S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Zde jsou 4 skvělé alternativy, do kterých lze investovat mimo Activision Blizzard

Nedávná nabídka společnosti Microsoft $MSFT+2.2% za téměř 69 miliard USD na koupi Activision Blizzard $ATVI+0.1%  zdůrazňuje hodnotu společností, které vyrábějí videohry. Vzhledem k tomu, že velké technologie stále více prosazují příležitost metaverze, společnosti s talentovanými softwarovými inženýry budou velmi žádané.

Zdroj : Canva

Samozřejmě, že akcionáři Activision $ATVI+0.1% pravděpodobně tápou, kam investovat dál. Zde je důvod, proč se mi líbí Unity Software $U+2.4% , Tencent Holdings $TCEHY, Electronic Arts $EA+0.8%  a Take-Two Interactive $TTWO+2.0% . Pojďme se o těchto čtyřech herních akciích dozvědět něco více.

1. Unity Software $U+2.4% 


I když je na metaverse stále ještě velmi brzy, je to příležitost k růstu, které by investoři měli věnovat pozornost. V tiskové zprávě oznamující dohodu Microsoftu $MSFT+2.2%  a Activision Blizzard $ATVI+0.1%  uvedl: „Tato akvizice urychlí růst herního byznysu Microsoftu napříč mobilními zařízeními, PC, konzolemi a cloudem a poskytne stavební bloky pro metaverse.“

 

Vývoj metaverze bude stát miliardy technologické infrastruktury. Potřeba talentovaných softwarových inženýrů je jedním z důvodů, proč Microsoft $MSFT+2.2%  platí 69 miliard dolarů za $ATVI+0.1% , a je to také důvod, proč by se Unity Software $U+2.4% mohla stát akvizičním cílem, protože investice do metaverse narůstá.

Unity $U+2.4% nedělá hry. Místo toho poskytuje nástroje pro vývoj softwaru pro různé platformy, které nabízí jako předplatitelskou službu. Některé z předních herních společností na světě používají k vytváření her softwarový engine Unity. Jakmile studio vytvoří hru se softwarem Unity $U+2.4% , může tuto hru spustit na více platformách, jako jsou různé herní konzole od Sony, Microsoft a Nintendo, kromě mobilních a PC platforem.

V prosinci Unity $U+2.4%  dokončila akvizici společnosti Weta Digital za 1,6 miliardy dolarů, což dále posiluje její možnosti vývoje softwaru pro 3D obsah v reálném čase.

„Ať už slovo metaverse znamená cokoli, bude vytvořeno miliony tvůrců obsahu a my jsme na misi dát jim snadno použitelné a vysoce výkonné nástroje, které přivedou jejich vize k životu,“ vysvětlil Unity's. Senior Vice President Marc Whitten.

Ať už bude Unity nakonec získána nebo zůstane nezávislá, akcie by měly být skvělou investicí z dlouhodobého hlediska. Vedení věří, že společnost může v průběhu času zvýšit tržby o 30 % plus anualizovaně.

2. Tencent $TCEHY


Tencent $TCEHY je podle tržeb největší videoherní společnost na světě, takže může těžit z konsolidace odvětví. Tato společnost se sídlem v Číně má různé zdroje příjmů ze sociálních médií, online reklamy, fintech a videoher.

 

Na Tencentu se mi ale nejvíc líbí, že management má za sebou historii získávání podílů v jiných působivých společnostech, včetně Activision Blizzard $ATVI+0.1% , Ubisoft Entertainment $UBI.PA-1.1%  a soukromě vlastněných Epic Games, studia stojícího za extrémně populárním esportovým titulem Fortnite.

Má také interní herní studia, která provozují některé z nejpopulárnějších her v oboru, zejména League of Legends. Vše řečeno, Tencent $TCEHY je herní moloch s vlastnickými podíly zahrnujícími některé z nejcennějších herních nemovitostí v tomto odvětví.

Největším zdrojem příjmů společnosti Tencent $TCEHY jsou hry, které ve třetím čtvrtletí tvořily 32 % z top řady. Navíc díky investicím do pokročilých výpočetních technologií, jako je umělá inteligence, je případ společnosti Tencent $TCEHY jako klíčového hráče v metavesmíru mnohem silnější.

3. Electronic Arts $EA+0.8% 


Microsoftem navrhovaná akvizice Activision není hotovou věcí – bude muset získat souhlas regulačních orgánů. Ale pokud to bude schváleno, můžete se vsadit, že se EA a Take-Two stanou potenciálními akvizičními cíli. Není náhoda, že cena obou akcií vyskočila v den, kdy byla oznámena dohoda Microsoftu, zejména v den poklesu akciového trhu.

 

Bez ohledu na to, co se stane, $EA+0.8%  by měla mít v další dekádě mnohem větší hodnotu. S více než 500 miliony unikátních hráčských účtů má $EA+0.8%  široký globální dosah napříč špičkovými franšízami, jako jsou Madden, FIFA a The Sims. A využívá své přebytečné peníze k dalšímu rozšiřování tohoto rozsahu, s loňskými akvizicemi Codemasters a Glu Mobile.

Na základě posledních 12 měsíců EA vygenerovala 1,26 miliardy USD volného cash flow při tržbách 6,4 miliardy USD. Akcie se obchodují za 6,2násobek koncových výnosů.

4. Take-Two $TTWO+2.0% 


Svým způsobem má Take-Two $TTWO+2.0%  již masivně populární „metaverze“ s Grand Theft Auto Online a Red Dead Online. Jedná se o multiplayerové verze Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, které v podstatě proměňují tyto hry v masivní virtuální hřiště, kde si hráči mohou se svými kamarády dělat téměř cokoli, co chtějí.

 

Rockstar Games společnosti Take-Two $TTWO+2.0%  je herní vývojářské studio, které stojí za oběma franšízami. Grand Theft Auto je pravděpodobně nejhodnotnější značkou videoher v tomto odvětví, vezmeme-li v úvahu, že se jí za posledních více než 20 let prodalo 270 milionů kopií a každé nové vydání v sérii nadále rozšiřuje její přitažlivost.

Take-Two $TTWO+2.0%  letos oznámilo akvizici společnosti Zynga $ZNGA-2.0% , jednoho z největších vývojářů mobilních her. To přinese špičkové mobilní tituly jako Words With Friends a FarmVille pod křídla Take-Two $TTWO+2.0%  a management se těší na mobilní verze některých svých konzolových titulů.

Take-Two $TTWO+2.0%  je o něco atraktivnější než $EA+0.8% , s nižším násobkem ceny k prodeji 5,6. Toto nižší ocenění by mohlo být ještě atraktivnější s ohledem na možnosti růstu na mobilních zařízeních, které Zynga $ZNGA-2.0%  přináší.

Můj pohled na herní segment

Ať už jsou herní společnost atraktivní více či méně , musíte uznat , že je zde obrovský potenciál , na základě nákupu Microsoftu a Buffeta společnosti Activision Blizzard. Už jen to je pro nás znamení , že tento segment může prosperovat. Další významnou roli hraje to , že herní společnosti mají velký potenciál v závodu o dobití metaverse ( moderní hry , profesionální inženýři). Kdo propásl příležitost  k nákupu společnost Activision Blizzard nemusí smutnit , jelikož zde máme nejméně 4 atraktivní herní společnosti s opravdu hodně podobným potenciálem.

Upozorňuji , že se nejedná o investiční radu. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj : TheMotleyFool

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

A čo tak Enthusiast gaming $EGLX-9.1%?

Určitě tu potenciál bude co se týká metaverza , kdo jiný než herní společnosti by mohli dopomoct vývoji , určitě budu jednu ze společností zařazovat.