S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Bitcoin, Ethereum a 6 dalších kryptoměn, které by investoři měli sledovat v roce 2022

Přemýšlíte, které kryptoměny by mohly investorům udělat velkou radost v letošním roce? Pokud jste zatím nic nevymysleli, mrkněte na tento výběr analytiků z Altcoin Daily, kteří vybrali 8 kandidátů na více než slušné zhodnocení i během tohoto roku.

Které kryptoměny budou letos zářit?

Bitcoin $BTCUSD+0.3% 

Jak nedávno poznamenal kryptoanalytik Lark Davis, podle blockchainové analytické společnosti Glassnode jsou zásoby Bitcoinu na burzách nejnižší od října 2018. To naznačuje rostoucí poptávku a nedostatek tohoto kryptoaktiva, zejména mezi dlouhodobými držiteli. Stejný příběh sděluje i tweet salvadorského prezidenta Nayiba Bukeleho: Nabídka Bitcoinů nikdy nebude stačit pro více než 50 milionů milionářů po celém světě, pokud se rozhodnou držet každý jeden BTC.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1488018025223704583

Společnost Fidelity Investments také chválí Bitcoin a označuje ho za "nadřazenou formu peněz".

Ethereum $ETHUSD+2.0% 

Tržiště OpenSea založené na Ethereu s vedoucím NFT (non-fungible token) zaznamenalo měsíční tržby ve výši neuvěřitelných 5 miliard dolarů. Jeho vysoký rekord transakcí s NFT přispěl ke spálení tokenů ETH v hodnotě 1 miliardy dolarů při přechodu k deflaci. A co víc, OpenSea nyní přehodila Uniswap jako nejpoužívanější produkt na Ethereu.

Americký rapper Kanye West říká, že dostává mnoho žádostí o vytvoření NFT - další známka prudce rostoucí poptávky po digitálních sběratelských předmětech. Bývalý generální ředitel společnosti Disney Bob Iger rovněž předpovídá "explozi" NFT. Tyto události naznačují, že oblast NFT a obecně ekosystém Ethereum - dosud největší blockchain NFT - čekají světlejší dny.

Ziliqa $ZILUSD+0.3% 

Počet transakcí na blockchainu Ziliqa je třetí nejvyšší, jaký kdy byl, a to i za převládajících tržních podmínek. Kromě toho jsou celkové transakční poplatky v tomto měsíci nejvyšší, jaké kdy byly. Společnost ZilHub, propagátor ekosystému Ziliqa, říká, že tyto události ukazují, že síť se jen zlepšuje bez ohledu na cenu tokenu ZIL. Ziliqa je na 126. místě podle tržní kapitalizace kryptoměn.

Decentraland $MANAUSD+1.3% 

Altcoin Daily si myslí, že tato platforma 3D virtuálního světa má velký potenciál díky plánům na rok 2022 v její roadmapě. Patří mezi ně např:

  • Desktopový klient pro Windows, Linux a Mac.
  • VR klient očekávaný ve 2. polovině tohoto roku
  • Mobilní aplikace v rané fázi prototypování
  • NFT mohou být vydávána jako nositelná elektronika (opice, pankáči atd.).

 

Další kryptoměnová aktiva, která je třeba sledovat:

Avalanche $AVAXUSD+1.4% 

Ekosystém Avalanche má podobnou funkci spalování tokenů jako Ethereum. Dosud síť zničila přes 700 000 tokenů, tedy asi 0,1 % své nabídky, a denně se k ní připojují další uživatelé.

Rubic $RBC

Altcoinový deník vyzdvihuje Rubic jako jeden z nejlepších multi-chain swapových protokolů, který se může pochlubit lepšími sazbami, levnějšími poplatky a partnerstvím s předními DEXy. Uživatelům umožňuje swapovat více než 15 000 aktiv na různých blockchainech včetně Etherea, Polygonu a Avalanche.

Dne 10. února Rubic spustí motivační program doporučování s cílem zvýšit počet projektů integrujících Rubic Widget. S koncem ledna již síť integrovala decentralizovaný protokol Arbitrum.

Cardano $ADAUSD+0.3% 

Cardano údajně zaznamenává výrazný nárůst nákupního tlaku, což naznačuje možný nadcházející býčí impuls. Tuto tezi podporují pozitivní statistiky v řetězci, které síť vykazuje, například 17% nárůst transakcí na 29,4 milionu v lednu.

Solana $SOL1USD 

Jak nedávno informovala CNF, Solana spustila nový peer-to-peer platební protokol Solana Pay, kterým se chce pustit do 500miliardové ekonomiky obchodníků.

https://www.youtube.com/watch?v=7nd6RbMQGM4

Tohle samozřejmě není investiční doporučení. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já už bych se drzel jen BTC a ETH a zbytek jde trochu mimo mě, nemám čas do toho víc proniknout.

No však každý podle své chuti a strategie 👍

Avax gooo 💪

No bylo by moc fajn kdyby se Cardano konečně trochu hnulo, mám z něj jen trápení 🥲

Takových je víc 😅

Ten prezident Salvadoru je fakt magor 😂

Tak musí si ty útraty státních peněz nějak obhájit 😅