S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

2 nejlepší obranné akcie k nákupu právě teď

V době, která byla označena vrcholnými politiky za "nejtemnější hodinu Evropy od druhé světové války", ruská vojska podnikla rozsáhlý pozemní, vzdušný a námořní útok a vtrhla na Ukrajinu. Byla hlášena silná dělostřelecká palba a velitelská centra v ukrajinských městech Kyjev a Charkov byla zasažena raketovými údery.

 

"Za smrt a zkázu, kterou tento útok přinese, je zodpovědné pouze Rusko," prohlásil prezident Joe Biden. "Spojené státy a jejich spojenci a partneři budou reagovat jednotně a rozhodně. Svět požene Rusko k odpovědnosti."

Zatímco Biden a další světoví lídři připravují své reakce, konflikt tlačí finanční trhy dolů. V tomto zmatku byly světlým bodem akcie obranných společností. Zde jsou ty akcie, které se nyní vyplatí koupit.

Lockheed Martin $LMT-0.8% 

Pětiletý graf akcie Lockheed Martin, zdroj: Google Finance

Společnost Lockheed Martin je lídrem v oblasti obranných zakázek a patří mezi blue-chip akcie. Existuje spousta důvodů, proč by LMT měla stoupat i mimo napětí mezi Ruskem a Ukrajinou. Společnost Lockheed překonala svůj cíl dodání stíhacího letounu F-35 do roku 2021 a na seznam svých mezinárodních klientů přidala Finsko i Švýcarsko. Dalším pozitivem je její hlavní činnost sloužící americkému ministerstvu obrany a dalším federálním vládním agenturám.

Odbornost společnosti Lockheed nezahrnuje pouze výrobu vojenských vozidel. Zasahuje téměř do všech oblastí obrany, jako jsou zbraňové systémy, letecké a kosmické technologie a kybernetická bezpečnost. Kdykoli se USA zapojí do konfliktu, je jisté, že LMT bude mezi vítězi. V současné době je jasnou volbou mezi akciemi obranného průmyslu k nákupu.

Northrop Grumman $NOC-1.6%

Pětiletý graf akcie Northrop Grumman, zdroj: Google Finance

Northrop Grumman je stejně atraktivní jako Lockheed Martin. Není těžké pochopit proč.

Stejně jako jeho kolega je Northrop jedním z předních dodavatelů obranného průmyslu v zemi a těží ze svého obchodního modelu zaměřeného na technologie. Včera se investoři dozvěděli, že získala kontrakt od amerických vesmírných sil v hodnotě 341 milionů dolarů.

Northrop je dynamická společnost s mnoha dalšími divizemi mimo vesmír. Je chválena za pokroky v oblasti robotických technologií, které jsou stále aktuálnější. Minulý týden bylo oznámeno, že celosvětový trh s roboty s umělou inteligencí by měl do roku 2026 dosáhnout 21,4 miliardy dolarů. Významnou měrou se na tom podílí rostoucí investice americké armády do automatizace a technologií umělé inteligence. Jak také Enomoto spekuluje, produkty společnosti Northrop, jako je například dron MQ-4C Triton, by mohly firmě zajistit silnou pozici v souvislosti s rostoucí závislostí armády na technologii dronů.

Northrop pomáhá chránit USA před útoky ze vzduchu, země i moře a má také robustní řešení kybernetické bezpečnosti. Její pokroky v oblasti automatizace jí pravděpodobně také poskytnou konkurenční výhodu. NOC je akcie, kterou by investoři měli velmi pozorně sledovat.

V momentální situace jednoznačně dává smysl hledat v tomto sektoru jednotlivé příležitosti. Timy mohou být právě výše zmíněně společnosti.

Nejedná se o investiční doporučení, autorem původního článku je Samuel Samuel O'Brient. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 

Zdroj: InvestorPlace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @michalsnobl má karmu 89 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

LMT super akcie se zajímavou dividendu