S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Akcie padajú, ale tieto majú potenciál na rast 250% a vyššie do 3 rokov

Korekcie na akciovom trhu môžu byť znervózňujúce, no je to ideálny čas na nákup skvelých podnikov so zľavou, samozrejme pokiaľ sa jedná o spoločnosti s budúcnosťou a nemôže sa jednať o "penny stocks", ktoré to nemusia prežiť. Tieto akcie majú potenciál to prežiť a následne odštartovať peknú rally.

 

Trpezlivosť sa investorom za posledných 13 rokov bohato vyplatila. Odkedy benchmark S&P 500 dosiahol dno počas Veľkej recesie v marci 2009, široko sledovaný index získal 543 % – a to nezahŕňa dividendy. Posledné dva mesiace však investorom dôrazne pripomínali, že korekcie a pády na akciovom trhu sú nevyhnutné. Aj keď tieto rýchle pohyby nižšie na širšom trhu môžu byť desivé, sú tiež ideálnou príležitosťou na získanie akcií spoločností, ktoré menia hru a ktoré boli zachytené v predaji poháňanom emóciami.

Nasledujúce štyri akcie, ktoré menia hru, boli všetky nedávno porazené, ale v priebehu nasledujúcich troch rokov by mohli vyletieť až o 250 % alebo viac.

Nio$NIO+0.4%

Na začiatok, výrobca elektrických vozidiel (EV) Nio $NIO+0.4%  kleslo o 63 % od dosiahnutia historického maxima na začiatku roka 2021.

Zdá sa, že nedostatočná výkonnosť spoločnosti Nio je výsledkom toho, že Wall Street očakávala viacnásobnú kompresiu od rastových akcií pri raste úrokových sadzieb, ako aj obavy z pretrvávajúcich problémov dodávateľského reťazca spojených s pandémiou. Najmä Nio a ďalšie automobilové akcie obmedzili svoju produkciu nedostatkom polovodičových čipov. Na druhej strane, manažérsky tím spoločnosti zvládol tieto výzvy mimoriadne dobre . Koncom roka 2021 spoločnosť Nio dodávala elektrické vozidlá s ročným počtom približne 130 000 vozidiel. Do konca tohto roka má Nio potenciál zvýšiť svoju ročnú produkciu na 600 000 EV. Spoločnosť sa plánuje oprieť o rastúci dopyt po svojom existujúcom rade elektrických vozidiel, ako aj o uvedenie troch nových elektrických vozidiel, aby podporila dopyt.

Manažment spoločnosti Nio tiež zavesil na nových zákazníkov EV , aby zvýšil lojalitu k značke a jej dlhodobé prevádzkové marže. V auguste 2020 spoločnosť predstavila svoj program batérie ako služby. Výmenou za mesačný poplatok spoločnosti Nio môžu majitelia nabíjať, vymieňať alebo upgradovať svoje batérie, ako aj získať zľavu z počiatočnej kúpnej ceny svojho vozidla. Spoločnosť Nio rozumne obchoduje s niektorými zo svojich krátkodobých predajov s nižšou maržou za predvídateľnosť výnosov založených na poplatkoch a lojálnu budúcu základňu kupujúcich.

Jushi Holdings $JUSHF

Konopný priemysel je v prudkom klesajúcom trende od februára 2021. Keď prezident Joe Biden nastúpil do úradu, dúfal, že Kongres pod vedením demokratov rýchlo schváli reformy týkajúce sa kanabisu na federálnej úrovni. Ale s pokračujúcou pandémiou majú Biden a zákonodarcovia naliehavejšie problémy. Stručne povedané, tráva zostáva na federálnej úrovni v Spojených štátoch nezákonná.

Tento nedostatok reformy však nie je zlou správou, o ktorej by ste si mohli myslieť, že je pre MSO. Aj keď by to určite zjednodušilo veci z prevádzkového hľadiska, keby bola marihuana legálna federálne, od roku 1996 sme sledovali 37 štátov, ktoré do určitej miery legalizovali kanabis. Pokiaľ ministerstvo spravodlivosti USA zachováva prístup k regulácii bez rúk, Jushi je v pozícii žiariť.

Čo robí Jushi tak zaujímavým, je jeho zameranie na trhy s obmedzenými licenciami , ako sú Pensylvánia, Illinois, Massachusetts a Virginia. Trh s obmedzenými licenciami obmedzuje počet vydaných dispenzárnych licencií celkovo, ako aj jednotlivým podnikom. Je to spôsob, ako podporiť súťaž a zabezpečiť, aby menší hráči, ako je Jushi, mali spravodlivú šancu vybudovať si svoje značky a lojálnu klientskú základňu.

Jushi sa tiež nebál robiť akvizície na trhoch s vysokými dolármi, ako je Kalifornia. Golden State generuje viac v bankových predajoch ako ktorýkoľvek iný štát o značné množstvo.

Lovesac $LOVE+1.1% 

Ďalšou inovatívnou akciou, ktorá bola porazená a môže vyletieť do roku 2025, je Lovesac . Akcie nábytkárskej spoločnosti sú o 56 % nižšie, odkedy dosiahli svoje historické maximum v minulom roku.

Lovesac mení hru v priestore nábytku dvoma kľúčovými spôsobmi. Po prvé, nábytok spoločnosti poskytuje funkčnosť a výber. Približne 85 % tržieb spoločnosti je viazaných na „sactionals“ (modulárne pohovky, ktoré je možné prestavať na desiatky spôsobov). Existuje približne 200 možností krytia so sactionals, čo tiež znamená, že kupujúci nebudú mať problém prispôsobiť farbu alebo tému svojho domova.

Ak chcete stavať na tomto bode, Lovesac je tiež ekologická spoločnosť. Priadza použitá v jej obaloch je vyrobená výlučne z recyklovaných plastových fliaš na vodu. Tieto investičné väzby ESG sú to, čo robí Lovesac tak populárnym u mileniálov.

Ďalším rozdielom pre Lovesac je jeho omnikanálová predajná platforma . Zatiaľ čo väčšina kamenných nábytkárskych spoločností mala počas pandémie veľké problémy, Lovesac prekvital tým, že presúval predaj online a občas sa opieral o pop-up showroomy. Vytvorila tiež niekoľko partnerstiev so značkovými showroommi.

Kľúčom je, že režijné náklady spoločnosti Lovesac sú podstatne nižšie ako náklady jej podobných produktov. To by malo do roku 2025 pomôcť dosiahnuť výnimočný rast a zvýšiť podiely o 250 % alebo viac.

PubMatic $PUBM+5.2% 

Štvrtou prekonanou akciou so všetkými nástrojmi potrebnými na viac ako strojnásobenie v priebehu nasledujúcich troch rokov je cloudová programová reklamná spoločnosť. Akcie klesli o 61 % od svojho historického maxima začiatkom roka 2021.

Rovnako ako Nio, aj PubMatic vyzerá byť obeťou obáv Wall Street z viacnásobnej kompresie v prostredí s rastúcou rýchlosťou. Ale keďže pomer ceny a zisku spoločnosti v budúcom roku klesol z viac ako 100 na iba 40 za približne rok, teraz nie je čas držať si odstup. Čo robí PubMatic takouto zaujímavou investičnou príležitosťou, je neustály posun, ktorého sme svedkami v reklamných smeroch z tlače na digitál. Počas predchádzajúcich štyroch štvrťrokov (do tretieho štvrťroka 2021) zvýšil PubMatic svoje organické medziročné tržby minimálne o 50 % . To nie je náhoda. Je to dôkaz toho, že inzerenti presúvajú svoje posolstvá na spôsoby, ako je televízia pripojená na internet a nadštandardný obsah. Ten bol hnacou silou PubMatic.

Navyše sa zdá, že PubMatic odvádza skvelú prácu pri starostlivosti o svojich klientov (vydavatelia, ktorí predávajú svoj zobrazovací priestor) a inzerentov. Ako predajca si možno myslíte, že PubMatic zapĺňa zobrazovací priestor iba reklamami s najvyššou cenou – ale nie je to tak. Softvér strojového učenia spoločnosti má za cieľ poskytnúť používateľom relevantné informácie. Vďaka tomu sú inzerenti spokojní a v konečnom dôsledku by to malo časom zvýšiť potenciál vlastníkov v oblasti tvorby cien .

Vzhľadom na to, že spoločnosť PubMatic je zisková a jej predaj rastie mnohonásobne rýchlejším tempom ako odvetvie programovej reklamy, má skutočnú šancu vyletieť ešte vyššie.

Každý si musí spraviť vlastný názor na odvetvie, ktoré podľa neho bude prosperovať. Za mňa je to určite EV a reklama, čiže ak ste si prečítali článok viete vyvodiť, ktoré akcie osobne podporujem.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nio určite good do hodl

NIO sa dosť opakuje ozaj sú všetci asi Bullish

Tak EV je aj bude trend :)

Momentálně ten green deal to má dost nahnutý a s tím jede i EV. Ale NIO mám spekulativně v portfoliu a kdyžtak hodlám ještě něco přihodit jestli budeme tady kolem 20$.