S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Cathie Wood opět slibuje nadprůměrné výnosy, dá se jejím slovům věřit?

Cathie Wood je osobou, která svými slovy a činy vyvolává nemalý rozruch. Po dlouhou řadu let se jí s fondem Ark Investment Management dařilo porážet trh. Vše se ale otočilo v průběhu minulého roku, kdy došlo k poměrně významnému poklesu aktiv držených ve fondu. Pokles se přenesl i do tohoto roku a tak mnoho investorů začalo zpochybňovat zdatnost Wood nadále identifikovat makroekonomické trendy. 

Cathie Wood očekává nadprůměrné výnosy v nadcházející 5 letech

Je geniální nebo bláznivá? To je otázka, která vyvstala u Cathie Wood, generální ředitelky Ark Investment Management.

Stalo se tak poté, co její vlajková loď Ark Innovation ETF $ARKK+1.1% v roce 2020 vyletěla o 157 %. Potom ale o rok později klesla o 23 % a letos zatím klesla o dalších 32 %. Přesto za posledních pět let Ark Innovation vygeneroval roční výnos 26 %, čímž s přehledem překonal 15% návratnost indexu S&P 500.

Komentáře k její osobě 

Financial Times o ní nabídl pozitivní i negativní komentáře.

Pozitivní: „Bez ohledu na výkonost  je jasné, že Cathie se snaží zaujmout představivost nové generace investorů,“ řekla Katie Koch, partnerka Goldman Sachs Asset Management.

Negativní: Lisa Shalett, hlavní investiční ředitelka Morgan Stanley Wealth Management, řekla: „Cathie je investorkou boomu nebo krachu, protože neinvestuje ani neřídí rizika. To je výzva, kterou měla po celou svou kariéru."

https://youtu.be/trsQWieokew

Ačkoli Cathie Wood zažívá možná nejtěžší období její kariéry, i tak zůstává velmi pozitivní. V rozhovoru pro CNBC opět zopakovala, že odhaduje nadprůměrné výnosy v nadcházející 5 letech. Momentální pokles přisuzuje aktuálnímu medvědím trhu na technologických akciích. Ten by měl ale brzy skončit a do popředí se opět dostanou inovativní společnosti, na které Cathie přesně sází. Jen zmíním, že největší pozici fondu Ark Investment tvoří akcie Tesla $TLSA+4.9% s váhou téměř 10 %.

Dle mého názoru je Cathie Wood typickou Hype investorkou, kterou zajímá jen a pouze růst. Absolutně popírá pravidla hodnotového investovaní a tak se s ní nemohu ztotožňovat. Jsem velmi zvědav na ty nadprůměrné výnosy, které Cathie slibuje. 

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o prezentování faktů doplněných o můj názor. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 155 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Cathie Wood spíš spekuluje, než že by investovala

Občas mně to také tak přijde :D

Ale tak ten fond zameraný na inovácie nie je zlý určite long term bude ziskový