S&P 500 ^GSPC 5,214.08 +0.51%
Nvidia NVDA $887.47 -1.84%
Tesla TSLA $171.97 -1.57%
Apple AAPL $184.57 +1.00%
Amazon AMZN $189.50 +0.80%
Meta META $475.42 +0.60%
Microsoft MSFT $412.32 +0.43%
Alphabet GOOG $171.58 +0.25%

Týchto 6 správ by mali investori Tesly vidieť

Akcie Tesly čelia tento týždeň aj nasledujúce týždne určitej neistote a červené čísla nie sú pre investorov sympatické. Preto si pozrite tieto udalosti, aby ste si spravili názor kam sa asi Tesla môže uberať.

Zdroj: Techbyte.sk

Keďže sa tento týždeň chýli ku koncu, Tesla $TSLA-1.6% čelí určitej neistote. Výrobca elektrických vozidiel (EV) vstúpil do tohto týždňa na vysokej úrovni, ale tempo sa ukázalo ako krátkodobé. Akcie TSLA uzavreli pokles o 2,2 %, čím sa ich týždenný výkon dostal do červených čísel.

Niektoré z týchto poklesov možno pripísať významným udalostiam, ktoré tlačia trhy nadol. Ako včera uviedla asistentka spravodajcu InvestorPlace Shrey Dua, obavy týkajúce sa rusko-ukrajinského konfliktu spôsobili, že mnohé technologické akcie klesli . Tento týždeň priniesol množstvo správ špecifických pre Teslu, aj keď dobrých aj zlých. Tu je to, čo investori potrebujú vedieť o tom, čo sa deje tento týždeň.

Prestížny hedžový fond Jima Simonsa RenTech v minulom štvrťroku znížil svoju stávku na Teslu.

Predaj akcií RenTechu neznel ako dobrá správa pre Teslu, no neskončil tak, že by stlačil akcie TSLA nadol. Jeho výkon v ten deň by sa mal považovať za dôkaz jeho schopnosti odolávať negatívnym momentom. Pre kvantitatívne obchodné firmy, ako je Renaissance Technologies , nie je vykonávanie zmien portfólia nezvyčajné. Fond si stále udržiava pozíciu v Tesle, čo naznačuje, že jeho lídri spoločnosti stále veria.

India chce, aby Tesla kúpila miestne autodiely za 500 miliónov dolárov.

Každý, kto je zvedavý, kedy Tesla expanduje do Indie, dostal tento týždeň vzrušujúcu aktualizáciu. Pred dvoma dňami agentúra Bloomberg uviedla, že indická vláda by mohla byť ochotná vyhovieť žiadosti Elona Muska o nižšie dovozné dane – ak sa zaviaže nakúpiť dostatok automobilových dielov vyrobených v Indii. Táto ponuka by pre neho mala byť lákavá, najmä preto, že Tesla už odobrala autodiely z Indie. Prekvitajúci trh s elektrickými vozidlami v krajine len rastie, takže pre Teslu je to vhodný čas na zabezpečenie značného podielu. Toto je rozhodne príbeh hodný nasledovania pre burzových býkov TSLA.

Tesla po zmenách dizajnu klesá v rebríčku spotrebiteľských správ.

Tesla klesla vo výročnom hodnotení automobilových značiek Consumer Reports o niekoľko miest. Z 32 miest sa Tesla umiestnila na 23. mieste, čím klesla o sedem miest v porovnaní s predchádzajúcim hodnotením. Správy uvádzali „zmeny dizajnu a problémy so spoľahlivosťou“ ako hlavné dôvody zníženia verzie. Navyše, Model 3 spoločnosti nebol v roku 2022 najlepším výberom vo svojej kategórii. Namiesto toho získal Ford Mustang Mach-E prvé miesto v kategórii elektrických vozidiel.

Tesla povedala federálnemu sudcovi, že SEC obťažuje Elona Muska a spoločnosť.

Právne spory nie sú pre Teslu ani pre jej generálneho riaditeľa žiadnou novinkou. Tento týždeň sa však pomerne veľa venovalo aj problémom spoločnosti s americkou komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC). Tesla tvrdí, že regulačná agentúra „obťažuje“ Muska po vyšetrovaní z roku 2018, ktoré zahŕňalo jeho používanie sociálnych médií a jeho údajný vplyv na akcionárov. Podľa jeho obhajcu je vyšetrovanie spôsobené Muskovou kritikou vlády. Zatiaľ čo podrobnosti sa stále objavujú, tento typ vývoja často neveští nič dobré pre cenu akcií spoločnosti.

Regulačné orgány otvorili vyšetrovanie „fantómového brzdenia“ od Tesla Cars.

Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) začal vyšetrovanie vzoru „fantómového lámania“, ktorý zažívajú vodiči Tesly. Podľa podaných sťažností niektoré autá Tesla bezdôvodne spomaľujú na ceste. Ide o kompaktné sedany Tesla Model 3 a hatchbacky Model Y. Aj keď predchádzajúce problémy s autopilotom príliš neovplyvnili akcie TSLA, môže to byť vážnejšie.

Výrobné jednotky Tesla Model Y sú pripravené na doručenie v Giga Texas.

Správa z tohto týždňa naznačuje, že Gigafactory spoločnosti Tesla môže byť pripravená začať dodávať ešte viac vozidiel. Ovplyvňovateľ sociálnych médií Jeff Roberts zverejnil fotografie, ktoré vyzerajú ako 100 Tesla Model Y v továrni v Austine v Texase, zakryté a pripravené na odoslanie. Počas predchádzajúceho hovoru o zisku Musk uviedol, že spoločnosť začne s dodávkami po získaní certifikácie vozidla. Zásoby TSLA sa pravdepodobne zvýšia, keď začne odosielanie. 

Každý investor alebo potenciálny investor Tesly si musí sám zvážiť, či tieto udalostí vidí ako problémy alebo si v niektorých našiel bullish faktory. Ja osobne akcie Tesly nevlastním skôr mi prídu investične atraktívne akcie $NIO+2.1% alebo $LCID-0.4% .

Zdroj: Investorplace.com

Vlastníte akcie Tesly?

Vote to see the results! 19 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Skôr bearish by som povedal

Tá India môže byť pre nich zaujímavý trh