S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

2 růstové akcie, které si můžete koupit za méně než 100 dolarů

Hodně začínajících investorů nemá k dispozici mnoho finančních prostředků a nemůže si dovolit každý měsíc proinvestovat tisíce korun nebo dolarů. Pokud je váš investiční rozpočet omezen na 100 dolarů, nemusíte se bát; existují vynikající akcie, které můžete koupit v této cenové relaci. Dnes vám představím dvě růstové společnosti, které se obchodují právě pod zmiňovaných 100 dolarů.

Pokud hledáte k nákupu růstové akcie pod 100 USD, jste na správném místě. Zde jsou dva z mých favoritů v této kategorii.

Pinterest $PINS-0.2%

V době psaní tohoto článku se Pinterest $PINS-0.2% prodává za tržní cenu 24,35 dolarů za akcii. To je o 70 % méně, než kolik činilo její maximum přes 80 dolarů za akcii dosažené v březnu 2021. Aplikaci pro sociální sítě založené na obrázcích se dařilo v době nástupu pandemie, kdy miliony lidí trávily většinu času doma. To samozřejmě znamenalo, že lidé dělali více věcí, které se obvykle dělají doma, včetně vaření, reorganizace a zahradničení. Aby získali inspiraci pro tyto činnosti, navštěvovali lidé Pinterest $PINS-0.2%, kde tvůrci zveřejňují recepty, designové vychytávky a tipy pro zahradničení. Výsledkem bylo, že v prvním čtvrtletí roku 2021 dosáhl Pinterest $PINS-0.2% nejvyššího počtu 478 milionů aktivních uživatelů měsíčně.

Dnešní lákavá cena akcií $PINS-0.2% 

Nyní, když se ekonomiky znovu otevírají a lidé tráví méně času činnostmi, které je lákají k návštěvě Pinterestu $PINS-0.2% pro inspiraci, se uživatelé přihlašují méně často. Pinterest $PINS-0.2% ztrácí měsíční aktivní uživatele již tři čtvrtletí po sobě a celkem 45 milionů od vrcholu. Pinterest $PINS-0.2% je zdarma a jeho používání je zdarma. Vydělává peníze tím, že zobrazuje reklamu těm, kteří si prohlížejí jeho aplikaci, takže zapojení uživatelů je pro jeho úspěch zásadní. Přesto je Pinterest $PINS-0.2% navzdory své jízdě na horské dráze nahoru a dolů do značné míry růstovou akcií.

V letech 2017 až 2021 zvýšila tržby ze 473 milionů dolarů na 2,6 miliardy dolarů. Navíc současný počet aktivních uživatelů 431 milionů měsíčně je téměř o 100 milionů vyšší než ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019, tedy v posledním čtvrtletí před vypuknutím krize. Nepochybně existuje riziko, že Pinterest $PINS-0.2% bude v nejbližší době s obnovením ekonomiky nadále ztrácet uživatele, ale potenciál za toto riziko při jeho podstatně nižší ceně stojí.

 

Chegg $CHGG+0.6%

Chegg $CHGG+0.6% je další levnou akcií, která se při psaní tohoto článku prodává za 30,57 USD za akcii. Akcie této společnosti zabývající se vzdělávacími technologiemi klesly oproti svému maximu o 72 %. Hlavním zákazníkem společnosti Chegg $CHGG+0.6% jsou vysokoškolští studenti. Na počátku pandemie byly miliony studentů poslány domů na dálkové studium. Studenti si přáli více pomoci s učebními osnovami, protože byli daleko od zdrojů na kampusu, jako je centrum psaní a individuální návštěvy profesorů během úředních hodin. Společnosti Chegg $CHGG+0.6% se proto dařilo a získala miliony nových předplatitelů.

Aktuální cena akcií $CHGG+0.6%

Stejně jako Pinterest $PINS-0.2% zažívá Chegg $CHGG+0.6% v době, kdy se ekonomiky znovu otevírají, nepříznivý vítr. Ačkoli jsou jeho služby užitečné i pro studenty, kteří se učí na univerzitní půdě, do vysokoškolských kurzů se zapisuje méně studentů a ti, kteří se zapisují, si vybírají méně kurzů. Výsledkem je menší potřeba služeb společnosti Chegg $CHGG+0.6% v nejbližší době. Je důležité si uvědomit, že se jedná o krátkodobý problém způsobený sníženým nadšením studentů pro studium kurzů na univerzitní půdě v době, kdy je v oběhu potenciálně smrtící virus.

Navíc společnosti Chegg $CHGG+0.6% rostl počet předplatitelů a příjmy i před vypuknutím epidemie a pravděpodobně bude růst ještě několik let. Od roku 2016 do roku 2019 totiž společnost Chegg $CHGG+0.6% zvýšila tržby z 254 milionů dolarů na 411 milionů dolarů. Společnost pracuje na iniciativě nabízet ceny pro jednotlivé země, díky čemuž bude její služba dostupnější v zemích s nižšími příjmy.

Naštěstí pro investory vytvořil krátkodobý protivítr příležitost k nákupu akcií společnosti Chegg $CHGG+0.6% za cenu 28 v poměru k volnému cash flow, což je téměř nejnižší hodnota za posledních pět let.

Závěrem lze říci, že pokud jste investor, který má na investici na akciovém trhu pouze 100 USD, jsou Pinterest $PINS-0.2% a Chegg $CHGG+0.6% dvě vynikající růstové akcie, které můžete koupit, aniž byste překročili svůj rozpočet.

Závěr

Tyto dvě společnosti na první dojem působí neatraktivně, musíme však zohlednit, že tyto společnosti těžili právě z období pandemie, která teď utichá. Na druhou stranu aktuální cena, kterou nabízí obě společnosti má v sobě již zakomponovaný zmíněný úbytek odběratelů a volatilitu trhu, kterou způsobuje mnoho faktorů. Proto je nynější cena vhodná pro vstup a nákup těchto společností. Růstový potenciál je na obou stranách i v případě, že celá pandemie koronaviru skončila nadobro. $PINS-0.2% má za úkol jediné, tím je zlepšení své monetizace, aby netěžili zisky pouze z reklamy, zatím co hlavní služby nabízí zcela zdarma. Pokud tento problém vyřeší, tak můžeme očekávat růst společnosti i přes trend úbytku uživatelů. Jako odrazový můstek pro druhou společnost $CHGG+0.6% vidím to, že se chtějí zaměřit na daleko větší sektor (celosvětově) a z toho vytěžit patřičné zisky. Soustředění na chudší země, kde výuka zaostává je dle mého názoru dobrý tah pro získání nové klientely a tudíž i zisků. Dle mého názoru jsou společnosti za dobrou cenu a nabízí nám investici pod 100 dolarů, což je přání mnoha investorů.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 180 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ta cena je opravdu lákavá když víme, že nejhorší by mělo být už za těmito společnostmi. A čekáme jen na zlepšení bussinessu, aby mohli vzrůstat dál jako během pandemie.