S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Cele mai bune 7 acțiuni pe care să le cumperi astăzi și să le păstrezi pentru următorul deceniu

Una dintre cele mai bune modalități de a obține bogăție pe piața bursieră este de a investi în acțiuni pe termen lung. După cum se spune, nu este vorba de sincronizarea pieței, ci de timpul pe piață > sincronizarea pieței. Această zicală este la fel de adevărată astăzi ca și acum zece ani. Prin urmare, cu aceste 7 acțiuni, puteți deveni un adevărat câștigător pe termen lung.

Cum să investim pentru următorul deceniu?

Cei care doresc să investească capital proaspăt pe piața bursieră trebuie să se gândească la o serie de aspecte. În primul rând, va mai fi pandemia relevantă peste câțiva ani? Câte companii care arată grozav astăzi au modele de afaceri care ar putea slăbi în următorul deceniu din cauza concurenței sau a altor forțe ale pieței? Și cum se compară recordul de siguranță al unei anumite companii cu alte opțiuni excelente?

Nu este ușor să fii agent de bursă și să te gândești la acțiuni pe termen lung. Trăim într-o societate în care tranzacționarea, tendințele pe termen scurt și analiza tehnică sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, cei care analizează tendințele pe termen mai lung și potențialii câștigători din aceste tendințe își pot pune întrebări diferite.

În acest context, să aruncăm o privire asupra câtorva companii cu potențial de succes pe termen lung . Aceste companii provin dintr-o varietate de industrii și, în opinia mea, reprezintă oportunități interesante. Iată șapte companii care se află acum pe lista mea de monitorizare a unor potențiale acțiuni pe termen lung:

  • Coinbase(NASDAQ: COIN)
  • Applied Materials (NASDAQ: AMAT)
  • Altria Group (NYSE:MO)
  • Intel (NASDAQ: INTC)
  • Pfizer (NYSE:PFE)
  • Novartis (NYSE:NVS)
  • StoneCo (NASDAQ: STNE)

Coinbase $COIN+5.7%

Coinbase Global este una dintre cele mai cunoscute burse de criptomonede. Cu toate acestea, Coinbase este pe piață de un timp relativ scurt, devenind publică abia anul trecut. De la atingerea unui maxim de aproape 430 de dolari pe acțiune imediat după debutul pe piață, acțiunile COIN au avut o tendință descendentă și se tranzacționează acum la aproape jumătate din acel maxim.

Ce se întâmplă? Ei bine, piața criptomonedelor a fost extrem de volatilă în ultimul an. Mai multe jetoane au avut rezultate extrem de bune, dar pierderile masive pe care le-am văzut în unele jetoane au dat multor investitori motive să fie precauți în acest domeniu. Destul de corect.

Cu toate acestea, dacă ne uităm la performanțele pe termen lung ale diferitelor criptomonede, precum Bitcoin și Ethereum, este ușor de argumentat că Coinbase ar putea fi un câștigător pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că sursa de venit bazată pe comisioane a bursei are rezultate bune atunci când întreaga piață de criptomonede are rezultate bune. Așadar, investitorii nu trebuie să aleagă un câștigător, ci pur și simplu trebuie să parieze pe tendința pe termen lung.

Materiale aplicate $AMAT+3.0%

Applied Materials este un jucător important în sectorul echipamentelor pentru semiconductori . În plus, compania s-a transformat, de asemenea, într-un lider în domeniul ecranelor avansate.

Fiind o investiție pe termen lung, Applied Materials are, în mod natural, tipul de grafic al acțiunilor pe care majoritatea investitorilor doresc să îl vadă: Acesta duce în sus și la dreapta. Cu toate acestea, din ce în ce mai mult, performanța prețului acțiunilor companiei este legată de elementele sale fundamentale. Cu un raport preț-beneficiu rezonabil (de aproximativ 24 de ori) și un dividend mic, dar în creștere, investitorii apreciază foarte mult acest joc de infrastructură tehnologică.

Segmentul de ambalare avansată al companiei Applied Materials a înregistrat o creștere impresionantă a producției de 3D NAND în ultimii ani. În urma pandemiei, rolul Applied Materials în domeniul semiconductorilor și al producției avansate devine din ce în ce mai important. Investitorii își dau seama că, pentru ca tot ceea ce ține de lanțul global de aprovizionare cu tehnologie să funcționeze, companii precum Applied Materials trebuie să prospere. În consecință, aceasta este o companie pe care investitorii pe termen lung ar putea dori să o analizeze în orice perioadă de scădere în viitor.

Altria Group $MO-0.4%

Altria, care este cunoscută pentru că este compania din spatele țigărilor Marlboro, este o companie pe care investitorii fie o iubesc, fie o urăsc. De fapt, activitatea de bază a companiei este încă una care îi descurajează pe mulți investitori. Destul de corect. Țigările sunt o afacere mare, dar nu există nicio îndoială că această afacere este teribilă pentru sănătatea generală a populației noastre globale.

Bineînțeles, din acest motiv, Altria poate să nu fie pentru orice investitor. Cu toate acestea, cei care se uită înapoi la începuturile Altria și la direcția în care se îndreaptă, ar putea să se uite la această companie. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, un procent mai mare din veniturile companiei provine de fapt din activități care nu au legătură cu țigările.

Printre afacerile în creștere pe care Altria le reprezintă se numără țigările electronice, vaporii și alte produse legate de canabis. Cota de piață a companiei în aceste segmente în creștere este în plină ascensiune. Și mulți investitori apreciază direcția în care se îndreaptă compania - promovarea reducerii fumatului și a alternativelor la tutun.

Aceasta este o schimbare semnificativă pentru Altria. Cu toate acestea, compania a raportat rezultate foarte bune în ultimul trimestru și și-a majorat dividendele pe baza unor fluxuri de numerar viitoare puternice și a unor câștiguri excelente. Pentru cei care caută o acțiune cu un randament al dividendelor de 7,3%, Altria este o opțiune excelentă pe care să se concentreze acum.

Intel $INTC-9.2%

Una dintre cele mai vechi companii care au intrat pe această listă este Intel. Această companie producătoare de semiconductori (cipuri pentru calculatoare) a fost lider de piață în domeniul serverelor și al computerelor desktop. Cu toate acestea, aceste piețe s-au schimbat destul de rapid în ultima vreme. În ultimii ani, mulți investitori au căutat în acest domeniu alte companii mai tinere și cu o creștere mai mare.

Intel a pierdut cote de piață în fața majorității concurenților săi în domeniul procesoarelor mobile. AMD a preluat piața desktop-urilor de la Intel cu puternicul procesor Ryzen. Cipul Epyc de la AMD depășește și mai mult varianta Xeon de la Intel. În domeniul semiconductorilor, Intel pierde teren, iar investitorii au observat acest lucru.

Cu toate acestea, gigantul cipurilor face mișcări strategice care merită luate în considerare. În plus față de reducerea prețurilor pentru a crește cota de piață, este posibil ca a 12-a generație de procesoare Alder Lake a companiei să stimuleze o creștere suplimentară pe termen mediu. Dinamica concurențială în acest domeniu este dificil de evaluat. Cu toate acestea, Intel a fost lider timp de decenii pentru un motiv. Îmi plac elementele fundamentale ale companiei, care includ un raport preț-beneficiu de aproximativ 10 și un randament al dividendelor de 2,5%.

Pfizer $PFE+0.6%

Marea companie farmaceutică Pfizer s-a descurcat destul de bine în ultimul an. Fiind un jucător global cu adevărat diversificat în domeniul produselor farmaceutice, al vaccinurilor și al altor produse terapeutice și tratamente pentru o gamă largă de boli, Pfizer este o companie cu o istorie îndelungată de performanță sănătoasă de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, atenția Pfizer s-a concentrat recent asupra parteneriatului său de profil cu BioNTech pentru vaccinul de ultimă generație Covid-19, ale cărui vânzări se așteaptă să ajungă la 65 de miliarde de dolari până la sfârșitul acestui an. Acest lucru este impresionant și cu siguranță a stimulat recent fundamentele Pfizer.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că Pfizer este mult mai mult decât o companie de vaccinuri Covid-19. De fapt, înainte de pandemie, Pfizer era adesea cunoscută ca fiind "compania care deține Viagra". Gama de medicamente de marcă pe care această companie a dezvoltat-o sau a achiziționat-o de-a lungul timpului este impresionantă. Cei care pariază pe creșterea continuă a industriei farmaceutice nu pot da greș dacă dețin Pfizer pe termen lung.

Novartis $NVS-1.6%

Un alt jucător din domeniul sănătății care a fost inclus pe această listă, Novartis, este cu siguranță o companie interesantă de urmărit. Acest furnizor de o serie de produse farmaceutice și medicale se mândrește în prezent cu un randament al dividendelor de 3,6%, împreună cu un raport preț-beneficiu de 19 ori mai mare decât profitul și o creștere relativ stabilă pe termen lung.

În timpul celui mai recent raport de venituri, Novartis a raportat o creștere a veniturilor de 6% de la an la an, ajungând la 13 miliarde de dolari. În timp ce aceste rezultate pe termen scurt nu au fost pe măsura așteptărilor unor investitori, medicamentele viitoare Entresto și Cosentyx vor îmbunătăți probabil sentimentul în timp. Într-adevăr, se așteaptă ca Entresto, un medicament pentru tensiunea arterială, să aducă vânzări în valoare de 5 miliarde de dolari în următorii câțiva ani. În plus, Cosentyx, un anticorp monoclonal destinat tratării psoriazisului, este așteptat să aducă venituri de 7 miliarde de dolari. Acestea nu sunt numere de nimic.

Novartis, ca și Pfizer, este o companie mare și cu o creștere mai lentă, ceea ce ar putea atrage mulți investitori. Pe această piață, este greu să găsești o companie care să aibă atât venituri semnificative, cât și o perspectivă atractivă de creștere pe termen lung. Novartis, totuși, se potrivește în acest moment.

StoneCo $STNE+5.0%

În cele din urmă, StoneCo, un furnizor de tehnologie financiară, completează această listă. Poate cea mai riscantă alegere de pe această listă pentru investitorii pe termen lung, cei care au o abordare mai speculativă ar putea aprecia valoarea din spatele acestei companii.

StoneCo este în primul rând un joc omnichannel pentru comercianții cu amănuntul, în special pe piața braziliană, ceea ce îi permite să integreze vânzările fizice, online și mobile. În esență, SoneCo îi ajută pe comercianții cu amănuntul să se integreze cu adevărat în economia online și a înregistrat anterior o creștere a interesului în timpul debutului pandemiei.

Cu toate acestea, anul trecut nu a fost atât de bun pentru companie. Acest lucru se datorează întârzierilor tehnice și suspendării unui produs cheie, care au redus perspectivele de marjă netă ale companiei.

Cu toate acestea, cei care au o viziune pe termen mai lung asupra acestei acțiuni pot trece cu vederea rezultatele negative recente ale companiei și creșterea mai lentă decât se aștepta. Pe piața braziliană în plină creștere, StoneCo își mărește cota de piață în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. Prin urmare, cei care au o viziune pe termen cu adevărat lung ar putea lua în considerare acest jucător de creștere, care se tranzacționează acum cu o reducere de peste 80% față de maximul de 52 de săptămâni.

Aceasta nu este o recomandare de investiții. Îi mulțumim analistului de investiții Chris MacDonald pentru inspirație.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet