S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Morgan Stanley navrhuje 3 akcie ke koupi, které přinesou zhodnocení přes 60% ročně

První měsíce nového roku přinesli volatilitu a krizi na akciovém trhu, kterou způsobuje především válečná krize na Ukrajině. Trhy se krizí prokousávají, neboť investoři si nejsou jisti, jak reagovat na výrazně tvrdší a méně předvídatelné finanční prostředí. Na tomto pozadí akcioví analytici Morgan Stanley $MS+0.6% vybírají akcie, které vidí připravené k zisku v náročném prostředí - ve skutečnosti vidí více než 60% nárůst těchto akcií.

MorganStanley

Mike Wilson, hlavní americký akciový stratég Morgan Stanley $MS+0.6%, věří, že domácí faktory budou hrát větší vliv na amerických trzích, a napsal: "Zatímco situace mezi Ruskem a Ukrajinou samozřejmě může toto zpomalení ještě zhoršit, nakonec si myslíme, že již existující fundamentální rizika, na která jsme se soustředili měsíce, budou primárními hnacími silami."

Takže, kam teď? Wilson se domnívá, že akciový trh je přeprodaný, ale opatrnost je nyní na místě. Píše: "Oceňujeme, že akciové trhy jsou velmi přeprodané a sentiment je medvědí. Vzhledem k tomu, že situace na Ruské Ukrajině nyní silně zatěžuje akciové trhy, úleva by pravděpodobně vedla k taktické rally, ale uznáváme, že nejistota zůstává extrémně vysoká."

Na tomto pozadí akcioví analytici Morgan Stanley $MS+0.6% vybírají akcie, které vidí připravené k zisku v náročném prostředí - ve skutečnosti vidí více než 60% nárůst těchto akcií. 

Iron Source $IS-3.2% 

IronSource

Digitální ekonomika klade důraz na aplikace a IronSource $IS-3.2%, globální softwarová společnost, se rozhodla tuto skutečnost využít. IronSource $IS-3.2% nabízí majitelům a vývojářům aplikací platformu pro zpeněžení a chlubí se, že se její zákazník může soustředit na vytváření nových aplikací, "zatímco my se postaráme o zbytek." Platforma IronSource $IS-3.2% má funkce pro sledování celé řady zákulisních funkcí pro aplikace, včetně podpory růstu uživatelů, zpeněžení aplikace, analýzy dat aplikací, kreativní správy a publikování.

IronSource $IS-3.2% má globální dosah s 9 kancelářemi po celém světě, platformou, kterou používá 87% ze 100 nejlepších online her a více než 2,3 miliardy aktivních uživatelů. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 společnost IronSource $IS-3.2% vykázala v horní linii 158,2 milionu dolarů, což je o 46% více než v předchozím čtvrtletí. EPS byl kótován na 2 centech, což je stagnace oproti předchozímu čtvrtletí a meziročnímu srovnání, ale nižší než předpovídané 3 centy. Celoroční údaje ukázaly ještě vyšší růst, s 553 miliony dolarů v horní linii, což je meziroční nárůst o 67%. Společnost předpovídá pro rok 2022 tržby ve výši 820 milionů dolarů, což bude znamenat 48% meziroční růst, pokud bude dosaženo.

Tato společnost v loňském roce naskočila do rozjetého vlaku SPAC a vstoupila na burzu na Wall Street prostřednictvím obchodní kombinace s Thoma Bravo Advantage Thoma Bravo Advantage  $TBA. Ticker $IS-3.2% se začal obchodovat 29. června a transakce přinesla IronSource $IS-3.2% 2,15 miliardy dolarů hrubého hotovostního výnosu. Akcie $IS-3.2% se začaly obchodovat za 11 dolarů za kus a od té doby klesly o 47%.

Analytik Matthew Cost píše, že zůstává býčí na IronSource $IS-3.2%, včetně jeho důvodů: 

1. Výkon za 4Q a příspěvek k pokynům '22 hovoří o produktu, který stále teprve začíná sklízet výhody diverzifikované kontextové datové sady, odvozené ze zdrojů napříč reklamními, telekomunikačními a publikačními řešeními

2. Zůstáváme býčí ohledně dvou nových (dosud nezveřejněných) registrací zákazníků společnosti $AURA, u kterých očekáváme, že se v průběhu roku '22 stanou důležitými přispěvateli.

3. Nadále se domníváme, že $IS-3.2% má dobrou pozici k tomu, aby těžil z přírůstkových změn ochrany osobních údajů v mobilním ekosystému."

Pohled Morgan Stanley je býčí, ale je to stěží mimořádná hodnota, protože Wall Street dává akciím IronSource 10 Recenzí, kde 9 analytiků zastává názor, že je čas pro nákup a 1 z analytiků zastává názor hold(držet) pro konsensuální rating Strong Buy. Akcie mají 93% růstový potenciál na základě průměrného cíle 11,32 USD a aktuální obchodní ceny 5,87 USD.

Werner Enterprises $WERN+2.4% 

Werner Enterprise

Další na řadě je logistická společnost Werner Enterprises $WERN+2.4% se sídlem v Nebrasce. Společnost působí v USA, Mexiku a Kanadě s dalšími 13 500 zaměstnanci a dodavateli. Werner $WERN+2.4% je přepravní společnost, která nabízí celou řadu přepravních služeb, včetně jednosměrné nákladní dopravy, vyhrazených zásilek, intermodálních zásilek, přívěsů s řízenou teplotou, urychlené přepravy, přeshraniční nákladní dopravy a přepravy "poslední míle".

Přerušení dodávek v posledních několika 6 až 8 měsících nebylo pro společnost laskavé, vyvolalo vážné protivětry a vytlačilo její výsledky za Q2 a Q3 v loňském roce pod prognózy. Werner $WERN+2.4% však dokázal tuto bouři přečkat a vykázal 765,2 milionu dolarů na horní linii za 4Q21 a 2,73 miliardy dolarů v příjmech za celý rok 2021. EPS ve 4. čtvrtletí, poté, co v předchozích dvou čtvrtletích přišel s odhady úderů, vzrostl na 1,13 USD za akcii, což je výrazně nad očekávanými 96 centy.

Mezi býky je analytik Morgan Stanley Ravi Shanker, který předkládá býčí případ pro dlouhodobé investory: "Krátkodobí investoři se mohou obávat krátkodobých nákladů a toho, zda bude cyklus živý a dobrý, když $WERN+2.4% překoná tyto nákladové výzvy, ale je jasné, že management buduje stroj na zisky LT. Cíle LT, pokud budou dosaženy, ukazují na 6,50-7,00 USD EPS.... Krátkodobý příběh nemusí být tak pikantní jako někteří vrstevníci, ale věříme, že $WERN+2.4% může být v průběhu času silným konkurenčním prostředkem. "

Za tímto účelem Shanker hodnotí $WERN+2.4% nadváhou (tj. Koupit) spolu s cenovým cílem ve výši 73 USD, který naznačuje potenciál pro ~ 68% vzestup v příštích 12 měsících

Allbirds, Inc. $BIRD+1.9% 

 

Dnešní seznam výběrů Morgan Stanley uzavřeme s Allbirds $BIRD+1.9%, novozélandskou obuví prodávající obuv na udržitelném základě, která nabízí produkty s nižší uhlíkovou stopou - až o 30 % nižší  než standardní tenisky. Společnost Allbirds $BIRD+1.9% se zavázala, že její výrobní proces bude šetrný k životnímu prostředí a ve své produktové řadě bude používat přírodní materiály z udržitelných zdrojů. Mezi výchozí materiály v botách patří cukrová třtina, eukalyptové dřevo a merino vlna.

Od svého založení v roce 2015 se Allbirds $BIRD+1.9% může pochlubit tím, že prodal více než 8 milionů párů bot, což je pozoruhodný součet pro společnost, která přeskočila velkoobchod a spoléhala se výhradně na přímý marketing pro spotřebitele. Ze 4 milionů zákazníků společnosti je asi 3,3 milionu, neboli 82 %, v USA.

Společnost navázala na tento prodejní úspěch tím, že v loňském roce vstoupila na burzu a v listopadu uspořádala IPO. Allbirds $BIRD+1.9% prodal 23,22 milionu akcií, z nichž 16,85 milionu bylo uvedeno na trh přímo společností a získalo přibližně 303 milionů dolarů v novém kapitálu. To následovalo po kole financování ve výši 1,7 miliardy dolarů v roce 2020 a poskytlo společnosti Allbirds $BIRD+1.9% solidní základnu pro pokračování v provozu.

Ve své zprávě o ziscích za 4Q21 společnost Allbirds $BIRD+1.9% uvedla dva trendy, které by měly investory uklidnit. Za prvé, tržby rostly postupně, z 62 milionů dolarů na 97 milionů dolarů, což je rekord společnosti. A za druhé, čtvrtletní ztráta EPS se zmírnila z 25 centů na 9 centů. Za celý rok 2021 vykázala společnost Allbirds $BIRD+1.9% čisté příjmy ve výši 277 milionů dolarů, což je o 27% více než v roce 2020.

Analytička Kimberly Greenberger pokrývá Allbirds $BIRD+1.9% pro Morgan Stanley  $MS+0.6% a líbí se jí, co vidí.

"Přesvědčivá nabídka produktů umožnila managementu přijímat ceny, aniž by zažil cenový odpor, a to vše při získávání nových zákazníků (+1 milion nových zákazníků již třetí rok v řadě). Podle našeho názoru to ukazuje, že dynamika značky se nezpomalila a pravděpodobně se přenese do roku 2022 a dále. Odhad tržeb managementu pro rok 2022 ve výši +30 % za rok ve středním bodě navíc naznačuje zrychlení meziročního růstu v horní linii, poháněný 1-3% procentním bodem přínosu z dodatečného zvýšení cen, které považujeme za dosažitelné, "uvedl Greenberger.

Na základě výše uvedeného Greenberger stanoví cenový cíl ve výši 17 USD, což naznačuje robustní 126% vzestup, který by šel spolu s jejím hodnocením nadváhy (tj. Koupit) na akcii. 

Celkově tato jedinečná obuvnická společnost získala od svého IPO 12 recenzí a zahrnují 10 Koupit proti pouhým 2 Holds pro hodnocení strong Buy consensus. Průměrný cenový cíl ve výši 18,82 USD implikuje silný 150% růstový potenciál ze současné ceny akcií 7,52 USD

Závěr

Společnosti splňují fundamentální požadavky investorů a jsou schopny získávat nové zákazníky a s tím spojené zisky. Nálada analytiků je v tomto případě dost pozitivní, kdy 90-100% analytiků Morgan Stanley věří v nárůst těchto společností v řádu 50-150% za rok. Můj oblíbenec mezi těmito akciemi je rozhodně společnost Wern, kde je stále potenciál pro růst a ziskovost. Inovace a zákazníci se hrnou k této společnosti a nevypadá tak, že by růst společnosti v nejbližší době utichal. Allbirds je taktéž působivá svou soběstačností na trhu, kdy prokazuje, že má na to konkurovat dalším obuvnickým společnostem. Co mě nejvíce zaujalo na společnosti je to, že firma z Nového Zélandu má předního odběratele ( téměř 82% zakázek) USA.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: Nasdaq

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 137 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Určitě zajímavý výběr společností. Vývoj společnosti 'Iron Source' budu nadále sledovat , je zde hodně kladných informací, které by mohli společnost nakopnout směrem vzhůru.