S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Podle Wall Street tato společnost v oblasti kyberbezpečnosti vyletí nahoru

Postupem času je kyberbezpečnost stále důležitějším oborem. Postupnou digitalizací všemožných dat je větší riziko úniku citlivých informací, ať už soukromých nebo korporátních. Tyto útoky mohou být pro firmy nákladné nejen z finančního hlediska, ale společnosti, které nedokážou ochránit data svých zákazníků, čelí také riziku vážného poškození pověsti. Proto jsou specialisté na kyberberzpečnost stále potřebnějšími. Podívejme se tedy na společnost, která patří ke špičce svého oboru.

 

Očekává se, že celosvětové výdaje na kybernetickou bezpečnost dosáhnou v letech 2021 až 2025 výše 1,75 bilionu dolarů. Jednou ze společností, která z toho bude těžit, je Tenable $TENB-0.6%, lídr v oboru detekce hrozeb a správy zranitelností. Její nedávná zpráva o celoročním hospodaření za rok 2021 nabídla investorům mnoho důvodů, proč se na její akcie těšit a Wall Street je rozhodně nakloněna. Zde jsou důvody.

Jednička na všech správných místech

Společnost Tenable je vlastníkem společnosti Nessus, nejrozšířenějšího nástroje pro správu zranitelností v odvětví kybernetické bezpečnosti. Slouží 30 000 organizacím a může se pochlubit více než 2 miliony jednotlivých stažení, přičemž jeho popularita pramení z jeho možností přizpůsobení. Uživatelé Nessusu mohou na platformě stavět podle svých specifických podmínek, takže je ideální pro podniky jakékoli velikosti.

Kromě toho, že je Nessus na prvním místě v míře přijetí, nabízí největší pokrytí ze všech platforem, a to ochranu proti více než 68 000 běžných zranitelností a expozic (CVE). Seznam CVE americké vlády nedávno překročil 180 000 a neustále se mění, ale Nessus mezi svými kolegy vede. A protože přesnost detekce je kriticky důležitá, Nessus je na čele i tohoto seznamu s nejnižší mírou falešně pozitivních detekcí v oboru.

Nessus je však komplexní nástroj a Tenable využil jeho předních vlastností na trhu k vytvoření specifických řešení pro různá odvětví. Například výrobci automobilů provozují vysoce automatizované procesy, které mohou být zranitelné vůči digitálním hrozbám, a platforma Tenable.ot pomáhá chránit jak informační technologie, tak systémy provozních technologií. Podobně společnost Tenable nabízí řešení pro finanční služby, které využívá 10 největších organizací na světě.

vývoj ceny Tenablu od IPO, zdroj: Google

Rok 2021 pro Tenable

Tržby společnosti Tenable v roce 2021 poprvé v její historii překročily hranici půl miliardy dolarů, přičemž celoroční hodnota 541 milionů dolarů představuje 23% meziroční nárůst. To však není nejvýraznější rys provozních výsledků společnosti. V posledních několika letech přilákala zákazníky, neuvěřitelně rychlým tempem, kteří ročně utratí 100 000 dolarů a více.

Metrika20162021CAGR
Příjmy124 milionů dolarů541 milionů dolarů34%
Šestimístní zákazníci1241,09554%

Zdroj dat: Tenable. CAGR = složená roční míra růstu.

Zdůrazňuje to zoufalou potřebu nástrojů pro správu zranitelností u velkých organizací, což dává smysl vzhledem k modernímu prostředí hrozeb. V průzkumu provedeném počátkem roku 2021 mezi 500 generálními řediteli bylo totiž riziko kybernetické bezpečnosti označeno za největší hrozbu pro jejich organizace - dokonce výše než regulační riziko a klimatické změny.

čtyřletý vývoj obratu a zisku Tenablu, zdroj: Yahoo Finance

Wall Street je optimistická

Společnost Tenable je nyní ztrátová (na základě obecně uznávaných účetních zásad (GAAP) ). Přesto analytici očekávají, že se letos stane ziskovou s 0,17 dolaru zisku na akcii (EPS) a v roce 2023 bude následovat 141% růst na 0,41 dolaru na akcii. Pro společnost by to byl důležitý milník, protože provedla značné investice do rozšíření své produktové řady, včetně nové nabídky zaměřené na cloud s názvem Tenable.cs ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021.

Wall Street je ohledně akcií společnosti Tenable velmi optimistická. Všech 10 analytiků, kteří společnost pokrývají, jí přisoudilo nákupní rating s očekávanou cílovou cenou akcií 65 USD, což je o 25 % více, než se akcie obchodují dnes. V lednu však společnost Piper Sandler z Wall Street zvýšila cílovou cenu na 72 USD, což znamená 38% nárůst.

Vzhledem k obrovským výdajům na kybernetickou bezpečnost mezi globálními společnostmi by však investoři s dlouhodobým zaměřením mohli tyto cílové ceny považovat za konzervativní při pohledu zpět za několik let.

Upozornění: Autorem analýzy je Anthony Di Pizio, nejsem profesionální investor. Nejedná se o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Odvětví kyberbezpečnosti ten potenciál asi má 👍

Zatím jsou ta čísla nic moc

věřím, že do pár let budou v zisku 😉