S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

2 Metaverse akcie, do ktorých investovali JP Morgan a BlackRock

Každý štvrťrok musia inštitucionálni investori, ktorí spravujú aktíva v hodnote aspoň 100 miliónov USD, podať formulár 13F Komisii pre cenné papiere a burzu (SEC). Formulár sa používa na zverejnenie zmien v držbe akcií a niektorí menší investori používajú správy na sledovanie akcií, ktoré veľkí investori kupujú. Najnovšie máme správy o kúpe týchto akcií biliónovými fondami.

 

V poslednom kole podávania žiadostí JPMorgan Chase , investičná banka so spravovanými aktívami vo výške viac ako 2,5 bilióna dolárov, pridala do svojho portfólia 2,8 milióna akcií Nvidie $NVDA-2.0%. A BlackRock, inštitúcia s aktívami vo výške viac ako 10 biliónov dolárov v správe, pridala do svojho portfólia 1,2 milióna akcií Adobe $ADBE+0.1%. Samozrejme, vždy je rozumné urobiť si vlastný prieskum pred investíciou do spoločnosti, takže sa poďme pozrieť na obe tieto dve nie len metaverse spoločnosti.

1. Nvidia$NVDA-2.0%

Značka Nvidia sa stala synonymom pre najmodernejšiu grafiku a vysokovýkonnú výpočtovú techniku. A dôvodom tohto úspechu je grafický procesor (GPU), čip schopný vykonávať bilióny výpočtov za sekundu. Zatiaľ čo Nvidia pôvodne navrhla GPU na revolúciu v grafike videohier, tieto ultravýkonné procesory boli prijaté aj v dátových centrách, kde spúšťajú veľké pracovné zaťaženie, ako je analýza údajov a umelá inteligencia (AI).

Nvidia sa umiestnila ako líder na trhu vo viacerých odvetviach. Spoločnosť má viac ako 90 % podiel na trhu so superpočítačovými akcelerátormi a grafickými kartami pre pracovné stanice a má 83 % podiel na trhu diskrétnych GPU pre PC. A táto dominancia bola silným motorom rastu. Za posledný rok tržby Nvidie vyleteli o 61 % na 26,9 miliardy USD. Ešte dôležitejšie je, že metaverse ponúka pre túto polovodičovú spoločnosť ďalšiu cestu rastu a Nvidia už túto príležitosť využíva.

Nedávno spustená platforma Nvidia Omniverse umožňuje 3D tvorcom naprieč odvetviami (napr. architektúra, médiá, vývoj hier) spolupracovať v reálnom čase v zdieľanom virtuálnom priestore. Táto technológia by mohla byť použitá na vytváranie virtuálnych krajín, miest a príslušenstva v rámci metaverza. A nedávno Nvidia spustila Omniverse Avatar, platformu na vytváranie digitálnych automatov poháňaných AI, ktoré dokážu vidieť, počúvať, rozprávať a rozhodovať sa. Túto technológiu je možné použiť na vyplnenie metaverza postavami, ktoré nie sú hráčmi.

Zjednodušene povedané, existuje veľa dôvodov, prečo vlastniť tieto akcie a nie je prekvapujúce, že JPMorgan kupuje viac. Silná konkurenčná pozícia Nvidie v 3D grafike aj AI by mala z akcií urobiť dlhodobú investíciu.

2. Adobe $ADBE+0.1%

Softvérový gigant Adobe rozdeľuje svoje podnikanie na dva rastúce segmenty: digitálne médiá a digitálny zážitok. Prvý z nich zahŕňa špičkové kreatívne aplikácie, ako sú Photoshop a Premiere Pro, ako aj aplikácie pre digitálne dokumenty, ako je Adobe Sign pre elektronické podpisy. A posledný zahŕňa softvér poháňaný AI pre analýzu, marketing a obchod.

Spoločnosť Adobe je, samozrejme, známa svojimi odbornými znalosťami v oblasti kreativity a dizajnu, no spoločnosť sa stala hnacou silou aj v iných odvetviach. Forrester Research nedávno označil Adobe za lídra v oblasti podnikového marketingového softvéru a správy obsahu a Everest Group nedávno uznala vedúce postavenie Adobe v oblasti digitálnych platforiem. To znamená, že spoločnosť zohráva rozhodujúcu úlohu pri pomoci klientom zapájať spotrebiteľov a udržiavať lojalitu zákazníkov, čo je hodnotová ponuka, ktorá rezonuje prakticky v každom odvetví.

Za posledný rok tržby vzrástli o 23 % na 15,8 miliardy USD, čo je spôsobené solídnym rastom v segmentoch digitálnych médií a digitálnych skúseností a voľný peňažný tok vyskočil o 30 % na 6,9 miliardy USD. Vedenie však odhaduje celkový adresovateľný trh (TAM) Adobe na 205 miliárd USD, čo znamená, že spoločnosť zachytila ​​menej ako 8 % svojej trhovej príležitosti.

Navyše, jeho TAM by sa mal ešte zväčšiť, pretože metaverza sa neustále vyvíja. Marketingový a obchodný softvér Adobe bude rovnako dôležitý vo virtuálnom svete, ako aj v skutočnom svete. Podobne aj kreatívny softvér ako Adobe Substance 3D – súprava nástrojov na navrhovanie a textúrovanie 3D modelov a vykresľovanie 3D scén – by bol užitočný pri budovaní akéhokoľvek virtuálneho sveta. Substance 3D je v skutočnosti jedným z mnohých softvérových produktov, ktoré sa integrujú s Nvidia Omniverse.

Vzhľadom na široké portfólio produktov Adobe najlepších vo svojej triede je ľahké pochopiť, prečo BlackRock posilnil svoju pozíciu. V nasledujúcom desaťročí by mala spoločnosť Adobe ťažiť zo spätných vetra, ako je digitálna transformácia a metaverza, a myslím si, že tieto rastové akcie prinesú trhové výnosy.

Určite sa všetci zhodneme, že tieto akcie by bolo dobré kúpiť aj bez toho, že vstupujú do metaverse. Čiže podľa mňa je toto len ďalší faktor, ktorý nás má presvedčiť nakúpiť tieto akcie, tak ako urobili významní investory typu JP Morgan a BlackRock, ktorí majú oveľa viac informácií a výskumov ako my. Čo ma dosť prekvapilo je tá adresnosť trhu pre Adobe, zatiaľ len 8% ? To je úžasný priestor na rast.

Toto nieje investičná rada, len názor retail investora.

Zdroj: Fool.com

Vlastníte alebo budete vlastniť jednu z týchto akcií?

Vote to see the results! 10 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Buzzword se vyměnil ale drahá valuace zůstala;)

poslednú dobu sa dosť o nich píše

Tieto spoločnosti sa oplatí kúpiť aj bez metaverse