S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Kybernetické útoky medzi Ruskom a Ukrajinou môžu tieto spoločnosti vystreliť na mesiac

Obavy z kybernetických útokov sú na vzostupe, čo kladie dôraz na akcie kybernetickej bezpečnosti. Globálne napätie rastie aj z dôvodu kybernetických útokov medzi Ruskom a Ukrajinou. K Ukrajine sa pripojili aj ANONYMOUS a napádajú ruské systémy. Čiže investori si uvedomujú dôležitosť spoločností zaoberajúcich sa kybernetickou bezpečnosťou čoraz viac, pretože hrozia ďalšie útoky voči USA a preto firmy budú siahať po kyber ochrane.

Takmer tri dni po ruskej invázii na Ukrajinu globálne napätie naďalej rastie. Americký prezident Joe Biden oznámil prísnejšie sankcie  zamerané na ruský finančný a technologický sektor. A hoci mnohí súhlasia s tým, že tento typ akcie je nevyhnutný, vyvolal aj nový strach poháňaný konfliktmi. CNN uvádza, že americkí predstavitelia vydali strašné varovanie pre americké podniky – buďte pripravení na útoky ransomvéru.

Toto oznámenie prišlo len pár minút po tom, čo Biden včera potvrdil nové sankcie. David Ring, vysoký predstaviteľ kybernetického úradu Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), povedal firmám, že ruské operácie v oblasti počítačovej kriminality budú pravdepodobne rásť, keďže konflikt bude pokračovať. Pri ransomvérových útokoch sú údaje spoločnosti držané ako rukojemníci prostredníctvom phishingového podvodu, kým sa nezaplatí poplatok. Tento trend počítačovej kriminality z Ruska neustále narastá, ale vojna ho pravdepodobne ešte viac eskaluje. Zatiaľ USA nezaznamenali žiadne „konkrétne, nebezpečné hrozby“, podniky nebudú čakať, kým sa tak stane. Spoločnosti zaoberajúce sa kybernetickou bezpečnosťou čoskoro zaznamenajú prílev dopytu po ich službách. Poďme sa pozrieť na najlepšie akcie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ktoré treba kúpiť, kým sa obavy ešte viac nezvýšia.

Palo Alto Networks $PANW-1.7% 

PANW, líder v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Prispievateľ InvestorPlace Larry Ramer predpovedal, že pravdepodobne prekoná Nasdaq v roku 2022. Jeho výkonnosť zatiaľ túto hypotézu podporuje. Ramer poznamenal, že okrem rastúceho dopytu po službách kybernetickej bezpečnosti sa tento sektor čoraz viac spolieha na automatizáciu a technológiu umelej inteligencie (AI). Palo Alto Networks si to rýchlo uvedomil a začal používať tento typ technológie. Spoluprispievateľ Chris Markoch tiež vyzdvihol výhody svojej platformy App-ID a samostatných riešení. Obaja autori vydali tieto potvrdenia predtým, ako sa vojna na Ukrajine stala životaschopnou hrozbou a zároveň dopytom pre túto firmu. 

Teraz eskaloval konflikt s národom známym kybernetickými útokmi. Existuje ešte viac dôvodov domnievať sa, že PANW bude naďalej stúpať, keď sa to stane. Eddie Pan z InvestorPlace uvádza, že analytici zostávajú na burze predovšetkým optimistickí a vydávajú vysoké cenové ciele. Je to čiastočne kvôli nedávno vykázaným ziskom spoločnosti. Oveľa dôležitejším faktorom však zostáva silná dynamika trhu, ktorá tlačí kybernetické akcie nahor. Tento líder v tomto sektore by mal byť absolútne držaný medzi akciami kybernetickej bezpečnosti na nákup.

SentinelOne $S-1.7% 

Spoločnosť SentinelOne, založená v roku 2013, sa zapísala do histórie akciového trhu v júni 2021 ako prvá verejná ponuka (IPO) s najvyššou hodnotou v sektore kybernetickej bezpečnosti. Odvtedy investorov nesklamala. Keď prispievateľ do InvestorPlace Muslim Farooque analyzoval najlepšie kybernetické hry 2022 , poznamenal, že SentinelOne sa môže pochváliť pôsobivou platformou AI. Okrem toho spoločnosť v roku 2020 viac ako zdvojnásobila svoje tržby a v roku 2021 pokračovala v raste.

 Líder v oblasti kybernetickej obrany Mandiant  sa začiatkom roka 2022 obrátil na spoločnosť Microsoft a rozhodol sa vytvoriť strategickú alianciu so spoločnosťou SentinelOne s cieľom pomôcť klientom zmierniť úniky údajov a iné kybernetické hrozby. Za zmienku tiež stojí skutočnosť, že SentinelOne sa môže pochváliť obchodným modelom zameraným na zákazníka. „Vzájomná spolupráca znamená, že spoločnosť a jej partneri plne uspokojujú potreby zákazníkov ,“ poznamenáva prispievateľ InvestorPlace Chris Lau. Oba atribúty umiestňujú spoločnosť dobre na to, aby pomohli zákazníkom predchádzať kybernetickým útokom skôr, ako k nim dôjde, vďaka čomu sú akcie S jasnou hrou na nákup akcií kybernetickej bezpečnosti.

CrowdStrike Holdings $CRWD+0.1% 

Spoločnosť je lídrom medzi akciami softvéru ako služby (SaaS). Môže sa pochváliť dynamickou platformou, ktorá je navrhnutá tak, aby pomáhala s mnohými potrebami v oblasti kybernetickej bezpečnosti. To má dobrú pozíciu na získanie významného podielu na trhu. Teraz, keď je globálny konflikt pripravený posunúť sektor do nových výšin, CrowdStrike pravdepodobne vyvezie na vlne až na vrchol.

Včera bola CRWD medzi víťazmi dňa, keď sa kybernetické akcie presadili. Ako poznamenáva prispievateľ InvestorPlace Chris MacDonald, americkí investori neberú hrozbu medzinárodných kybernetických útokov na ľahkú váhu . Vzhľadom na to, čo je v stávke, je to primeraná reakcia. Hrozba ransomvérových útokov posilnila americké akcie kybernetickej bezpečnosti v časoch, keď nebola vojna s Ruskom. Teraz, keď je na Ukrajine konflikt, sú dynamickí lídri v odvetví ako CrowdStrike v jasnej výhode.

Ja osobne si myslím, že aj keď konflikt skončí tak firmy si už teraz uvedomujú svoju zraniteľnosť a začnú sa čoraz viac spoliehať na takéto spoločnosti. Údaje si budú firmy ceniť čoraz viac a nebudú to brať na ľahkú váhu a radšej si budú platiť takúto ochranu. Čiže podľa mňa tieto spoločnosti môžu byť dobrou voľbou aj na dlhodobú investíciu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Záujem bude len a len rásť

určite informácie majú nevyčíslitelnu sumu