S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Ak sa tieto 2 funfamentalne zaujímavé akcie vrátia na predošlé hodnoty dosiahnú 480% a 580% nárast

Zatiaľ čo samotné nízke ceny akcií by nemali ovplyvniť investičné rozhodnutia, kvalitné akcie sa niekedy obchodujú za najnižšie ceny. Našťastie stále existujú niektoré skvelé spoločnosti s cenami akcií pod 20 dolárov. Investori by sa mali vyhýbať honbe za investičnými nápadmi len na základe ceny akcií, pretože niektoré akcie sa obchodujú za menej ale to nemusí znamenať, že sú nezaujímavé. 

 

Matterport $MTTR-1.6% 

Je novinkou na verejných trhoch po zlúčení s účelovou akvizičnou spoločnosťou (SPAC) vlani v júli. Podnikaním Matterportu je vytváranie digitálnych verzií (ktoré nazývajú digitálne dvojičky) skutočných budov a priestorov. Spoločnosť v podstate verí, že tieto digitálne dvojčatá umožnia jej zákazníkom rozhodovať sa o svojich priestoroch virtuálne, namiesto toho, aby museli priestory vidieť osobne.

Zdroj: Tradingview

Z grafu môžeme vyčítať, že aktuálna cena okolo 7 USD je výborný vstup, nakoľko cena tejto akcie sa pohybovala už aj na hodnote 34 USD, čiže ak sa vráti na predošlé all time high dosiahnete krásny zisk približne 480%.

Keď Matterport v novembri oznámil svoje zisky za tretí štvrťrok 2021 – svoju prvú správu o zisku ako verejná spoločnosť – výsledky boli pozitívne. Výnosy vzrástli medziročne o 10 % (YOY) a dosiahli 28 miliónov USD. Z týchto celkových príjmov takmer 16 miliónov USD pochádzalo z predplatného, ​​čo je o 36 % viac ako v 3. štvrťroku 2020. Je dobré, že príjmy z predplatného prevyšujú celkové príjmy, pretože to so sebou prináša lepšie hrubé marže.

Spoločnosť zatiaľ nie je zisková a nalieva zdroje do rozširovania zákazníckej základne. Na konci tretieho štvrťroka mal Matterport 439 000 zákazníkov, čo predstavuje medziročný nárast o 116 %. Celkový počet priestorov v správe (počet priestorov, pre ktoré vytvorili digitálne dvojča) dosiahol 6,2 milióna, čo je o 62 % viac ako v rovnakom štvrťroku minulého roka. Tieto čísla sú dôležité, pretože manažment verí, že ich celkový adresný trh predstavuje viac ako štyri miliardy budov a trhovú príležitosť v hodnote 240 miliárd USD.

Matterport tiež predstavuje zjavnú a zaujímavú hru s metaverzom . Ak sa metavers stane ďalšou veľkou vecou, ​​Matterport už vytvára tieto digitálne dvojčatá a v budúcnosti by v tomto priestore mohol hrať dôležitú úlohu.

Magnite $MGNI-2.0% 

S akciami obchodovanými za 11,23 USD predstavuje digitálna reklamná spoločnosť skvelú investičnú príležitosť za menej ako 20 USD. Magnite je najväčšia nezávislá reklamná platforma na strane predaja (pomáhajúca tým, ktorí majú k dispozícii reklamný priestor, aby ho zaplnili reklamami). Magnite, ktorý pôsobí predovšetkým v priestore pripojenej televízie (CTV), jazdí na zadných vetroch neustále sa rozširujúceho televízneho priestoru.

Zdroj: Tradingview

Taktiež môžeme na grafe vidieť zaujímavé hodnoty a to, že all time high je na hodnote 64 USD za akciu a momentálne sa nachádza na 11 USD za akciu. čiže ak sa vráti na predoslú hodnotu predstavuje to približne 580%.

Keďže čoraz viac ľudí presúva svoju spotrebu médií na streamovanie na viacerých zariadeniach, percento dolárov na reklamu vynaložených na tieto platformy bude naďalej rásť. V skutočnosti sa predpokladá, že výdavky na CTV reklamy v USA v roku 2022 presiahnu 17 miliárd USD.

Magnite ukázal svoju schopnosť rásť popri tomto sekulárnom trende. V 3. štvrťroku vzrástli tržby Magnite medziročne o 116 %. Ešte dôležitejšie je, že percento celkových príjmov z CTV vzrástlo na 38 % z celkových príjmov v porovnaní s 18 % v treťom štvrťroku predchádzajúceho roka. To dokazuje, že Magnite ťaží z trendov výdavkov na CTV reklamy v celom odvetví. Magnite nie je jediným hráčom v tomto priestore, ale očakávaný rast v tomto priestore je dostatočne veľký na to, aby víťazov mohlo byť veľa. Nielenže je cena akcií Magnite nižšia ako 20 dolárov, ale obchoduje sa aj za veľmi atraktívne ocenenie. 

Trh je plný silných spoločností za rôzne ceny za akciu. Pokiaľ ide o akcie pod 20 dolárov, Matterport aj Magnite vykazujú silné výsledky v rastúcich odvetviach. Oboje stojí za zváženie ich kúpy teraz a ich dlhodobého držania. Čo ma utvrdzuje v tom, že to stojí za zváženie je aj odvetvie, v ktorom podnikajú nakoľko metaverse považujem za odvetvie s budúcnosťou ja sám sa o metaverse zaujímam na dennej báze a taktiež odvetvie digitálnej reklamy je niečo čo má určite svetlú budúcnosť.

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

To musí prísť bull run, ale nie je to nemožné... tie percentá sú zaujímavé.

Nie je to nemožné lebo USA môže tlačiť a tlačiť peniaze