S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Miliardář Ryan Cohan vyhnal společnost $BBBY o 70% během jediného dne, růst tím však nekončí

Miliardář a spoluzakladatel společnosti Chewy $CHWY-0.2% Ryan Cohan, který se stal zachráncem kdysi hrdých maloobchodních organizací, zveřejnil 9,8% podíl v Bed Bath & Beyond $BBBY. Tato informace v průběhu dne otřásla trhem na tolik, že akcie společnosti $BBBY vyletěly až o 70%. Růst tím však nekončí, společnost představuje nejnovější inovace a jejich plány pro další růst, který má pokračovat.

Miliardář Ryan Cohan, spoluzakladatel společnosti Chewy $CHWY-0.2%( krmiva pro domácí mazlíčky)

Vyjádření Cohana

"Pečlivě jsme posoudili aktiva společnosti Bed Bath $BBBY, rozvahu, správu a řízení společnosti, odměňování vedoucích pracovníků, stávající strategii a potenciální alternativy. I když se nám líbí značka Společnosti Bed Bath $BBBY a politika alokace kapitálu, máme obavy o odměnu vedení ve vztahu k výkonu a jeho strategii pro opětovné nastartování smysluplného růstu. Přibližně 18 měsíců po vydání 170stránkové obálky plánu nábřeží se společnost snaží zvrátit trvalé ztráty podílu na trhu, zastavit roky trvající pokles cen akcií a orientovat se ve volatilitě dodavatelského řetězce. Mezitím jmenovaní výkonní ředitelé společnosti kolektivně získali v loňském fiskálním roce téměř 36 milionů dolarů jako kompenzaci - zdánlivě nadměrnou částku pro maloobchodníka s tržní kapitalizací téměř 1,6 miliardy dolarů, "uvedl Cohen v dopise získaném společností Yahoo Finance.

Cohen věří, že Bed Bath & Beyond $BBBY by mohla odemknout miliardovou hodnotu pro akcionáře tím, že zúží své zaměření a prodává se po částech.

Generální ředitel Mark Tritton ohledně budoucnosti

$BBBY 

Dle slov generálního ředitele je společnost teprve na pokraji dlouho očekávaného růstu. Konkrétně bere tento bod jako první čtvrtletí z jeho 3 letého plánu pro rozvoj společnosti $BBBY.

Společnost je na trhu od roku 1992, kdy zažila největší růst a ziskovost do roku 2013 (téměř přes 7000% nárůst). Mark Tritton poznamenal, že společnost během covidu možná ztratila určitou část zákazníků, ale věří, že se společnost plnohodnotně zotavuje a rozšiřuje své pobočky.

Dominantní postavení chce získat převážně, díky svým inovacím a rozmanitosti prodejen, kdy je zákazník doslova vtažen do obchodu a v ideálním přívětivém prostředí nalezne veškeré produkty pro domácnost. Pro zajímavost jedna z největších prodejen v New Yorku má rozlohu 92 000 stop, zákazníci zde mají svůj vlastní skener a mapu pro celý obchod. Mnoho zákazníků zde stráví hodiny a pravidelně se vrací.

Mark Tritton chystá rozvoj svých poboček po celé USA a po pandemickém období očekává, že v příštích 3 letech společnost bude až na 5-7 násobku aktuální hodnoty.

Strategie a vývoj podniku jsou údajně na denní bázi a proto zde byly najati jedni z nejlepších v oboru pro další rozvoj a růst podniku. V nejbližší době mohou zákaznící očekávat plno novinek, které nám budou v průběhu roku odtajněny.

Závěr

Mnoho očekávání od společnosti, zároveň obří investice miliardáře Cohana může být pro společnost dobrým začátkem jejich 3 letého stanoveného plánu, který když obstojí, tak získáme odhadově zhodnocení až 5-7 násobné. Investoři nemusí smutnit pokud tuto zprávu o investici miliardáře promeškali a ztratili tak jednorázově nárůst společnosti o 70%. Inovace by měli totiž přinést mnohem větší procenta zisků, takže zbývá už jen dobře sledovat společnost a podrobit ji analýze.

S čím musím souhlasit s Cohanem je to, že společnost odměňuje své vrchní lídry nepřiměřeně velkou částkou oproti výnosům společnosti. Myslím si, že tohle bude jedno z hlavních témat do budoucna ve společnosti.

Zdroj:

Why GameStop chairman Ryan Cohen is using his billions to attack Bed Bath & Beyond (yahoo.com)

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 209 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Já si myslím, že super investice od Cohana pro znovuoživení společnosti.

Zrovna ráno byla tato novinka myslím zveřejněná, u mého brokera se každý chlubí jak to podchytil za 16 babek :D