S&P 500 ^GSPC 5,183.4 -0.08%
Tesla TSLA $174.32 -1.96%
Meta META $472.41 +0.89%
Alphabet GOOG $171.64 -0.77%
Amazon AMZN $187.60 -0.61%
Apple AAPL $181.86 -0.29%
Microsoft MSFT $410.49 +0.28%
Nvidia NVDA $907.88 +0.26%

Elektromobily Tesla mají problém. Měl by se Elon Musk začít obávat?

V krátkém přehledu novinek nefiguruje nikdo jiný než Elon Musk s Teslou $TSLA-2.0%  a SpaceX. Dále nekončící sága Joea Rogana a jeho problémy ve Spotify $SPOT+1.6%. A také se dozvíte, jaké město se stalo hlavním sídlem kryptografie v USA. 

 

1. Teenager, který se stal virálním kvůli sledování letadla Elona Muska, dostal díky této sáze nabídku práce. Poté, co vytvořil účet na Twitteru, který sleduje Muskovo soukromé letadlo, mu společnost Stratos Jet Charters - obdivující "kreativitu" devatenáctiletého mladíka při tvorbě účtu - nabídla práci ve svém vývojovém týmu. ICYMI:

  • Jack Sweeney vytvořil účet na Twitteru - @ElonJet - v roce 2020, aby dokumentoval Muskovy cesty. Účet používá boty ke shromažďování veřejně dostupných údajů o letecké dopravě, které podrobně popisují pohyb letadla.
  • Muska to zjevně nepotěšilo a loni na podzim nabídl Sweeneymu 5 000 dolarů, aby účet zrušil s tím, že představuje bezpečnostní riziko. Účet má téměř 290 000 sledujících. Sweeney pro Insider uvedl, že nabídku odmítl - prý ho práce příliš uspokojuje na to, aby se spokojil s něčím menším než 50 000 dolarů.
  • Sweeney také řekl, že Musk zřejmě zavedl blokovací systém, který ztěžuje sledování tryskáče: Sweeney řekl: "Musím to prostě obejít."
  • V pondělí teenager řekl agentuře Bloomberg, že ho Musk zablokoval na sociálních sítích.

2. New York byl v roce 2021 hlavním městem kryptografie v USA. Big Apple přilákalo v loňském roce 6,5 miliardy dolarů na financování kryptografických startupů, čímž předstihlo Silicon Valley i Miami, které se usilovně snaží přilákat kryptoměnové nadšence. 

3. Zasvěcenci Dropboxu tvrdí, že konec kancelářských výhod vykolejil jeho kulturu. Když Dropbox po přechodu na homeoffice uzavřel své kanceláře v San Franciscu, přišel také o svou proslulou nóbl jídelnu - v níž se kdysi podávala zdarma řemeslná jídla od kuchařů oceněných michelinskou hvězdou - a znamenalo to radikální změnu firemní kultury. 

4. Peloton snížil prognózu prodeje své oděvní jednotky na rok 2022. Podle interní prezentace, kterou viděla CNBC, fitness společnost snížila prognózu tržeb o čtvrtinu, z 200 milionů dolarů na 150 milionů.

5. Amazon Web Services se chystá nová struktura. Podle interního e-mailu, který viděl Insider, se zákaznicky orientované firmy cloudového gigantu slučují pod nového viceprezidenta. Nový orgán se jmenuje AWS Global Services.

6. Tesla stahuje téměř 54 000 amerických vozidel s plně samořídícím systémem. Ke stažení došlo poté, co bezpečnostní regulátoři zjistili, že software FSD umožňuje vozům projíždět kolem značek stop, místo aby zcela zastavily. Tesla tento měsíc funkci "rolling stop" vypne.

7. Kdo vítězí ve válce televizních reality show? V rozhovorech s deseti hollywoodskými insidery o rozžhaveném trhu s televizními reality show tři z nich označili neskriptové operace společnosti Disney+ za "zmatek", zatímco další řekli, že Hulu by mohl "vyrvat korunu" společnosti Netflix $NFLX+1.5%

8. Vědecký podcast Spotify zruší svůj pravidelný pořad a zaměří se na potírání dezinformací. Uprostřed debaklu s dezinformacemi Joe Rogana COVID-19 tvůrci pořadu "Science Vs" uvedli, že nyní budou vytvářet pouze pořady určené k potírání dezinformací šířených Roganem a dalšími. 

9. Pobřežní stráž vyšetřuje výletní loď, která vplula do nebezpečné oblasti startu SpaceX. Pouhých 30 sekund před startem byl start rakety SpaceX přerušen, když se loď společnosti Royal Caribbean přiblížila k zakázané zóně místa startu. 

10. Tesla vyrobila karaoke mikrofony do auta - a vyprodaly se během hodiny. "TeslaMic" za 188 dolarů, který se dodává s dvojicí mikrofonů značky Tesla, byl minulý týden uveden na trh v Číně a setkal se s vřelým přijetím ze strany zákazníků. 

Další novinky

  • Meta, Spotify, T-Mobile a další společnosti oznamují své výsledky. 
  • Časopis Fortune zveřejňuje svůj každoroční žebříček nejobdivovanějších společností světa. V loňském roce se v čele žebříčku umístil Apple.

Upozornění: Převzato z Insideru.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ten karaoke mikrofon bych si taky koupil, škoda jen že nemám Teslu