S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Investorka Cathie Wood agresivně nakupuje tyto společnosti

Cathie Wood je spoluzakladatelkou a generální ředitelkou rodiny fondů obchodovaných na burze Ark Invest (ETF). Cathie Wood je také tváří, hlasem a primárním výběrčím akcií růstově orientovaných fondů. Společnost Ark Invest oznámila, že Cathie přikupuje další akcie, které by v dnešní době neměli chybět v žádném portfoliu.

Zdroj: Google

Ark Invest zveřejňuje své transakce denně, takže co Woodová ve čtvrtek přidala do svých portfolií? Zoom Video (NASDAQ: $ZM-0.1%), Velo3D (NYSE: $VLD-8.4%) a Coinbase Global (NASDAQ: $COIN+8.5%) jsou některé z akcií, které koupila během tohoto obchodního týdne. Podívejme se, proč ve čtvrtek přidala ke svým stávajícím pozicím ve všech třech investicích.

Zoom videa $ZM-0.1% 

 

Zoom $ZM-0.1% dosáhl ve čtvrtek ráno 22měsíčního minima. Jinými slovy, společnost, která se na začátku pandemie stala nenápadnou hrou, se nyní obchoduje tam, kde byla na začátku dubna 2020. Je dramatické čerpání spravedlivé? Třídy, živé události, rodinná setkání a dokonce i firemní schůzky se z velké části vrátily k osobním záležitostem, ale opravdu jsme Zoom $ZM-0.1% odřízli?

Mnoho podniků považuje videokonferenční platformu Zoom $ZM-0.1% za pohodlnější a produktivnější než setkání v konferenčních místnostech ze staré školy. Došlo k rozmachu webinářů a živého videopřenosu, který nezmizí jen proto, že pandemie vykazuje známky ukončení - opět.

Zoom $ZM-0.1% stále roste. Tržby za poslední vykazované čtvrtletí – fiskální třetí čtvrtletí, které vykázala na konci listopadu – zaznamenaly meziroční nárůst tržeb o 35 % na 1,05 miliardy dolarů. Počet podniků, které na Zoomu $ZM-0.1% utratí více než 100 000 dolarů ročně, vzrostl za poslední rok o 94%. Dostaneme novou aktualizaci na Zoom $ZM-0.1%, když se hlásí začátkem příštího týdne. Nákup Woodové nyní naznačuje, že věří, že to bude buď lepší než očekávaná zpráva, nebo že dramatický výprodej akcií již v pondělní odpolední zprávě vyloučil případné škytavky.

Velo3D $VLD-8.4%

 

Ne každé jméno v portfoliu Ark Invest je jméno domácnosti. Woodová agresivně nakupuje Velo3D $VLD-8.4% od března loňského roku. Platforma Sapphire společnosti Velo3D $VLD-8.4% je řešení 3D tisku, které mohou společnosti použít k výrobě kritických dílů, které nelze snadno vyrobit pomocí jiných možností aditivní výroby.

Velo3D $VLD-8.4% byl do této chvíle docela ospalý a dosáhl pouhých 23,8 milionu dolarů v příjmech. Věci se však chystají být zaneprázdněny. Velo3D $VLD-8.4% nedávno spustil Sapphire XC, vylepšenou verzi své platformy s vyrobenými díly, které mohou stát až o 75% méně než původní platforma. Je také schopen dosáhnout pětinásobného zvýšení produktivity (XC znamená eXpanded Capacity).

Velo3D $VLD-8.4% nyní předpovídá příjmy ve výši 89 milionů dolarů pro rok 2022, což by více než ztrojnásobilo loňské špičkové výsledky. Analytici nevidí, že by Velo3D $VLD-8.4% dosáhl zisku až do roku 2024, ale s jedinečným produktem s inherentními výhodami pro průmyslové podniky, které potřebují vlastní díly, aby mohly pokračovat ve výstavbě, má světlou budoucnost, pokud dokáže udržet svou dynamiku růstu.

Coinbase $COIN+8.5%

 

Wood přidala na jednu ze svých největších pozic - Coinbase $COIN+8.5% - jen několik hodin předtím, než pokračovala ve zprávě svých výsledků za čtvrté čtvrtletí. Přední burza obchodování s kryptoměnami je třetím největším holdingem napříč všemi jejími ETF.

Počáteční reakce trhu na čerstvé finance Coinbase $COIN+8.5% není povzbudivá. Za čtvrté čtvrtletí vykázala lepší než očekávané výsledky a uzavřela rok s rekordními příjmy, aktivy na platformě a měsíčními transakčními uživateli. Jeho vedení však bylo měkké. S volatilitou a cenami kryptoměn v tomto čtvrtletí jsou zatím nízké, Coinbase připravuje investory na sekvenční pokles objemu obchodování a maloobchodních měsíčních transakčních uživatelů. Jeho celoroční odhad také ukazuje širokou škálu scénářů - není to přesně překvapení vzhledem k vzestupům a pádům kryptoměn - ale také závazek k investicím a rostoucím nákladům, které by mohly jíst do šťavnatých okrajů.

Nebyl to ten druh zprávy, který Woodová pravděpodobně očekávala, když koupila před ziskem, a doufejme, že neudělá chybu tím, že zvýší svůj podíl v Zoomu $ZM-0.1% před touto zprávou příští týden. Investoři jsou v pohodě, když nechají Woodovou riskovat. V roce 2020 přinesla velkolepé výnosy, i když v loňském roce – a zatím v roce 2022 – byly nezdary značné.

Závěr

Cathie Woodová patří mezi přední investory mezi ženami a značí o tom i její výsledky z předchozích let, kdy přinášela poměrně slušné zhodnocení portoflia. Co se týká samotných společností, tak společnost Zoom už nevidím jako potencionální příležitost k ziskům. Odůvodnuji to tím, že společnost přinášela zisky a potenciál hlavně v období pandemie (při homeoffice) a jelikož pandemie pomalu utichá tak věřím, že tím ubyde i klientela této společnosti. Největší potenciál vidím ve společnosti Velo3D, ikdyž nepřinášela prozatím moc zisků tak věřím, že díky inovacím technologií a zvětšené poptávce po produktech zisky přijdou.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: Nasdaq

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 130 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

zatím lidé spis tvrdí ze jsou její investice velmi riskantní

Risk je zisk😀 Záleží jestli chce investor bezpečí a zhodnocení pár % ročně, nebo chce vyšší výnos na úkor podstoupeného rizika.

Velo3D působí jako zajímavá investice ...

Těžko říct jakým směrem se bude ubírat budoucnost Zoom.