S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

5 investičních pilířů na cestě k finanční nezávislosti

Bulios Academy
20. 1. 2023
5 min read

Finanční nezávislost, předčasný odchod do důchodu rozhodně není jednoduchý, ale jenom velmi úspěšná hrstka lidí, si může v průběhu jejich života něco takového dovolit. Přesně to chceme ale změnit díky Bulios Academy.

Pokud jste to v posledních dnech ještě nezaregistrovali, tak jsme v Bulios spustili náš nejnovější projekt jménem Bulios Academy a stojíme si za tím, že se pro mnoho lidí bude jednat o kompletní soubor všeho, co budou potřebovat na jejich cestě právě k finanční nezávislosti. 

Po několika ANKETÁCH a důkladném výzkumu jsme přesně zjistili, co investory aktuálně nejvíce trápí a v čem si v investování neví rady. Výsledky jsme pak následně aplikovali na Bulios Academy a připravili 5 hlavních pilířů našeho vzdělávacího projektu. 

ANKETA OTÁZKA 2. 👇

S čím si u investování nevíte rady? 

Možné odpovědiProcento zaškrtnutí 
1. Nevím, jak a kde začít.2,5 %
2. Nevím, který broker je pro mě vhodný.12,5 %
3. Nevím, jaká investiční strategie je pro mě správná.32,5 %
4. Nevím, za jakou cenu koupit akcie.55 %
5. Nevím, s kým se poradit.25 %


V nedávném příspěvku jsme si taky představili oba INVESTORY, kteří budou za Bulios Academy zodpovědní. Duo, které má kombinovaně více než 25 let zkušeností, vás formou článků a videí provede nejen investičními základy a strategií, ale také vám například pomůže vybrat ideálního brokera či osobně poradí v privátní Discord skupině, která je plná podobně smýšlejících investorů.

Pro mnoho investorů se jedná o velmi důležitý krok v jejich investiční kariéře, protože se rozhodnou vzít svou finanční budoucnost do vlastních rukou. Čeká na ně již zmíněných 5 hlavních okruhů/pilířů, díky kterým se naučí nejen investiční teorii, ale také spoustu praktických informací. Tak jo, už nebudu zdržovat a pojďme se na všech 5 podívat... 👇

Naučte se investovat

Než na trhu začnete investovat své těžce vydělané peníze, je potřeba se pořádně připravit. Proto se nejdříve zabýváme teoretickými znalostmi. Ukážeme si co je investování, co jsou broker a burza, jaké máme druhy akcií a ETF, jaké informace hledat o společnostech, jak správně diverzifikovat své portfolio anebo jakým chybám předcházet.

Praktická inspirace

Ve chvíli, kdy už si osvojíme základy investování, se můžeme rozhlédnout v praktických tipech a radách. V této sekci rozebíráme konkrétní akcie, příklady akciových strategií a samozřejmě za jakou cenu koupit akcie, tedy jejich férové ceny. Jednoduše řečeno si ukážeme, jaké akcie se momentálně koupit vyplatí a kterým byste se měli prozatím raději vyhnout. 

Přehledy a tabulky

Abychom si nemuseli všechno pamatovat, používáme přehledové tabulky, ve kterých si porovnáváme brokery, férové ceny akcií, ale třeba i přehled knížek, filmů a seriálů o investování, financích a businessu pro další rozvoj investora. Obecně budeme tuto sekci ještě výrazně rozšiřovat, aby měli naši investoři po ruce všechny potřebné nástroje k vedení dlouhodobě úspěšných portfolií. 

Zajímavosti ze světa

Není to pouze o finančních číslech. Ukazujeme si dění v ekonomice, kvartální výsledky společností, ale i pohledy do historie na významné osobnosti a události, které změnily investiční svět. Každý investor musí být v obraze a tím pádem mít i přehled o všem, co se aktuálně ve světě businessu děje. 

Soutěže

Investování má být i zábava, takže pořádáme soutěže o zajímavé ceny 😉. Aktuálně běží tipovací soutěže na výkonnosti indexů. Tipy si na konci měsíce porovnáme a každý investor sám uvidí, jak blízko nebo daleko byl se svým tipem. Nejbližší tipy pak vyhrávají hodnotné ceny. Náš zkušený tým ti samozřejmě ukáže, jak můžeš i ty využít potenciál investování na maximum.

BONUSY Bulios Academy 🎓

Kromě videí, článků, tabulek a přehledů pro tebe proto máme bonusově připravenou unikátní skupinu na Discordu, kde budeš moct napřímo komunikovat nejen s našimi experty, ale i ostatními retailovými investory. Jako STUDENT Bulios Academy také okamžitě získáš náš ebook zaměřený na úplné investiční začátky a smysl samotného investování.

A ještě jeden bonus! Z nových studentů Bulios Academy vylosujeme 5 šťastlivců, kteří dostanou pozvánku na lednovou akci Bulios Invest Night! 🌛

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.