S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Warren Buffett: "V životě stačí pouze 3 až 6 investic", tahle akcie by mohla být jednou z nich

Taktiky Warrena Buffetta mají dopad na pravděpodobně každého začínajícího, ale i pokročilého investora. Jeho velmi konzervativní přístup k investování, ho v posledních několika desetiletích odměnil majetkem v hodnotě téměř 110 miliard dolarů. Jednou z rad, kterou nám legendární Věštec z Omahy předal je, že obyčejnému retailovému investorovi stačí za život udělat pouze 3 až 6 dobrých finančních rozhodnutí (investic), pomocí kterých dosáhne vysněného bohatství. Proto se dnes společně podíváme na akcii, která má rozhodně potenciál být jednou z těchto investicí...     


V posledních několika desetiletích změnilo e-commerce svět a ukázalo se, že toto odvětví stále rychle roste. Bohužel tato prospěšná technologie také způsobila, že podvody jsou bohužel stále častější.


A starší řešení pro správu podvodů často přinášejí nesprávná rozhodnutí, což znamená, že legitimní transakce jsou často zamítány (falešné zamítnutí) a nelegitimní transakce jsou často schvalovány 🤔. 

V obou případech obchodník prohrává. A právě zde přichází na řadu společnost Riskified (RSKD). Tato fintechová společnost se opírá o velká data a umělou inteligenci (AI), aby mohla přesněji předvídat podvody. 


Platforma společnosti Riskified se integruje s infrastrukturou obchodníků hlouběji než tradiční řešení, která poskytují například jiné fintechové společnosti nebo finanční instituce, což společnosti umožňuje zachytit stovky datových bodů na jednu transakci. 

Tyto proměnné jsou pak porovnávány s více než 1 miliardou minulých transakcí, což společnosti Riskified umožňuje automatizovat proces schválení nebo zamítnutí v reálném čase s téměř 99,8% přesností.

Proč je to důležité? Deset největších obchodníků na platformě společnosti Riskified zaznamenalo nárůst příjmů o 8 % (díky menšímu počtu falešných zamítnutí) a pokles provozních nákladů souvisejících s podvody o 39 % (díky menšímu počtu neoprávněných schválení). 

U ostatních obchodníků však příjmy vzrostly o více než 20 % a náklady spojené s podvody klesly o více než 60 %. Není překvapením, že se tato nabídka hodnoty promítla do solidního růstu nejvyššího obratu. 

Její schopnost zvyšovat tržby a snižovat poplatky spojené s podvody vytváří pro obchodníky významnou hodnotu a tržní příležitost společnosti se bude s rostoucí popularitou e-commerce jen zvětšovat. 

Důležitější je, že GMV (Gross Merchandise Value) společnosti Riskified činilo v roce 2020 pouhých 60 miliard dolarů, méně než 2 % z 4,3 bilionu dolarů, které byly utraceny online. Vzhledem k této obrovské tržní příležitosti si myslím, že je možné, aby společnost Riskified v budoucnu dosáhla tržní kapitalizace 175 miliard dolarů, což by představovalo více než 100násobnou návratnost.

Ve slevě

(RSKD)

Hodnota společnosti Riskified je v současné době odhadována na (podle některých lidí) neuspokojivých 1,3 miliardy dolarů. Společnost však doufala, že bude dnes na jiné valuaci - díky koronaviru dosáhla masivního IPO, s 54procentním růstem dosáhla ocenění 3,3 miliardy dolarů a krátce dosáhla nejvyššího ocenění 5,9 miliardy dolarů 😅.

Každý, kdo se pohybuje na kapitálovém trhu, ví, že po takovém velkém vzestupu mohou přijít poklesy. Pochybuju, že by někoho ve společnosti napadlo, že to bude tak bolestivé a že se společnost propadne o dva roky zpět na ocenění, které bylo nižší než její cena při posledním kole získávání finančních prostředků.

Společnost Riskified ale definitivně není sama. V posledních měsících zažilo pokles mnoho akcií. Její pád byl však bohužel strmější. Zdá se ale, že situace společnosti neindikuje jediný důvod, proč by k tomuto propadu mělo dojít.

Jediné co, tak jsou investoři trochu zklamaní, že společnost nepokračovala stejným raketových růstem, který zaznamenala (jako spoustu dalších tech startupů) v době historického vrcholu koronavirové pandemie a namísto toho se uchýlila spíše k menšímu, ale pravidelnému růstu. 

Dnešní cena podle mě nabízí neuvěřitelný růstový potenciál a jsem ochoten tvrdit, že by firma mohla do několika let dosáhnout valuace až 100 miliard dolarů, což by z dnešní investice udělalo zhodnocení přibližně 10 000 %.

*nejedná se investiční doporučení, takže si prosím udělejte před investicí vlastní průzkum

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jako dobře, společnost má rozhodně zajímavý koncept, který by jednou mohl být opravdu profitový, ale prozatím až moc nebezpečná investice za mě 😅

Zavádějící článek bez poukázání na slabé stránky společnosti, jako je například vysoká omylnost UI.

asi nějak tak no

Firma nemá absolútne žiadne zisky, klesá im ROE, hotovosť získali obrovskym zvýšením počtu akcii…. Hej to je presne akcia po ktorej by siahol Buffet. Ibazeby nie. Najvyssi čas zrušiť newslatter tejto stránke.

Nikde v žádném případě nepíši, že je to akcie po které by sáhnul Buffett 😅, ale jen, že mě zaujal jeho koncept investovaní a že za mě by tohle jednou mohla být super investice. Ano prozatím zisky nemá, ale jednou definitivně bude! Jinak hotovost takto získává téměř každý startup, není na tom v této fázi vůbec nic špatného...

Stačí dať do názvu článku slovo Buffet a Warren, prípadne pána spomenúť do prvého odstavca, úvodu, a máme clickbait ako vyšitý.

Akcia môže byť fajn, ale názor po ukázanej analýze by bol lepší, ako len "myslím si". Takých akcií už bolo.

Za to se omlouvám, do příště si dám pozor 😅

to sice ano, ale ne až takový 😅

Mohu se zeptat, co má tato firma společného s Buffettem?

nad tím jsem taky přemýšlel 😂, vypadá to, že to byl spíš jen názor autora 😅

o společnosti jsem do ted bohužel ještě neslyšela 😅

Partner

Zajímavý tip, díky 👍

Budu si určitě muset udělat vlastní DD, ale zatím vypadá koncept rozhodně zajímavě 🤔

🤔