOS je technologická společnost se sídlem v Číně, jejíž hlavní technologií je AI blockchain. Společnost poskytuje zákazníkům služby v oblasti informačních technologií jako jsou big data, obchod a správa digitálních aktiv. Nabízí také služby informační bezpečnosti a data související s marketingem, technologie a řešení pro služby jako je pojištění, finance, lékařská péče, zdravotnictví, automobilový průmysl.

#7 HIVE Blockchain Technologies Ltd. $HIVE 

Příjmy (TTM): 195,2 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 104,6 milionu USD
Tržní kapitalizace: 996,6 milionu USD
Celkový výnos za 1 rok: 25,7 %
Burza: NASDAQ

HIVE Blockchain Technologies je kanadská společnost zabývající se těžbou kryptoměn. Společnost vlastní datová centra v Kanadě, Švédsku a na Islandu, která jsou ze 100 % poháněna zelenou energií a slouží k těžbě digitálních měn, jako je Bitcoin a Ethereum.

#8 Silvergate Capital Corp. $SI 

Příjmy (TTM): 148,9 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 66,3 milionu USD
Tržní kapitalizace: 4,3 miliardy USD
Celkový výnos za 1 rok: 168.5%
Burza: Newyorská burza cenných papírů

Silvergate Capital je mateřskou společností Silvergate Bank, poskytovatele řešení finanční infrastruktury a služeb pro účastníky v odvětví digitálních měn. Společnost využívá svou technologickou platformu k vývoji řešení pro mnoho největších amerických burz digitálních měn a investorů po celém světě.

#9 Riot Blockchain Inc. $RIOT+3.4% 

Příjmy (TTM): 127,6 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 15,4 milionu USD
Tržní kapitalizace: 2,7 miliardy USD
Celkový výnos za 1 rok: 123.6%
Burza: NASDAQ

Riot Blockchain je společnost zabývající se těžbou bitcoinů. Těžební operace společnosti zahrnují její zařízení v Texasu a hostované těžaře v zařízení společnosti Coinmint LLC v New Yorku. Zařízení v USA je dceřinou společností plně vlastněnou společností Riot Blockchain a skládá se z jediného největšího zařízení na těžbu a hostování bitcoinů v Severní Americe, měřeno jeho kapacitou výroby elektřiny.

#10 Bitfarms Ltd. $BITF+5.5% 

Příjmy (TTM): 121,1 milionu USD
Čistý zisk (TTM): 7,1 milionu USD
Tržní kapitalizace: 885,6 milionu USD
Celkový výnos za 1 rok: 323.8%
Burza: NASDAQ

Bitfarms je kanadská společnost zabývající se těžbou kryptoměn. Kromě těžebních operací nabízí technické opravy na místě, analýzu dat a elektrotechnické a instalační služby. Působí ve dvou hlavních segmentech: v prvním provozuje serverové farmy, které podporují ověřování a validaci blockchainových transakcí, a ve druhém poskytuje elektrikářské služby komerčním i rezidenčním zákazníkům v Quebecu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pokud to mam brat dle market cap, tak dalsi jsou treba CoinShares, Galaxy Digital Holdings a HUT 8

Partner

Díky za doplnění!

S tímhle si někdo dal práci. 👌

Jo ale já to nebyl 😂

Nevadí, pro základní přehled je to skvělé