S&P 500 ^GSPC 5,301.23 +0.08%
Tesla TSLA $176.66 +1.04%
Alphabet GOOG $176.85 +0.81%
Amazon AMZN $185.06 +0.78%
Nvidia NVDA $936.88 -0.71%
Meta META $470.49 -0.58%
Microsoft MSFT $419.89 -0.26%
Apple AAPL $190.17 +0.17%

Připravte se na bull run: Tyhle dvě kryptoměny porostou jako utržené ze řetězu

Chcete získat potenciálně extrémně vysoké výnosy? Nehledejte nic jiného než krypto. Trh se sice nyní nachází v útlumu - ze zkušenosti ale víme, že po období temna vždy přijde světlo naděje a kryptoaktiva začnou opět růst. Tím spíš když technologie pokročí a objeví se nové možnosti jejího využití. To samé se dá předpokládat i u kryptoměn, které si právě představíme!

Která kryptoměna je budoucností?

Pojďme prozkoumat, proč by Cardano $ADAUSD+4.5% a Terra $LUNA+1.3%mohly vystoupat k nebesům a posílit vaše portfolio.

Cardano $ADAUSD+4.5% 

Cardano je blockchainová síť, která byla spuštěna v roce 2017 a je určena k hostování decentralizovaných aplikací (dApps) - autonomních programů, které k poskytování služeb používají automatizované chytré smlouvy. Cardano se může pochlubit působivými technickými specifikacemi a jeho aktivní vývojový tým by mu mohl pomoci udržet si dlouhodobý náskok před svými konkurenty.

Cardano zažívá od svého vrcholu na podzim roku 2021 pozvolný sestup. Podobně jako všechny ostatní kryptoměny

Podle údajů serveru coinmarketcap.com dokáže Cardano zpracovat až 257 transakcí za sekundu, zatímco u Bitcoinu je to 4,6 a u Etherea 15 až 20 transakcí. Tuto rychlost lze přičíst jeho konsensuálnímu mechanismu Ouroboros - systému proof-of-stake, v němž těžaři ověřují transakce pomocí existujících tokenů namísto řešení složitých matematických hádanek jako u starších proof-of-work blockchainů.

Přesto je Cardano stále výrazně pomalejší než jiné proof-of-stake blockchainy, jako je Solana, která dokáže zpracovat 50 000 transakcí za sekundu. Vývojář Cardana, společnost Input Output Hong Kong, však neusíná na vavřínech.

https://www.youtube.com/watch?v=UMUztLQNqSI

Vývojáři plánují zvýšit škálovatelnost prostřednictvím aktualizace nazvané Hydra, která by mohla být uvedena do provozu koncem roku 2022. Hydra má zvýšit efektivitu zpracování Cardana a mohla by zvýšit jeho kapacitu na 1 milion transakcí za sekundu - i když Input Output Hong Kong zdůrazňuje, že jde o aspirační cíl a hlavním cílem je škálovat platformu podle poptávky.  

Terra $LUNAUSD+6.0%

Společnost Terra byla založena v roce 2018 a jedná se o blockchainovou platformu, která má umožnit používání stablecoinů -kryptoměn s hodnotou, která je vázána na hodnotu tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Zdá se, že toto aktivum je připraveno na úspěch díky svému potenciálu reálné využitelnosti.

Přestože se kryptoměny již široce používají k uchovávání hodnoty a provádění plateb, jejich volatilita může být velkou výzvou. Mnoho obchodníků by například váhalo s přijímáním kryptopeněz jako platby kvůli možnosti, že by jejich hodnota mohla do doby, než je budou muset převést zpět na národní měnu, značně klesnout. Stejně tak mnozí střadatelé nechtějí, aby jejich čistá hodnota rychle kolísala v porovnání s jejich každodenními výdaji. Terra se snaží tyto problémy vyřešit vytvořením stabilních digitálních aktiv.

Protokol Terra se skládá ze dvou typů tokenů: Terra a LUNA. Terra označuje sadu stabilních mincí, které sledují cenu reálných měn, jako je americký dolar nebo korejský won. LUNA je nativní token blockchainu, který "absorbuje" volatilitu stablecoinů Terra a roste na základě využívání platformy uživateli.

S tržní kapitalizací 27 miliard dolarů je nativní token Terra, LUNA, již osmou největší kryptoměnou, což svědčí o zdravé poptávce po službě, kterou poskytuje. Platforma má předpoklady k dalšímu růstu, protože lidé si stále pohodlněji ukládají a utrácejí digitální aktiva.

Sázka na kryptoměnovou renesanci

Kryptoměny se v poslední době potýkají s propadem - celková tržní hodnota všech tokenů se v roce 2022 snížila o 23 % na dosavadních 1,7 bilionu dolarů. Toto odvětví má však zkušenosti s tím, že se ze svých poklesů dokáže odrazit. Cardano a Terra jsou díky svým technickým možnostem a potenciálu reálné využitelnosti skvělým způsobem, jak na tuto příležitost vsadit. Tak neváhejte!

Zuckerberg se možná mýlí. Bude sázka na metaverse jeho osudovou chybou?

V žádném případě nejde o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě rozboru Willa Ebiefunga.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

u obou bych určitě zvážil zařazení do portfolia

i kdyby jenom v malém množství

Jen bych dával bacha, ze je obojí pořád dost spekulace, král je jenom jeden $BTCUSD+1.9%

$LUNAUSD+6.0% vypadá dobře

Navíc jako jedna z mála teď brutálně nepadá

suhlasim, ale $ADAUSD+4.5% za mňa nie

Tak nezbývá než doufat 🤷