S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Alibaba je nyní nejlevněji ohodnocenou společností světa, mimo Rusko samozřejmě

Ačkoliv Čína a její politická situace mi není ani trochu sympatická, tak čínské akcie jsou trochu jinou kapitolou. Třeba Baidu $BIDU-0.8%, Tencent $0700.HK nebo Alibaba$BABA-1.1%jsou opravdu špičkovými společnostmi ve svých oborech. Já se v tomto příspěvku zaměřím trochu blíže právě na Alibabu, která se nyní obchoduje za směšně nízkou cenu. Investice do této firmy se tudíž může stát trefou do černého.

Cena akcií Alibaby v kontextu ekonomické síly společnosti se zdá být silně podhodnocenou

Podle Daniela O'Keefa, výkonného ředitele a portfolio manažera společnosti Artisan Partners, je Alibaba Group Holding pravděpodobně ‚‚nejlevnější společností na světě" mimo Rusko, protože investoři vidí v tomto gigantovi v oblasti elektronického obchodu vysoké riziko kvůli jeho čínskému původu.

O'Keefe uvedl: ‚‚Alibaba se obchoduje za jednociferný násobek volného penežního toku a troj- až čtyřnásobek EBIT [zisk před úroky a zdaněním]. Je to tedy největší společnost v oblasti elektronického obchodu na světě, která je závislá na digitalizaci a expanzi rostoucího bohatství spotřebitelů a střední třídy v Číně."

Akcie se obchodují za přibližně 12násobek předpokládaného zisku na akcii ve fiskálním roce 2023 v březnu. Analytik Alex Yao z J.P. Morgan, který má na akcie býčí náladu, nedávno napsal, že čistá hotovost a kapitálové investice Alibaby činí přibližně 44 dolarů na akcii, což je více než 40 % ceny akcií. Podle Yaových výpočtů investoři při započtení hotovosti a investic a cloudových operací Alibaby fakticky získávají její podnikání v oblasti elektronického obchodu zdarma.

cena akcií je ve 64% slevě oproti situaci před rokem, zdroj: Yahoo Finance

O'Keefe řekl: ‚‚Všichni si jen říkají: 'Panebože, regulace, čínská vláda'. Ale když se podíváte na fakta, co udělali? No, zasáhli do exkluzivity obchodníků, takže zvýšili konkurenceschopnost platforem. Zasáhly do exkluzivity plateb, takže zvýšily konkurenceschopnost platebních systémů. A zasáhli do exkluzivity sítí, aby se sítě staly interoperabilnějšími a konkurenceschopnějšími."

‚‚Žádná z těchto věcí není iracionální a žádná z nich nevybočuje z mezí toho, co by každý regulátor ve vyspělém světě chtěl udělat, ale nemůže, protože to musí udělat legislativním procesem, což trvá déle a je to těžší. Takže to, co bylo provedeno, nepovažujeme za iracionální, i když se to stalo v rámci příkazové ekonomiky, kde si mohou dělat, co chtějí," řekl

Upozornění: Nejsem profesionální investor, nejedná se investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @johny99 má karmu 100 a je členem této skupiny od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

No já jako taky pořád doufám. Vzhledem k mojí dlouhodobé strategii to neruší můj spánek...ale vidět tam už rok ty dvouciferný červený čísla není hezký :D :D

Přesně :D jako představa, že člověk nediverzifikuje a jede třeba jen $BABA-1.1%..to bych nedal teda :D

trpělivost hoši :DD

V $BABA-1.1% mám dost velkou pozici

V $BABA-1.1% něco málo mám 👍 trpělivě na ten růst čekám 😂

Jojo, ten dodatek v titulku je důležitý 😅😀

Uvidíme zda se tato investice Charlieho Mungera oplatí a nebo ztroskotá.

jako o moc níž už snad nepůjde 😅

Nic není nemožné a ani ztracené, obzvlášť u akcie, která ztratila od ATH už cca 69%. V $BABA-1.1% žádnou pozici nemám ale zajímá mě jak to s ní dopadne a zda má Munger pravdu, ohledně této společnosti a síle Čínské ekonomiky.

Nikdy nevíš, kdo by si na 200$ pomyslel, že můžeme jít na 100$....

To že do ní investoval i Charlie Munger mě dost utvrdilo v mé investiční tezi