S&P 500 ^GSPC 5,127 +1.24%
Apple AAPL $185.86 +7.42%
Nvidia NVDA $874.08 +1.85%
Microsoft MSFT $402.47 +1.16%
Meta META $446.77 +1.15%
Tesla TSLA $181.56 +0.86%
Amazon AMZN $186.19 +0.80%
Alphabet GOOG $169.41 +0.56%

Elon Musk má šílenu teorii o tom, kdo je to Satoshi Nakamoto a kdo vytvořil Bitcoin

Již od roku 2009 se spekuluje o tom, kdo je Satoshi Nakamoto, tvůrce či tvůrci bitcoinu, populární kryptoměny, která stojí už téměř 13 let u zrodu velkého třesku kryptoměn. Dalo by se říci, že je to jedna z největších záhad naší doby a Elon Musk nyní svým Tweetem reaktivoval všechny detektivy na internetu a má zajímavou teorii, kdo stojí za Satoshim Nakamotou a bitcoinem

Elon Musk

Elon Musk, generální ředitel společností Tesla $TSLA+0.9% a SpaceX, opět oživil fámy, kdy ve středu na svém účtu na Twitteru zveřejnil příspěvek, který byl již jednou zveřejněn na webu Medium v listopadu 2017.

Pseudonym Satoshi Nakamoto pravděpodobně zvolil někdo nebo skupina lidí, kteří chtěli zcela zamést stopy. Člověk nebo skupina lidí, kteří nejspíše nechtějí být nalezeni, nebo byl Satoshi Nakamoto vytvořen čtyřmi danými společnostmi. Muskův tweet zkrátka oživuje všechny konspirační teorie.

 

Čtyři společnosti

Příspěvek, který Musk zveřejnil ukazuje, že pseudonym "Satoshi Nakamoto" je složeninou písmen z názvů čtyř elektronických společností: Samsung, Toshiba, Nakamichi a Motorola.

https://twitter.com/elonmusk/status/1501449525831081987

Příspěvek adresovaný jeho více než 77,2 milionu sledujících byl v době psaní článku lajknut již více než 541 800krát.

 

Reakce na tweet

Musk přitom vyprovokoval komentáře svých fanoušků i čelních představitelů kryptoměn

  • Je třeba zdůraznit, že Musk je jedním ze šampionů kryptografie. Obzvláště si oblíbil meme coin - dogecoin $DOGEUSD+4.4%, který Tesla přijímá jako platbu za své zboží. K 31. prosinci měla Tesla ve své rozvaze také bitcoiny v hodnotě 1,99 miliardy dolarů.

 

"Když se podíváte pořádně, všude uvidíte Satoshiho Nakamota,"  miliardář Michael Saylor, bitcoinový investor

Michael Saylor tweet

"woa tvůrce bitcoinu je napůl Japonec, ze čtvrtiny Korejec a ze čtvrtiny Američan," Billy Markus, tvůrce dogecoinu.

Billy Markus tweet

 

Je Elon Musk - Satoshi Nakamoto ?

Spousty dalších komentářů se pozastavovaly nad tím, zdali by sám Elon Musk nemohl být právě onen Satoshi Nakamoto to ale Musk již dříve popřel a uvedl, že není tvůrcem Bitcoinu $BTCUSD+3.9% 

"Není to pravda. Jeden přítel mi před několika lety poslal část BTC, ale nevím, kde je," napsal miliardář v roce 2017 na Twitteru.


Musk se však nikdy ani slovem nezmínil o další teorii, že se přátelí a zná skutečného Nakamota. Tuto teorii často doprovází tato fotografie, kterou opět zveřejnil uživatel, který komentoval jeho poslední tweet.

https://twitter.com/dippudo/status/1501450443775361025

"Elone, jsi to ty a Satoshi Nakamoto?" ptal se uživatel.

  • Tato stará fotografie byla zařazena do Muskovy biografie, jejíž název zní "Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future", kterou napsal Ashlee Vance. Na snímku je Musk na počátku 90. let na Queen's University v Kingstonu v Ontariu. Druhá osoba na fotografii je podle knihy pravděpodobně Navaid Farooq, jeden z Muskových přátel z vysoké školy.

 

Zatímco čekáme na odpověď, musíme uznat, že Musk je zřejmě identitou zakladatele posedlý. V loňském roce nejbohatší muž světa obvinil Nicka Szabo, počítačového vědce, který stojí za inteligentními kontrakty, jež jsou základem decentralizovaných financí (DeFi). Szabo svou prací také položil základy kryptoměn, shodují se hráči v oboru. V roce 2017 však popřel, že by byl nepolapitelným Satoshi Nakamotem.

"No, můžete se podívat na vývoj myšlenek před spuštěním bitcoinu a podívat se, kdo o těchto myšlenkách psal. Zdá se, že Nick Szabo je pravděpodobně více než kdokoli jiný zodpovědný za vývoj těchto myšlenek." řekl Musk 28. prosince výzkumníkovi v oblasti umělé inteligence Lexovi Fridmanovi.

Lidé se snaží zjistit, kdo je Satoshi Nakamoto, již od zveřejnění článku "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" na kryptografickém mailing listu v roce 2008. Ačkoli se několik lidí prohlásilo za Nakamota, totožnost této osoby nebo osob je stále záhadou.

Několik dalších osob bylo obviněno, že jsou Nakamoto, nebo naznačily, že jsou Nakamoto, ale dosud nebyl předložen žádný nezvratný důkaz.

No ať už je to kdokoli, tak tím neustále vytváří povyk, protože snad každý by chtěl vědět, kdo je onen záhadný tvůrce. Doufám, že se to jednoho dne všichni dozvíme, ale možná je p tuto chvíli dobře, že "stvořitel" zůstává v anonymitě, protože nikdo neví, co by to s bitcoinem mohlo udělat.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kotej má karmu 0 a je členem této skupiny od 14/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

tohle mne dost pobavilo, když jsem to viděl poprvé :D

Jako uznávám, že je to docela komické

Zajímavé, o tomhle jsem nikdy neslyšel 😅 ale vůbec bych se nedivil, že by kromě $TSLA+0.9% , spaceX zvládnul i $BTCUSD+3.9% 😁

Má toho naloženo opravdu hodně

Elon s tím nemá vůbec problém, zvládne i $DOGEUSD+4.4% :DDD

Ten zvládne všechno, stejně je místo něj už nějakej robot :D

Kdo ví jak je to ve skutečnosti... 😅

přesně tak

To se ale nikdy nedozvíme nejspíš

Toto uz tak 5 rokov koluje po internete :D čiže ELON na nič moc nove neprisiel

Divné ale že to retweetnul až teď

Stejně si myslím, že v tom má nějakým způsobem prsty :D

A nebo o tom naopak vůbec nic neví :D