S&P 500 ^GSPC 5,296.36 -0.01%
Nvidia NVDA $935.84 -0.82%
Amazon AMZN $184.74 +0.60%
Meta META $470.50 -0.58%
Alphabet GOOG $176.38 +0.54%
Microsoft MSFT $419.12 -0.44%
Tesla TSLA $174.11 -0.42%
Apple AAPL $190.20 +0.19%

2 prosperující akcie, které slibují zhodnocení peněz až pětinásobně do roku 2030

Historie naznačuje, že pohled na krátkodobou volatilitu akciového trhu a zaměření se na dlouhodobý horizont je téměř jistý recept na nadprůměrnou návratnost investic. Takový technologický index Nasdaq 100 meziročně klesl o 15%, ale z dlouhodobého horizontu to vůbec nevadí, jelikož si za posledních 10 let připsal okolo 404% nárůst.

Dlouhodobé investice jsou nejlepší cestou k ziskům

Pro investory, kteří cítí nervozitu z toho, jak rostoucí úrokové sazby a geopolitické napětí mohou ovlivnit jejich portfolia, by mohlo být prospěšné obrátit svůj pohled na konec tohoto desetiletí. Zde jsou dvě společnosti, jejichž akcie by do té doby mohly vzrůst pětinásobně, a to na základě jejich inovativních obchodních modelů a prudce rostoucího tempa růstu.

První společností, která může do roku 2030 masivně vzrůst je:

Unity Technologies $U-1.1% 

Z krátkodobého hlediska ne příliš atraktivní společnost, ovšem v horizontu x let se může společnost vyplatit. Unity zažila i fáze, kde během půl roku vzrostla o víc jak 100%

Hry, filmy a virtuální realita – tyto segmenty jsou jádrem nové digitální ekonomiky a tvůrci, kteří pro ně vyvíjejí obsah, k tomu stále více využívají Unity Software $U-1.1%. Ve skutečnosti více než 3,9 miliardy lidí konzumovalo obsah vytvořený pomocí Unity $U-1.1% každý měsíc během roku 2021. To je téměř polovina planety.

Herní průmysl jako celek měl v loňském roce odhadovanou hodnotu 173 miliard dolarů a do roku 2027 by mohl vzrůst o 81% na 314 miliard dolarů.

Ale to je zlomek potenciální příležitosti. V metaverse Bloomberg Intelligence oceňuje virtuální svět na 800 miliard dolarů ročně do roku 2024, s 13,1% složenou roční mírou růstu, která naznačuje, že do konce současného desetiletí by mohla mít hodnotu více než 1,6 bilionu dolarů.

Jednoduše řečeno, aby Unity $U-1.1% vytvořila 5 násobek naší investice do roku 2030, bude třeba konzistentní roční růst cca 23%. Což není nesplnitelné, když se podíváme na to, co Unity $U-1.1% nabízí. Samozřejmě musí se udržet klientela a patřičná monetizace produktů, aby tomu tak bylo. Na trhu je dnes jen málo akcií, které poskytují lepší expozici budoucnosti technologií než Unity Software $U-1.1%. Společnost ještě není zisková, což je klíčové riziko, ale je to hlavně proto, že utrácí více než 60% svých příjmů na výzkum a vývoj. Jak Unity $U-1.1% dosahuje rozsahu, může tyto náklady vrátit zpět a přinést kladné zisky.

Druhá společnost, která může zvícenásobit vaše zisky do roku 2030 je:

Sea Limited $SE+2.0% 

Společnost propadla o 74% ze svých ATH, volatilita a nejistota trhu cenu srazila dost nízko

Společnost Sea Limited $SE+2.0% se sídlem v Singapuru je trojí hrozbou, pokud jde o digitální ekonomiku. Provozuje úspěšný segment digitální zábavy v čele se svým vývojářem mobilních her Garena, kromě platformy elektronického obchodování, která je jednou z největších v Asii. Společnost nyní zkouší zasahovat do digitálních finančních služeb, což je její nejmenší, ale nejrychleji rostoucí segment.

Garena je zodpovědná za vývoj mobilní hry Free Fire, která zůstala nejstahovanějším titulem na světě v každém roce z posledních tří let. V roce 2021 si také udržela svůj status nejvýdělečnější hry v jihovýchodní Asii a Latinské Americe, čímž pomohla segmentu digitální zábavy společnosti Sea Limited $SE+2.0% k tržbám za celý rok 2021 ve výši 4,3 miliardy dolarů, což je 114% nárůst oproti roku 2020.

Jako celek se společnost rychle rozrostla nejen v roce 2021, ale zejména od roku 2018, kdy poprvé překročila roční příjmy ve výši 1 miliardy dolarů. Rozhodně překonává 23% roční tempo růstu, které potřebuje, aby její akcie do roku 2030 vzrostly pětinásobně.

Je však nerozumné očekávat, že Sea Limited $SE+2.0% bude i nadále zdvojnásobovat své příjmy každý rok, jednoduše proto, že čísla se stávají neuvěřitelně velkými. Ale protože e-commerce je jeho největším segmentem, společnost je v roce 2022 vystavena globální příležitosti ve výši 5,5 bilionu dolarů, což nabízí současnému tržnímu ocenění společnosti Sea Limited $SE+2.0% ve výši 54 miliard dolarů dostatek prostoru pro růst.

Společnost stále vykazuje ztráty kvůli svým agresivním investicím do řádkových položek, jako je marketing, protože pokračuje v budování rozsahu. Míra, s jakou rostou příjmy, naznačuje, že je to moudrý způsob, jak utrácet peníze alespoň v krátkodobém horizontu.

Investoři budou chtít nakonec vidět zisky, ale prozatím tato akcie poskytuje různorodý průřez digitální ekonomikou, který je obtížné získat jinde z jediného jména.

Závěr

Obě společnosti mají rozrůstající tendenci ve více technologických sektorech zároveň. Jak je uvedeno na začátku, musíte se dívat na dlouhodobý cyklus a ne pouze na krátkodobé zisky a výnosy společností. Obě společnosti nepůsobí příliš atraktivně, co se týká růstu, ale to je zapříčiněné pouze masivními investicemi k budoucnu (marketing, metaverse a další businessy). Jakmile se projeví to kam investují, tak teprve pak můžeme očekávat zisky a nárůst obou společností, proto je ideální horizont do roku 2030, kde se už musí projevit zmiňované investice pro rozvoj. Nedá se 100% říct, že společnosti vystřelí na pětinásobek své hodnoty, ale co se dá očekávat je růst, který by se během pár let měl projevit v závislosti na investice do budoucna.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Obě dvě by mohly uspět ale $SE+2.0% v tuto chvíli věřím více. každopádně já jsem long term investor takže mi je to v tuhle chvíli jedno

Ještě abych nebyl za blázna, tak ne ze by mi to bylo úplně jedno, je důležité se koukat jak se firmě daří a jak na tom je 😅

$SE+2.0% mi príde reálne, pretože Singapur na počet obyvatelov je TOP krajina a vedia čo robia

O $SE+2.0% se mluví poměrně dlouho, že bude prosperující. Uvidíme během pár let jestli má na to, aby vzrostla 5 násobně.

ano 5X je dost trufale ale 8 rokov je dost

Společnosti nemusí být špatné ale co je hlavní, neziskové společnosti jsou vykřičníkem pro každého investora. Ale určité to pobízí k průzkumu těchto dvou společností směrem k dlouhodobosti.

Nejspíš narážíte na $U-1.1%, která má doposud větší náklady než zisky. To je samozřejmé, když firma prodělává není to známka síly. Ovšem když se zaměříme na potenciál a to, kde společnost působí a hlavně jak tam působí, tak si myslím, že stojí za uváženou.

Obě společnosti jsou slibné do budoucna. Volatilita trhu připravila super ceny pro obě.

To ano. Cena je působivá, když se podíváme o kolik už spadla od ATH.