S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

Neúnosný rast cien plynu? Tieto spoločnosti by z toho mohli profitovať

Keďže konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou stále eskaluje, ceny ropy sa plazia vyššie a vyššie. V Európe sa ceny zemného plynu za posledné dni zvýšili o vyše 60%. Táto realita vyvolala obavy z energetickej krízy a vedie niektorých k tomu, aby zdôraznili potrebu energetickej nezávislosti. Budeme akcepovať neustály rast cien plynu alebo začneme vyhľadávať tieto spoločnosti?

Zdroj: Finweb.sk

Tento trend viedol k obnovenému záujmu o alternatívne zdroje energie. V dôsledku toho zásoby čistej energie rastú. Sektor čistej energie zaznamenal rast koncom roka 2021, keď prezident Joe Biden prisľúbil investície prostredníctvom zákona Build Back Better. Teraz sa však zdá, že investori chcú uznať dôležitosť solárnej a veternej energie. Keďže svetoví hráči hovoria o znížení závislosti od ruskej ropy a plynu, tieto alternatívne zdroje energie predstavujú riešenie.

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o tento trend, sú zásoby čistej energie prirodzeným zdrojom. Tu sú tri z najlepších mien, ktoré si môžete pozrieť.

1. Bloom Energy $BE+1.5% 

Bloom Energy, popredné meno na trhu s palivovými článkami, si za posledný mesiac pripísalo 45 %. Dôležité je, že Wall Street je s výkonom Bloom spokojná. Pred dvoma týždňami analytik z Bank of America požadoval 70% nárast pre akcie BE. Prispievateľ InvestorPlace Tezcan Gecgil vymenoval BE na zoznam nedávno aktualizovaných akcií na nákup. Poznamenala tiež, že investorom ponúka jasnú príležitosť nakúpiť do rastúcej oblasti technológie palivových článkov.

Koncom roka 2021 to ďalší prispievateľ InvestorPlace Josh Enomoto označil ako dlhodobú rastovú hru pre rok 2022. „Bloom je pripravený byť jednou z najlepších dlhodobých akcií, bez ohľadu na zvyčajnú patovú situáciu vo Washingtone,“ poznamenal. Táto predpoveď zatiaľ určite platí. Spoločnosť ponúka mnoho produktov a služieb, ktoré môžu pomôcť udržať mestá napájané, najmä jej energetický server. Greentech Media uvádza , že „jeden systém Bloom Energy Server dokáže dodať 250 kilowattov energie, čo je dostatočné množstvo na uspokojenie potrieb typického maloobchodného predajcu.

2. Enphase Energy $ENPH+3.4% 

Spoločnosť, ktorá je softvérovým výrobcom riešení na ukladanie energie, rozbehla vlny aj v oblasti technológií solárnej energie. Minulý týždeň priniesol oznámenie, že Enphase rozširuje svoje operácie na ukladanie batérií v New Jersey kvôli rastúcemu dopytu.

Tezcan Gecgil nedávno zaradil ENPH do zoznamu investícií na ochranu pred hrozbou medvedieho trhu. Ako poznamenala, spoločnosť môže „prepojiť solárne riešenia, riešenia skladovania energie a monitorovania na jednej platforme“. To by malo byť lákavé pre spotrebiteľov aj investorov, keďže to zjednodušuje proces, ktorý je pre majiteľov domov čoraz dôležitejší. Investori by si mali uvedomiť, že Enphase nedávno rozšírila svoje operácie aj do Austrálie. Práve tento typ dosahu v kombinácii s rastúcim dopytom prináša ENPH miesto na zozname akcií čistej energie na nákup.

3. NextEra Energy $NEE+1.2% 

NextEra Energy sa označuje ako najväčší svetový výrobca solárnej a veternej energie. Je to tiež dividendový aristokrat, o ktorom Gecgil vidí, že má potenciál prekonať volatilitu. Next Era prevádzkuje „viac ako 170 000 megawattov veternej a solárnej výroby v Severnej Amerike“. Do týchto oblastí obnoviteľných technológií investovala viac ako 20 miliárd dolárov a plánuje investovať do ďalšieho rozvoja infraštruktúry. Počet jej centier alternatívnej energie presahuje 150, ktoré pokrývajú 26 štátov USA a siahajú až do Kanady.

Keď Ian Bezek zaznamenal NEE ako hru s obnoviteľnou energiou , prispievateľ InvestorPlace poznamenal, že sa môže pochváliť stabilnými peňažnými tokmi. Dodal, že „samostatné rameno spoločnosti pri výstavbe a navrhovaní veľkých projektov obnoviteľnej energie“ jej zabezpečilo dodatočný tok príjmov.

Podľa môjho názoru to nie je také jednoduché odísť od zemného plynu a začať využívať tieto zdroje energie, avšak je to green idea a veľké organizácie a spoločenstvá sa snažia, aby krajiny prechádzali postupne k takýmto alternatívam. Čiže ako investíciu na dlhdobý horizont to hodnotím perspektívne, pretože určite sa bude čoraz viac "tlačiť" na využívanie týchto spoločností. Ale neberte to ako investičnú radu, skôr ako názor. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Má to budúcnosť určite

No z dlhodobého hľadiska áno