S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Chcete zbohatnout? Miliardáři agresivně nakupují tyto 2 podhodnocené růstové akcie

Mnoho investorů nemůže najít ideální investici nebo společnost, proto hledají inspiraci u předních analytiků nebo investorů, kteří odvedou víceméně práci za nás, co se týká analýzy společnosti. Sestavování portfolia může být komplikované, ale napodobování úspěšných investorů je skvělým místem pro začátek. 

Miliardář James Simons a Andreas Halvorsen nakupují dvě podhodnocené růstové akcie, které mají vysoký potenciál do budoucna

Naštěstí jsou institucionální správci peněz každé čtvrtletí povinni zveřejnit své kapitálové podíly ve formuláři 13F podaném u Komise pro cenné papíry a burzy. To dává retailovým investorům šanci vidět, jak se takzvané "chytré peníze" pohybují na trhu.

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 miliardář James Simons z Renaissance Technologies přidal do svého hedgeového fondu více než 303 000 akcií Fiverr International (NYSE: $FVRR+1.6%). Podobně miliardář Andreas Halvorsen z Viking Global Investors zahájil pozici v Twilio (NYSE: $TWLO+1.8%) a koupil téměř 3 miliony akcií pro svůj hedgeový fond. Je zřejmé, že tito profesionálové najdou na Fiverru $FVRR+1.6% a Twilio $TWLO+1.8% něco přitažlivého, takže se podívejme blíže na obě firmy.

Zde je to, co byste měli vědět.

1. Fiverr International $FVRR+1.6% 

Akcie působí relativně dobře, hlavním důvodem je nízká cena a růstový potenciál

Fiverr $FVRR+1.6% je základním kamenem koncertní ekonomiky. Spojuje kupující a prodejce digitálních služeb a jeho stále rostoucí katalog koncertů nyní zahrnuje 550 kategorií v devíti vertikálách, včetně trendových pracovních míst, jako je vývoj webových stránek, analýza dat a digitální marketing.

Na straně prodejce Fiverr $FVRR+1.6% pomáhá freelancerům budovat portfolio a prodávat své dovednosti a poskytuje řešení s přidanou hodnotou, jako je platforma pro správu úkolů Fiverr Workspace a školicí obsah prostřednictvím Fiverr Learn. Na straně kupujících Fiverr $FVRR+1.6% spojuje podniky s globálním fondem talentů a opírá se o umělou inteligenci, aby předložil relevantní návrhy a urychlil proces vyhledávání.

Díky měnící se dynamice pracovní síly – objem transakcí v zakázkové ekonomice vzrostl mezi lety 2018 a 2021 o 70 % – společnost Fiverr $FVRR+1.6% rychle rozšířila své podnikání. Během uplynulého roku aktivní kupující vyskočili o 23% na 4,2 milionu a výdaje na aktivního kupujícího se vyšplhaly o 18% na 242 USD. V důsledku toho se tržby zvýšily o 57% na 297,7 milionu dolarů a Fiverr $FVRR+1.6% vytvořil pozitivní volný peněžní tok ve výši 35,5 milionu dolarů, což je nárůst z 13,1 milionu dolarů v roce 2020.

Pokud jde o budoucnost, management provádí robustní strategii růstu. To zahrnuje nedávnou akvizici Stoke Talent, platformy pro správu freelancerů pro větší podniky. Historicky Fiverr $FVRR+1.6% sloužil malým a středním podnikům, ale akvizice by měla společnosti pomoci posunout se na vyšší trh. To také umožní Fiverru $FVRR+1.6% proniknout na offline trh freelancerů, který je stále řádově větší než online trh.

V tomto ohledu management odhaduje svou tržní příležitost na 115 miliard dolarů. A vzhledem k tomu, že za jeho podnikáním stojí, nejsem překvapen, když vidím, že Renaissance Technologies investuje více peněz do Fiverru $FVRR+1.6%. Ve skutečnosti, když akcie klesly o 78% ze svého maxima a akcie se obchodují za 8,5násobek tržeb - což je výrazně pod jejich historickým průměrem 20,4násobku prodeje - nyní vypadá jako vhodný čas přidat tuto růstovou akcii do svého vlastního portfolia.

2. Twilio $TWLO+1.8%

Akcie Twilio od svého vstupu na trh vzrostla již o 465%, aktuální propad ceny nám tak vytváří příležitost pro vstup

Twilio $TWLO+1.8% se specializuje na zapojení zákazníků. Jeho cloudová platforma se skládá ze sady komunikačního softwaru a služeb, což vývojářům umožňuje vkládat do svých aplikací funkce, jako je hlas, chat, video a e-mail. Mezi běžné případy použití patří kontaktní centra, oznámení o doručení a upozornění na loajalitu spotřebitelů. Twilio $TWLO+1.8% navíc nabízí předem připravená řešení, jako je například Frontová linie Twilio pro produktivitu prodeje a Twilio Engage pro cílené marketingové kampaně.

V roce 2021 společnost International Data Corp. opět uznala Twilio $TWLO+1.8% jako lídra v oboru a jako rozlišující vlastnosti uvedla své širší portfolio produktů a silnější strategii růstu. Ve zprávě IDC také poznamenala, že Twilio $TWLO+1.8% získalo pověst spolehlivosti a jeho nedávná akvizice Segmentu – platformy zákaznických dat, která pomáhá klientům přizpůsobit interakce – dále odděluje Twilio $TWLO+1.8% od svých konkurentů.

Tato chvála nezůstala bez povšimnutí. Twilio $TWLO+1.8% za poslední rok zvýšilo svou zákaznickou základnu o 16 % na 256 000 aktivních účtů a průměrný zákazník utratil o 31 % více. V důsledku toho vzrostly tržby o 61% na 2,8 miliardy dolarů. Na méně optimistickou notu společnost vytvořila záporný volný peněžní tok ve výši 148,2 milionu dolarů. Ale s 5,4 miliardami dolarů v hotovosti a krátkodobými investicemi v rozvaze oproti 986 milionům dolarů v dlouhodobém dluhu si Twilio $TWLO+1.8% může dovolit agresivně investovat do škálování svého podnikání.

Při pohledu do budoucna odhaduje management svůj adresovatelný trh do roku 2023 na více než 100 miliard dolarů a digitální transformace by měla být pro společnost zadním větrem. Vzhledem k tomu, že podniky pracují na lepším zapojení spotřebitelů a zlepšení loajality, Twilio $TWLO+1.8% by mělo zaznamenat zvýšenou poptávku. Z tohoto pohledu dává přesvědčení společnosti Viking Global velký smysl. A vzhledem k tomu, že akcie klesly o 66 % ze svého maxima a akcie se obchodují za 9,1násobek tržeb – mnohem levnější než jejich pětiletý průměr 16,3násobku prodeje – teď to vypadá jako vhodný čas na přidání Twilio $TWLO+1.8% do vlastního portfolia.

Závěr

Obě společnosti v minulosti prokázali svůj potenciál a zhodnotili investorům počáteční vklad v řádech stovek %. Dnešní cena společností není nijak zvláštní a nestojí za ní špatný bussiness nebo management. Cena je tak nízko jen kvůli situaci ve světě ( Ukrajinský konflikt, zvyšování úrokových sazeb, inflace a volatilita trhu). Společnosti jsou stále dobrou investicí a volatilita trhu nám pouze připravila lákavou cenu dvou slibných společností, které jsou připraveny odstartovat svůj raketový růst. Informace, že do těchto dvou společností investovali dva miliardáři je jen další pozitivní zpráva, která nás utvrzuje v tom, že dnešní cena je optimální a můžeme očekávat vzestup.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: Nasdaq

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 187 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Twilio je super volba za mě :)

Je čas nákupu pánové za 10dní může být pozdě