S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Nvidia akcie čeká RESET a propad klidně až o 40 %. Způsobí ho tohle:

Zprávy nedávno varovaly před blížící se "kryptoměnovou zimou", která by mohla zaplavit trh osobních počítačů přebytkem grafických čipů Nvidia a snížit prodeje nových čipů, což by poškodilo tržby společnosti Nvidia. Je tu ale mnohem větší problém, kterému firma momentálně čelí. Takový, který by podle mě mohl mít na její akcie až katastrofický dopad. O co se vlastně jedná a jak by to mohlo ovlivnit cenu akcií Nvidia? 


Podle tří osob (insiderů) přímo obeznámených s transakcí se v pondělí zhroutil prodej britské čipové společnosti Arm společnosti Nvidia za 66 miliard dolarů, který byl realizován společností SoftBank poté, co regulační orgány v USA, Velké Británii a EU vyjádřily vážné obavy ohledně jeho dopadů na hospodářskou soutěž v globálním polovodičovém průmyslu 😬.

Transakce, která byla dosud největší v odvětví čipů, měla poskytnout kalifornské společnosti Nvidia $NVDA-3.9% kontrolu nad společností, která vyrábí technologie, jež jsou základem většiny mobilních zařízení na světě. Několik velkých technologických společností, které se spoléhají na návrhy čipů společnosti Arm, včetně Qualcommu a Microsoftu $MSFT+1.5%, mělo proti koupi námitky.

SoftBank obdrží odstupné ve výši až 1,25 miliardy dolarů a snaží se zbavit společnosti Arm prostřednictvím primární veřejné nabídky akcií do konce roku, uvedl jeden z těchto lidí. Neúspěch bude mít za následek otřesy ve vedení společnosti Arm, přičemž generálního ředitele Simona Segarse nahradí Rene Haas, šéf oddělení duševního vlastnictví společnosti, dodala tato osoba.

https://twitter.com/Aayishkhan/status/1491002291004100609 

Krach dohody připraví SoftBank o velký zisk, který by získala díky prudkému růstu ceny akcií společnosti Nvidia $NVDA-3.9%. Hodnota transakce v hotovosti a akciích měla při oznámení v září 2020 dosáhnout až 38,5 miliardy dolarů. Hodnota však prudce vzrostla, když akcie společnosti Nvidia v posledních měsících výrazně navýšily. 


Zrušení transakce by podle mě mohlo být pro $NVDA-3.9% akcie absolutně klíčové. Akvizice byla totiž již dávno započítána do dnešní ceny akcií a korekce je upřímně nevyhnutelná 😅. 

$NVDA-3.9% akcie

Jako výrazný support level, se jeví hranice 150 dolarů (-40 %), která by mohla být maximální cenou, kam se akcie teoreticky propadnout. Takový propad je sice mnohem méně pravděpodobný, přece jen ale teoreticky možný...

Sám jsem akcie $NVDA-3.9% na začátku ledna prodával a zvažuji jestli bych (až se situace zase uklidní) neměl nakoupit zpátky. Rozhodně nejsem investiční profesionál a proto by mě zajímal i vás pohled na věc 😄.

Kupujete nebo čekáte?

Vote to see the results! 145 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pre mňa je $NVDA-3.9% vysoko ocenená spoločnosť a cena by mohla ešte klesnúť, ale tento článok je úplne mimo...

Aby jsme se nedivili. Technologické firmy mají vrcholy za sebou a do toho teď přijde FED a defenzivní nálada. Sám jsem zvědav, jak to s tech společnostma bude.

To mi je jasné a tieto drahé spoločnosti môžu ísť ešte s cenou dole. Ale ten dôvod v článku, keď už vieme že k transakcií nedôjde je úplne mimo. A to nemám NVDA v mojom portfóliu. Len reagujem na článok. Naopak niektoré technologické spoločnosti boli v januárových prepadoch za atraktívne ceny. Napr. $APPS+1.6% bola za $35, $UPST+3.3% za $85, $SE-0.8% za $120 atď... škoda stihol som nakúpiť len APPS :(

No to by nebylo pěkné, Nvidia je jedna z mých největších pozic v portfoliu...

Taky mam priblizne 50% akcioveho porfolia v Nvidii. A porad ji verim. Posledni roky jsou priblizne 100% kazdy rok plus. Maji vice oblasti,kde jsou kazdy kvartal v zisku a vetsinou vic,nez odbornici odhaduji. To,ze to nevyslo s Arm, v delsim casovem obdobi, podle me az tak nevadi.

Jsem na tom podobně, prodával jsem v lednu

Myslím, že tohle ovlivní spíše SoftBank 😅