S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Akcie Nvidia jsou bezpečnou vstupenkou do multimiliardového světa metaverse

Pokud chcete být opravdu úspěšnými dlouhodobými investory, musíte být schopni do svého portfolia zařadit akcie, před kterými je takový obchodní potenciál, že jejich růst v dalších 10, 20 nebo třeba 30 letech je naprosto jasnou záležitostí. Akcie Nvidia jsou podle mě z tohoto pohledu naprosto perfektní volbou i s ohledem na metaverse.

Nvidia je skvělá investice.

Nvidia $NVDA+6.2% toho má za sebou hodně. Společnost je významnou součástí počítačového a herního průmyslu, její výkonné grafické karty měly zásadní význam pro vzestup kryptoměn, její čipy se nacházejí v datových centrech, která jsou klíčovou součástí vývoje umělé inteligence a strojového učení. Vlastní křemík společnosti Nvidia pohání nejoblíbenější přenosnou herní konzoli této generace a platformy DRIVE společnosti jsou špičkou ve vývoji autonomních vozidel. 

Díky tomu všemu přinesly akcie NVDA za posledních 5 let výnos 881 %.

To vše se nakonec může jevit jako maličkost ve srovnání s potenciálem metaverse. Ačkoli je metaverse stále v rané fázi, má nakročeno k tomu, aby se stala byznysem v hodnotě několika bilionů dolarů.

Dostat se tam - a udržet metaverse v chodu - bude vyžadovat obrovské investice do pokročilých technologií. Takové technologie, v nichž je společnost Nvidia lídrem. Akcie NVDA v současné době klesly o 24 % oproti svému historickému maximu 333,76 USD z listopadu loňského roku.

Investoři tak mají reálnou příležitost nastoupit na palubu ještě předtím, než se rozběhne její další velká růstová etapa.

Metaverse je pro společnost Nvidia příležitostí

Ať už se na metaverse díváte jakkoli - jako na konstrukt virtuální reality společnosti sociálních médií nebo na rostoucí počet digitálních světů, kde lidé dělají vše od hraní her až po práci a učení na dálku - existují dva základní požadavky:

Připojení k internetu a obrovský výpočetní výkon počítače.

Díky svému vedoucímu postavení v oblasti grafických procesorů pro paralelní zpracování a rostoucímu zastoupení v datových centrech (jen ve 3. čtvrtletí 2021 dosáhla tato divize tržeb ve výši 2,94 miliardy dolarů) má Nvidia ideální pozici, aby z metaverse profitovala. Společnost bude klíčovou součástí infrastruktury metaverse. Má dokonce vlastní platformu metaverse v projektu Nvidia Omniverse, který strávil rok 2021 v beta verzi, ale oficiálně byl spuštěn na veletrhu CES 2022.

Existují prognózy, že metaverse by se mohla stát příležitostí v hodnotě několika bilionů dolarů. Když se podíváte na potenciální podíl společnosti Nvidia na tomto koláči, důvody pro pokračování růstu akcií NVDA v tomto desetiletí jsou ještě silnější.

https://twitter.com/nvidiaomniverse/status/1478470977407250433

Jako důchodové pojištění

Ani mocná společnost Nvidia není imunní vůči riziku. Společnost zavedla opatření, která mají zabránit opakování kryptoměnového krachu z roku 2018. Při této epizodě akcie NVDA propadly a během pouhých šesti týdnů ztratily téměř polovinu své hodnoty. Slabost na trhu s kryptoměnami by stále mohla ublížit.

Také rozjezd metaverse by mohl trvat déle, než se očekávalo. Společnost Nvidia by se také mohla dočkat toho, že se její kritická pozice v metaverse dostane pod drobnohled. Profesor práva na newyorské univerzitě Winston Ma nedávno pro CNBC uvedl, že čínské regulační orgány se možná plánují v roce 2022 zaměřit na metaverse.

Na společnosti Nvidia je však skvělé to, že i kdyby metaverse chvíli klopýtala a i kdyby trh s kryptoměnami v roce 2022 ochladl, společnosti se stále daří v klíčových oborech podnikání, kterými jsou hry a grafické karty pro PC. Její sázka na cloudovou herní službu GeForce Now se rozjíždí a přispívá k cenným a trvalým příjmům z předplatného do mixu prodejů hardwaru. Další obory podnikání, jako jsou datová centra, zaznamenávají silný růst s tím, jak se zrychluje zavádění umělé inteligence.

Jinými slovy, investice do této firmy by mohla přinést velké výnosy díky metaverse, akcie NVDA však mají i bez toho stále dynamiku a vysoký potenciál k dalšímu dlouhodobému růstu, a to díky svým dalším oborům podnikání.

Také proto investiční analytici oslovení deníkem Wall Street Journal dávají společnosti NVDA konsenzuální hodnocení "overweight" a jejich průměrná 12měsíční cílová cena nabízí 33% nárůst. 

To je důvod, proč si akcie NVDA zaslouží vaši pozornost, zvláště když můžete během tohoto poklesu nakoupit akcie za ceny ze začátku listopadu.

Samozřejmě to není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

přesně tak, tohle by mohlo být pro $NVDA+6.2% opravdu velké

$NVDA+6.2% 💰💰💰