S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Kryptoměnový short squeeze je tady, připravte se na tučné zisky

Kryptoměny nám v posledních týdnech moc radosti nepřinášely a určitě nejsem jediný, koho pohled na vývoj hodnoty největších kryptoměn skoro až deprimoval. Ale co když je tohle trápení u konce? Co když teď nastaly podmínky, které způsobí rapidní růst kryptoměn podobně, jako tomu bylo loni u Gamestopu?

Vyletí krypto směrem vzhůru?

Tenhle příspěvek jsem našel na Redditu, tak prosím případné stížnosti si nechte pro samotného autora. Každopádně ta teorie mě zaujala. Je to samozřejmě hlavně super hopium, ale člověk si vždycky říká "co když?". Dávám sem ten text přesně tak, jak ho autor napsal, ať si můžete sami udělat obrázek.

Bitcoin $BTCUSD-0.3%  teď během několika hodin překonal hranici 40 tisíc dolarů, a je pravděpodobné, že to bude pokračovat, vzhledem k tomu, kolik lidí právě teď trh shortuje. Kryptoměna ještě neztratila páru a v posledních dnech ji táhl dolů akciový trh. To nahromadilo HODNĚ shorterů.

Short pozice jsou extrémně vysoké.

Už jenom pohled na tuto stránku by vám měl dát obrázek o tom, co se děje. Na trhu je právě teď hodně lidí, kteří shortují, a short squeeze Bitcoinu je pravděpodobný vzhledem k tomu, že velryby sžírají týdny dlouhý prodejní tlak obrovskými nákupy.

Indikace short squeeze:

Značné množství nákupního tlaku. ✅

RSI pod 30 po nepřirozeně dlouhou dobu. ✅

Zájem o krátké pozice vysoko nad 20 %. ✅

Obrovský náhlý růst ceny. ✅

Tržní náznaky naznačují učebnicový scénář short squeeze pro Bitcoin, který by mohl potenciálně zvrátit trajektorii krypto trhu. Nezapomeňte, že Bitcoin během několika hodin vzrostl již o více než 10 %. To znamená, že lidé, kteří shortovali, jsou ve ztrátě a budou muset buď prodávat se ztrátou, nebo si půjčovat další podíly, což povede k růstu ceny.

TLDR: Bitcoin uzavřel jednu z největších zelených svíček za více než rok a s největší pravděpodobností se jedná o začátek short squeeze kvůli neobvykle velkému množství lidí, kteří trh shortují. Navíc překonání 40k během několika hodin právě znehodnotilo týdny FUDu. Pokud to bude pokračovat, investoři se budou dívat na býčí trh s kryptoměnami a medvědí akciový trh, což je možná nejlepší prostředí pro další obrovský býčí run.


Hoši ty vaše mokré sny 😂

Hele, píšu že to je z Redditu 😅

No tak v tom případě LFG!!! 🚀

Je něco takovýho vůbec možný? 😂

Proč by nebylo?

Nevím, proto se ptám, u krypta by mě taková možnost v životě nenapadla.