S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 růstové akcie, které mohou do roku 2030 udělat zhodnocení až 400 %

Teoreticky může být každá akcie potenciálním vítězem. Při správné strategii je šance zachytit takového vítěze poměrně vysoká. Některé akcie však mají mnohem větší šance na dosažení závratných zisků než jiné. Zde jsou 3 růstové akcie, které by se mohly do roku 2030 zčtyřnásobit.

Tyto 3 akcie mají potenciální zhodnocení až o 400  % 

1. Etsy $ETSY+4.2% 

Společnost Etsy $ETSY+4.2% patří do poměrně velké skupiny růstových akcií, které v posledních měsících výrazně klesly. Akcie této společnosti zabývající se elektronickým obchodováním se propadly o více než 50 % z maxima dosaženého v prosinci. 

Růst Etsy pravděpodobně podpoří akvizice globálního prodejce módy Depop a brazilské platformy elektronického obchodování Elo7, které společnost uskutečnila v roce 2021. Zejména tyto podniky by měly společnosti Etsy pomoci rozšířit její mezinárodní prodeje. 

Hlavní platforma Etsy pro ručně vyráběné zboží však zůstává jejím klenotem. Na Etsy se stále hrnou noví kupující, kterých ve čtvrtém čtvrtletí přibylo 10,2 milionu. A mnoho stávajících kupujících na Etsy se stalo stálými zákazníky: Společnost dosáhla v roce 2021 historicky nejvyššího počtu opakovaných kupujících a to 36,3 milionu. 

Pětiletý graf akcie Etsy, Zdroj: Google Finance 

2. MercadoLibre $MELI+1.4% 

Stejně jako Etsy je i MercadoLibre $MELI+1.4% akcií e-commerce, která od svého vrcholu klesla o více než 50 %. Stejně jako Etsy má rovněž mimořádně silné vyhlídky na růst.

MercadoLibre provozuje přední platformu elektronického obchodu v Latinské Americe. Rozšíření elektronického obchodu v regionu se stále pohybuje pouze kolem 10 %, ale do roku 2025 by mělo vzrůst na 16 %.

Velkou příležitost má společnost také v oblasti fintech. Jak uvedl finanční ředitel Pedro Arnt v konferenčním hovoru společnosti za čtvrté čtvrtletí: "Stále žijeme v prostředí, kde má většina lidí problém s přístupem k úvěrům, spořicím a pojišťovacím produktům a s kontrolou svých financí." Digitální platební služby společnosti MercadoLibre by mohly v příštích několika letech narušit finanční prostředí v Latinské Americe.

Pětiletý graf akcie MercadoLibre, Zdroj: Google Finance 

3. Teladoc Health $TDOC+0.1% 

Akcie společnosti Teladoc Health $TDOC+0.1%  se za posledních 12 měsíců propadly o 70 %. Mnoho investorů má o tomto lídrovi v oblasti virtuální péče mylné představy, které přispěly k tomuto přehnanému výprodeji.

Teladoc má dvě čísla, která obzvláště vyčnívají. Za prvé, společnost si myslí, že má v rámci své stávající členské základny příležitost v hodnotě 75 miliard dolarů. Za druhé, odhaduje, že její celkový oslovitelný trh v USA činí 260 miliard dolarů. Přidáním mezinárodního trhu by se celková částka výrazně zvýšila.

Abychom tato čísla uvedli do kontextu, společnost Teladoc očekává, že v letošním roce dosáhne příjmů ve výši přibližně 2,6 miliardy dolarů. Její tržní kapitalizace je v současné době nižší než 10 miliard dolarů.

Pětiletý graf akcie Teladoc Health, Zdroj: Google Finance 

Závěr

Všechny akcie se naházejí v korekci, která pro investory může přestavovat příležitost k nákupu. Tím, že akcie nakoupíme dnes za nízké ceny se nám zvýší budoucí výnosnost. Analytici se v průměru shodují, že jsou tyto akcie momentálně až o 50 % podhodnoceny. 

Teze, že by tyto akcie mohli do roku 2030 udělat zhodnocení 400 % je oprávněná. Podporuje ji očekávaný budoucí růst a potenciál segmentů, ve kterých se společnosti pohybují. Pokud se těmto společnostem podaří tento pozitivní trend využít, vydělají na tom právě akcionáři.

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj amatérský názor. Článek je postaven na výzkumu analytika Keith Speights.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 176 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

interesting

S tím $TDOC+0.1% fakt nevím, ale asi bych do toho nešel 🤷‍♂️

$TDOC+0.1% nebrat 😅

$TDOC+0.1% fakt ne

Všechny tři zde zmíněné akcie jsou zajímavé jak svým novátorským přístupem, tak i odvětvím působnosti a "pokorekční" cenou. U TDOC je pád ceny natolik výrazný a setrvalý, že je to na pováženou. Raději bych s nákupem čekal na nějaký výraznější fundament jakožto možný signál obratu trendu.

Před časem jsem za základě zdejšího článku nakoupil akcie Smile Direct Club, která je/chce být stejným revolucionářem ve zdravotnictví jako TDOC. Zatím se jí naplnění cílů ale moc nedaří a její akcie setrvale padají, už se pomalu blíží k nule. Investici do podobných akcií je tedy nutno brát jako rizikovou (venture kapitál) a investovat spíše jen drobné. Že bude získání zajímavého výnosu běh na dlouhou trať, snad ani nemusím dodávat!

Zrovna akcie Smile Direct jsem dostal jako free na trading212, naštěstí jsem je ještě včas prodal :DD

Tak to byl v pravdě "danajský dar". Zjevně moc nevěříte v jejich znovuoživení (stejně jako já).

$TDOC+0.1% se mi celkem líbí, s nástupem různých měření tlaku atd. z wearables bude dost možná normální konzultovat vaše výsledky s doktorem online. Ideální pro obě strany jak z pohledu bezpečnosti tak z pohledu času. Většinu lékařských úkonů to ale zatím pravděpodobně nenahradí.

trh, který může $TDOC+0.1% oslovit je obrovský, to je potenciál k růstu