S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Zvyšování vojenských výdajů vystřelí společnost Raytheon na nová maxima

Vojenské výdaje jednotlivých států postupně sílí s invazí Ruska na Ukrajinu. V poklidném období se příliš neklade pozornost na vojenské nebo obranné společnosti. Nyní, když panují geopolitické nepokoje, však mohou být právě tyto společnosti vhodnou koupí. Pozornost by investoři měli zaměřit na akcie $RTX+0.1%, které působí v leteckém obranném konglomerátu.

Státy postupně zbrojí a zvyšují výdaje ve vojenském sektoru, společnost Raytheon bude díky tomuto trendu sílit

Raytheon $RTX+0.1% 

Obranyschopnost byla prioritou každé prezidentské administrativy - nebo to alespoň tvrdí.

Dobrou zprávou je, že si nemusíte vybírat politickou stranu, abyste mohli těžit z potenciálního růstu akcií $RTX+0.1%. Když se obrana stane národní a mezinárodní prioritou, defenzivní jména jako Raytheon $RTX+0.1% mohou dodat své produkty prakticky každému.

Nakonec, když dojde ke krizovým událostem, nemusíte se zbavovat všech svých akcií. Místo toho se můžete obrátit na solidní společnosti, jako je Raytheon Technologies $RTX+0.1%, které poskytují nejvyšší hodnotu pro akcionáře v dobrých i ne tak dobrých časech.

Přehled akcií $RTX+0.1% 

Akcie $RTX+0.1% nedávno v tichosti dosáhly významného milníku. Před vypuknutím pandemie Covid-19 dosáhly akcie vrcholu kolem 99 USD.

Chvíli to trvalo, ale cena akcií společnosti Raytheon $RTX+0.1% se na začátku března 2022 konečně vrátila na 99 USD. Každý, kdo nakoupil na pandemickém minimu kolem 50 dolarů, pravděpodobně brzy zdvojnásobí své peníze.

S tím, jak se akcie $RTX+0.1% blíží ke klíčové hranici 100 USD, je čas začít věnovat pozornost dalšímu milníku. 120 USD bude ambiciózní, ale rozumná cílová cena pro rok 2022, a pak se akcionáři mohou těšit na 135 USD a více.

Mimochodem, společnost Raytheon $RTX+0.1% vyplácí svým věrným investorům slušnou dividendu. V současné době společnost vyplácí forwardový roční dividendový výnos ve výši 2 %. Je to příjemný bonus a měl by oslovit investory zaměřené na výnosy všeho druhu.

Převod na růst horní linie

S tím, jak se rozvíjí krize mezi Ruskem a Ukrajinou, obracejí někteří finanční experti svou pozornost k obranným společnostem, jako je Raytheon $RTX+0.1%.

Reprezentativním příkladem může být analytička společnosti Jefferies Chloe Lemarie, která spojila souvislosti mezi ruskou invazí na Ukrajinu a potenciálním nečekaným ziskem pro obranné podniky.

"Vzhledem k otevřené válečné situaci na Ukrajině a nasazení sil NATO v sousedních zemích by spotřební materiál pro obranné účely (munice, protiopatření atd.) měl být prvním produktem, který zaznamená doplnění zásob a zvýšení objednávek," vysvětlila LeMarie.

Ještě před invazí na Ukrajinu se společnosti Raytheon $RTX+0.1% dařilo jako leteckému a obrannému podniku. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 společnost vykázala solidní tržby ve výši 17 miliard dolarů a volný peněžní tok ve výši 2,2 miliardy dolarů.

Nedávné geopolitické události - jakkoli jsou jistě tragické - by mohly společnost Raytheon $RTX+0.1% dostat do výhodné pozice pro nabízení svých služeb.

Obrat v politice přinese zisky této společnosti

Poprvé v historii bude Evropská unie financovat nákup a dodávky zbraní a dalšího vybavení do země, která je napadena (Ukrajina).

Pro některé evropské země, které tradičně zůstávají během světových konfliktů neutrální, je to výrazný obrat. Zapojuje se dokonce i Švédsko, které oznámilo záměr poslat na Ukrajinu protitankové zbraně, neprůstřelné vesty a přilby.

Mezitím německý kancléř údajně prohlásil, že jeho země plánuje zvýšit své vojenské/obranné výdaje nad 2 % celkového hrubého domácího produktu (HDP). Tyto výdaje mají zřejmě začít s investicemi ve výši přibližně 113 miliard dolarů na posílení německé armády.

Pomoc s vybavením Ukrajiny přislíbily i další země, od Kanady po Rumunsko. Důsledky jsou naprosto jasné: investoři společnosti Raytheon $RTX+0.1% mohou očekávat nárůst poptávky v oblasti obrany.

Závěr pro akcie $RTX+0.1%

Je zajímavé zvážit myšlenku získání defenzivy nákupem akcií obranného podniku. Státy se v souvislosti s konfliktem na Ukrajině chystají zbrojit a dokonce i zbrojařsky napomáhat Ukrajině. To přinese zisky právě vojenskému a vojensko-technologickému sektoru. Každý se zaměřuje na přednostní americké společnosti, co se týká zbrojařiny, v pozadí však máme obrannou $RTX+0.1%, která přináší zisky během války, ale i mimo ni. Jako další příjemnou informací je, že společnost vyplácí pravidelně 2% dividendu. V době krize tedy nemusíte v panice prodávat vše, co máte ve svém portfoliu. Ve válce i v míru vám akcie $RTX+0.1% umožní s jistotou bojovat s volatilitou trhu.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Zdroj: InvestorPlace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ten kdo chytil vlnu těchto zbrojarskych společnosti tak na tom je asi hodně dobře

Naprosto souhlasím. Například, kdo vycítil příležitost a nakoupil počátkem prosince 2021 Lockheed Martin , tak si aktuálně užívá 36% nárůst, což je opravdu pěkné.

nikdy jsem o této společnosti neslyšel :/

Právě proto chci veřejnost s touto společností seznámit. Jedná se bezpochyb o jednoho z největších dodavatelů zbraní a vojenské techniky na světě. Navíc ve srovnání například s Lockheed Martin má o dost přijatelnější cenu.

osobně se mi teda více libí LMT :)

Je pravda, že se mnoho investorů zaměřuje na top 3 ve zbrojařině Lockheed Martin, Boeing, Norhrop Grumman apod ale Raytheon přehlíží dost investorů, co jsem si tak všimnul.

Zrovna tato společnost patří taktéž ke špičce. Ale vidím to podobně, že se každý investor zaměřuje především na Lockheed Martin, kde možná vlak pomalu ujíždí nebo dokonce ujel.