S&P 500 ^GSPC 5,177.24 -0.20%
Tesla TSLA $174.50 -1.86%
Alphabet GOOG $171.03 -1.13%
Amazon AMZN $187.08 -0.89%
Nvidia NVDA $899.04 -0.72%
Meta META $470.88 +0.56%
Microsoft MSFT $410.95 +0.39%
Apple AAPL $182.34 -0.04%

Tato energetická akcie vám pomocí horentního dividendového výnosu zajistí pasivní příjem

Energy Transfer $ET+0.6% je energetická společnost, která vlastní a provozuje portfolio energetických aktiv ve Spojených státech. Tato firma typu master limited partnership (MLP) si stanovila ambiciozní cíl. Chce se vrátit na svoji původní distribuci dividendy, což je dvojnásobek toho, než co bylo na začátku roku. Jak toho chce dosáhnout? 

 

Posílení základů

Energy Transfer v roce 2020 snížil distribuci dividendy o 50 %, aby si ponechal více hotovosti na snížení dluhu. V důsledku toho společnost v roce 2021 vygenerovala přebytečný peněžní tok po distribuci ve výši 6,4 miliardy dolarů. To umožnilo této MLP společnosti snížit v loňském roce svůj dlouhodobý dluh o 6,3 miliardy dolarů.

Toto snížení dluhu zmírnilo tlak na rozvahu Energy Transfer. Společnost se nyní přiblížila svému cíli snížit poměr dluhu k zisku před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) na 4,0 až 4,5násobek. Investorům tak může pohodlně vracet více hotovosti.

vývoj velikosti dividendy na akcii za poslední 3 roky, zdroj: marketbeat.com

Dostatek prostoru pro podporu vyšší distribuce

Z finančních výsledků společnosti je zřejmé, že generuje více než dost hotovosti na to, aby bylo možné se vrátit na úroveň původní distribuce. Společnost nedávno oznámila výsledky za čtvrté čtvrtletí. Během tohoto období vygenerovala 1,6 miliardy dolarů v distribuovatelném cash flow. Na distribuci vyplatila také 540 milionů dolarů, což znamená, že svou distribuci pokryla téměř třikrát. Pokud by tedy Energy Transfer zdvojnásobila svoji dividendu, stále by ji byla schopna pokrýt pohodlným 1,5násobkem.

pětlitelý vývoj ceny akcie Energy Transfer, zdroj: Google

Společnost již začala zvyšovat výdaje na růst. Plánuje v roce 2022 investovat do expanze 1,6 až 1,9 miliardy dolarů, zatímco loni to bylo 1,4 miliardy dolarů. Kromě toho vyhodnocuje potenciální nový plynovod v Permské pánvi s cílem zlepšit odběrovou kapacitu tohoto regionu a vede jednání s Panamou ohledně společného rozvoje aktiv v oblasti zkapalněného zemního plynu v této zemi.

Super výnos při dosažení svého cíle

Energy Transfer chce vrátit svou distribuci na předchozí úroveň. To znamená, že investoři, kteří dnes nakoupí, se připravují na dividendu, která by se v budoucnu mohla blížit 12% výnosu. Ačkoli by mohlo nějakou dobu trvat, než svého cíle dosáhne, rozhodně má cash flow, které tento mnohem vyšší level dividendy podpoří. To z něj činí atraktivní možnost pro investory, kteří hledají potenciální zdroj pasivního příjmu.

Upozornění: Jedná se upravený text Matthewa DiLalloa, nejsem profesionální investor. Nejedná se investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

je otázkou ale, za jak dlouho se na tu hladinu dostanou

12% výnos není málo 😅

cože? Já myslel, že pasivního příjmu se dosáhnout jen pomocí mlm marketingu 😆

nějaký zkušenosti? 😎