S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Tieto luxusné značky môžu krásne profitovať z metaverse a vy tiež

Metaverse môže dopomôcť ešte väčšiemu rastu luxusných značiek, práve z dôvodu prepojiteľnosti týchto značiek s novým metaverse svetom. Mnoho popredných svetových spoločností už pracuje na prepojení ich produktov s týmto svetom, pretože v tom vidia vysoký potenciál. Čo by to bol za svet bez oblečenia? Tieto módne značky už usilovne pracujú na digitalizácií svojich produktov prostredníctvom NFT, čo určite zvýši ich ziskovosť a tým pádom aj hodnotu ich akcií.

                                              Luxusné oblečenie, zdroj: Canva

Analytici spoločnosti  Morgan Stanley $MS-0.2%odhadujú, že  nezameniteľné tokeny (NFT) a sociálne hry by mohli za osem rokov rozšíriť celkový adresovateľný trh luxusných akcií o viac ako 10 %, čo povedie k dodatočným predajom, ktoré by do roku 2030 mohli dosiahnuť 50 miliárd USD. V sociálnych hrách hráči pridávajú do svojich online avatarov luxusné produkty, aby zlepšili svoj imidž hráča. Najvýznamnejšia príležitosť sa však skrýva na trhu NFT, kde luxusné spoločnosti predávajú exkluzívne verzie svojich digitálnych produktov.

Burberry Group $BURBY 

Naše prvé luxusné akcie pochádzajú z druhej strany Atlantiku. Burberry so sídlom v Londýne predáva odevy, vône a módne doplnky po celom svete. V auguste 2021 sa luxusná značka spojila s Mythical Games . Vydala vinylovú NFT hračkársku verziu svojej charakteristickej postavy Sharky B. Burberry vypredala všetkých 750 NFT jednotiek za 30 sekúnd . Okrem toho spoločnosť nedávno odhalila 3D animáciu svojho maskota jeleňa na Deň nezadaných v Číne.

Burberry sa pohybuje okolo 22 dolárov, čo je o 17 % menej ako za posledný rok. Akcie sa obchodujú za 18,8-násobok budúcich ziskov a 2,95-násobok koncových predajov. 12-mesačná stredná cenová predpoveď pre Burberry je 29,82 USD. Čiže výhliadky sú pozitívne aj bez metaverse a NFT prepojiteľnosti.

Kering $PPRUY 

Kering so sídlom v Paríži je druhým najväčším konglomerátom luxusného tovaru na svete. Niektoré z jej značiek zahŕňajú Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga a Yves Saint Laurent. Gucci spolupracuje s hernou platformou  Roblox $RBLX-3.7%, ktorá umožňuje hráčom nakupovať digitálne položky Gucci v rámci hry. Virtuálna kabelka Gucci bola nedávno predaná za viac peňazí ako jej náprotivok v reálnom svete. Okrem toho má Balenciaga partnerstvo s Epic Games na tovare v rámci online hry Fortnite.

Spoločnosť Kering oznámila  17. februára silné ročné výsledky za rok 2021. Tržby medziročne vzrástli o 35 % na 17,64 miliardy eur. Manažment zdôraznil rekordný opakujúci sa prevádzkový zisk, ktorý vzrástol o 60 %.

Ralph Lauren $RL-0.9% 

Dalšia všetkým známa luxusná značka. Medzi jej produkty patria odevy, obuv, domáce výrobky, vône a šperky. Ralph Lauren pridáva do nových kolekcií prvky nezastupiteľných tokenov (NFT). Nedávno sa spojila so spoločnosťou Roblox $RBLX-3.7%pri spustení hry The Ralph Lauren Winter Escape. Teraz si hráči kupujú oblečenie na prispôsobenie svojich avatarov vo virtuálnych obchodoch s pólom.

Luxusná značka oznámila výsledky za 3. štvrťrok FY22  3. februára. Tržby medziročne vzrástli o 27 % na 1,8 miliardy USD. Upravený čistý zisk dosiahol 218 miliónov USD alebo 2,94 USD na akciu, čo je nárast zo 125 miliónov USD alebo 1,67 USD na akciu v predchádzajúcom štvrťroku. Hotovosť a ekvivalenty ukončili obdobie na úrovni 3 miliárd USD. Akcie RL sa pohybujú na území 130 USD, čo je za posledných 12 mesiacov pokles o 5 %. Od začiatku roka je to pokles o 3 %.

Ako všetci vieme tieto spoločnosti sú úspešné aj bez zapojenia do Metaverse, radia sa medzi najluxusnejšie značky sveta, ktoré majú aj budú mať svoju klientelu po celom svete, čiže o rast akcií týchto značiek sa nebojím. Avšak uvedomujú si nový trend digitalizácie a NFTs a je dobré, že už na tom participujú pomocou rôznych firiem, napríklad Roblox. Samotný metaverse priestor je ešte v plienkach a preto tu vidím veľký potenciál, ako samotného sveta tak aj firiem, ktoré sa toho budú zúčastňovať svojimi produktami. Neberte to ako investičnú radu, len ako názor. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investroplace.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 230 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

už aj Adidas napríklad rieši tieto veci

Tým pádom, je tento článok trochu aj analýzou pre firmu Roblox - dobre :)