S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Chcete investovať do kryptomien? Zvážte túto akciu, ktorá v 2021 vzrástla o 545%

Táto spoločnosť má to najlepšie z obidvoch svetov - ziskovosť aj pôsobivý rast. Táto akcia je skvelým spôsobom ako sa investične dostať do rôznych častí kryptosveta. Prináša investovanie do tejto spoločnosti výborné riešenie medzi investovaním do kryptomien a akcií?

                                     Platforma coinbase, zdroj: Canva

Kryptomeny boli jedným z najhorúcejších trendov v roku 2021, keďže sa dostali do portfólií jednotlivých investorov. Štúdia publikovaná Chicagskou univerzitou v júli 2021 uviedla, že 13 % opýtaných Američanov obchodovalo s kryptomenami počas 12 predchádzajúcich mesiacov, a hoci je to menej ako 24 % Američanov, ktorí obchodovali s akciami v rovnakom období, stále to ukazuje, že kryptomeny si osvojuje viac než len malá skupina investorov. 

Rozhodnúť sa, do ktorej kryptomeny investovať, však môže byť mimoriadne ťažké a fondy obchodované na burze (ETF), ktoré sledujú kryptomeny, môžu niekedy účtovať mimoriadne vysoké poplatky za správu. Pre predstavu, tie poplatky za správu môžu byť niekedy aj 3%, čo je pomerne dosť. Ak sa chcete vyhnúť týmto vysokým poplatkom, ale nie ste pripravení investovať priamo do kryptomeny, Coinbase Global $COIN-4.5%môže byť lepšou alternatívou, ako si "ponoriť prsty do vody". 

Coinbase Global $COIN-4.5%

Spoločnosť je vedúcou platformou na obchodovanie s kryptomenami pre individuálnych investorov a obchodníkov spolu s inštitucionálnymi investormi. Okrem toho sú príjmy spoločnosti dobre diverzifikované, čo z nich robí šikovný spôsob investovania do tohto rýchlo rastúceho odvetvia. Vďaka svojmu veľkému rastu a pôsobivej ziskovosti môže byť Coinbase pre vás dokonalou voľbou. 

Adopcia je rozšírená

Existuje veľa konkurenčných platforiem, ale Coinbase je primárna platforma, ktorá slúži denným obchodníkom, dlhodobým investorom a dokonca aj inštitucionálnym investorom. V roku 2021 mala spoločnosť 11,4 milióna mesačných transakčných používateľov a celkový počet používateľov 89 miliónov. Dôležité je, že spoločnosť naberá na sile medzi inštitucionálnymi investormi: Počet jej inštitucionálnych investorov v roku 2021 medziročne vyskočil o 50 %.

Zdroj: Fool.com

Vysoký počet používateľov spoločnosti viedol k tomu, že sa stala jednou z najväčších kryptoplatforiem na trhu, pokiaľ ide o jej aktíva na platforme. Spoločnosť mala na konci roka 2021 aktíva vo výške 278 miliárd USD, čo je takmer trikrát viac ako Robinhood Markets $HOOD-6.2%, ktoré ku koncu roka dosahovali 98 miliárd USD – a to zahŕňa všetky jej aktíva, ako sú akcie a opcie – ukazuje, aká dominantná je Coinbase v krypto priemysle. Ako líder v tomto odvetví Coinbase nesmierne profitovala z veľkého rastu cien kryptomien, ktorý poháňali bitcoin a ethereum.

Coinbase zarobila na tomto explozívnom raste a v uplynulom roku neustále uvádzala ohromujúce finančné údaje. V roku 2021 tržby Coinbase raketovo vzrástli o 545 % v porovnaní s rokom 2020 na 7,36 miliardy dolárov. Ešte pôsobivejšie je, že spoločnosť dokázala zvýšiť svoju ziskovosť ešte rýchlejšie. Za celý rok jej čistý zisk medziročne vzrástol o 1 025 % na 3,6 miliardy USD, zatiaľ čo voľný peňažný tok – ktorý pozostával predovšetkým z rastu depozitných fondov – dosiahol za rovnaké obdobie 10,7 miliardy USD.

Na tomto raste výnosov je kritické, že je diverzifikovaný v rámci mnohých rôznych kryptomien. Spoločnosť v roku 2021 zarobila iba 46 % svojich transakčných príjmov z aktivít Bitcoin a Ethereum, pričom zvyšok pochádzal z iných kryptomien. To sa znížilo v porovnaní s rokom 2020, keď bitcoiny a ethereum tvorili 56 % príjmov z transakcií, a sú výrazne nižšie ako iné obchodné platformy. 

Rok 2022 môže byť pre Coinbase obdobím pomalšieho rastu, no z dlhodobého hľadiska sa snaží rozšíriť svoju platformu – spolu s náskokom pred konkurentmi. Spoločnosť experimentuje s predplatiteľskou službou s prístupom k obchodovaniu bez provízií a 24/7 zákazníckej podpore. Coinbase tiež buduje platformu nezastupiteľných tokenov (NFT) a dokonca pracuje na tom, aby používateľom umožnila vytvárať decentralizované aplikácie.

Pokiaľ ste stále skeptickí voči kryptomenám, ale nechcete si to nechať újsť - toto môže byť výborná alternatíva, pretože táto spoločnosť a cena akcií sa neodvíja len v závislosti od rastu a poklesu kryptomien, ale keďže je to platforma, ich príjmy pochádzajú prevažne z transakčných poplatkov. Teda z obchodov ich používateľov a tí budú obchodovať vždy a je dosť pravdepodobné, že z dlhodobého hľadiska ich počet bude neustále rásť a teda aj zisky spoločnosti. Za mňa výborná voľba investície, ale neberte to ako investičnú radu, pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Vedeli ste, že Coinbase je už aj na akciovom trhu?

Vote to see the results! 10 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pekné tržby na to, že podľa niektorých analytikov sme ešte len na začiatku

Dobre je, že v podstate nie sú zavislí od pohybov na trhu až tak moc

Zatím je docela brzo tohle tvrdit, ale cena BTC a COIN k dnešku docela silne koreluje a věřím, že pokud bude bear market tak i tržby/zisk budou mnohem nižší než při vstupu na burzu. Takže titulek s 545% růstem je hezký, ale akcie je od IPO cca -50%

áno budú nižšie ale spoločnosť bude mať stále príjmy z fees a experimentujú s tým mesačnym členstvom, čo im môže priniesť zaujímavé tržby

Dúfam, že tento článok pomôže investorom, ktorí su skeptickí voči krypto