S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Tieto 2 kryptomeny sú pripravené na BULL RUN

Krypto trh v súvislosti s rôznymi udalosťami zaznamenal prepad a toto môžeme brať ako vhodnú príležitosť pre nákup niektorých kryptomien s vysokým potenciálom. Samozrejme nie je nikomu jasné kedy príde oživenie trh a následný bull run, vieme sa však na to minimálne pripraviť investovaním do tých správnych projektov.

Zdroj: Streetfins.com

1. Cardano $ADAUSD-0.4% 

Cardano, ktorá bola spustená v roku 2017, je blockchainová sieť navrhnutá na hosťovanie decentralizovaných aplikácií (dApps) – autonómnych programov, ktoré na poskytovanie služieb využívajú samovykonateľné inteligentné zmluvy. Cardano sa môže pochváliť pôsobivými technickými špecifikáciami a jeho aktívny vývojový tím by mu mohol pomôcť udržať si dlhodobú výhodu nad svojimi súpermi. 

Podľa údajov z coinmarketcap.com dokáže Cardano spracovať až 257 transakcií za sekundu, v porovnaní s bitcoinovými  4,6 a  Ethereum 15 až 20. Túto rýchlosť možno pripísať jeho konsenzuálnemu mechanizmu Ouroboros – systému proof-of-stake, kde ťažiari overte transakcie pomocou existujúcich tokenov namiesto riešenia zložitých matematických hádaniek, ako sú staršie blockchainy s dôkazmi o práci. 

To znamená, že Cardano je stále výrazne pomalší ako iné blockchainy typu proof-of-stake ako Solana, ktoré dokážu spracovať 50 000 transakcií za sekundu. Vývojár Cardano, Input Output Hong Kong, však nespí na vavrínoch a pracuje na vylepšeniach. 

Vývojári plánujú zvýšiť škálovateľnosť prostredníctvom aktualizácie s názvom Hydra, ktorá by mohla byť uvedená do prevádzky koncom roka 2022. Hydra je navrhnutá tak, aby zvýšila efektivitu spracovania Cardano a mohla by zvýšiť jej kapacitu na 1 milión transakcií za sekundu – hoci zdôrazňujú, že je to ambiciózny cieľ a hlavným cieľom je škálovať platformu podľa dopytu.  

2. Terra $LUNAUSD+6.3% 

Terra, založená v roku 2018, je blockchainová platforma navrhnutá tak, aby umožňovala používanie stablecoinov – kryptomien s hodnotami, ktoré sú spojené s hodnotami tradičných mien, ako je americký dolár alebo euro. Aktívum vyzerá byť pripravené na úspech, pretože má potenciál na využitie v reálnom svete.

Hoci sa kryptomeny už vo veľkej miere využívajú na uchovávanie hodnoty a uskutočňovanie platieb, ich volatilita môže byť veľkou výzvou. Mnohí obchodníci by napríklad váhali prijať krypto ako platbu, pretože je možné, že jeho hodnota by mohla výrazne klesnúť, kým by ho potrebovali previesť späť na národnú menu. Podobne mnohí sporitelia nechcú, aby ich čisté imanie rýchlo kolísalo v porovnaní s ich každodennými výdavkami. Terra sa snaží tieto problémy vyriešiť vytvorením stabilných digitálnych aktív. 

Protokol Terra pozostáva z dvoch typov tokenov: Terra a LUNA. Terra označuje sadu stabilných mincí, ktoré sledujú cenu mien v reálnom svete, ako je americký dolár (TerraUSD) alebo kórejský won (TerraKRW). LUNA je natívny token blockchainu, ktorý absorbuje volatilitu stabilných coinov Terra a rastie na základe využívania platformy používateľmi.

Môj osobný názor je, že skôr preferujem investíciu do Terra, pretože ten koncept sa mi páči viac. Avšak ta aktualizácia Cardana a zvýšenie kapacity transakcií môže byť dosť bullish pre tento projekt a preto to stojí určite za zváženie. Neberte to ako investičnú radu, spravte si vlastný názor.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 214 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Terra je veľmi perspektívny projekt a to cardano s tou aktualizáciou, kto vie môže to byť zaujímave

súhlas