S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Tyto 3 kryptoměny drží Elon Musk, nehodlá je prodávat i přes rostoucí míru inflace

Zakladatel Tesly $TSLA+3.2% Elon Musk poskytl v pondělí několik základních finančních rad, protože americká inflace dosáhla čtyřicetiletých maxim - poznamenal, že veřejnost by měla investovat do fyzických aktiv, i když naznačil, že bude i nadále držet rizikovější sázky na kryptoměny.

Inflace v USA dosahuje 40 letých maxim, Elon Musk však věří, že rizikovější část investic (krypto) může být správnou volbou

Musk diskutoval o svém pohledu na to, jak zvládnout obtížné finanční podmínky poté, co požádal následovníky, aby poskytli své "myšlenky na pravděpodobnou míru inflace v příštích několika letech". Inflace v únoru dosáhla 7,9%, protože vyšší náklady na denní potřeby, jako jsou potraviny a pohonné hmoty, srazily rozpočty amerických domácností.

"Jako obecný princip, pro ty, kteří hledají radu z tohoto vlákna, je obecně lepší vlastnit fyzické věci, jako je dům nebo akcie ve společnostech, o kterých si myslíte, že dělají dobré produkty, než dolary, když je inflace vysoká," napsal Musk na Twitteru.

Jako obecný princip, pro ty, kteří hledají radu z tohoto vlákna, je obecně lepší vlastnit fyzické věci, jako je dům nebo akcie ve společnostech, o kterých si myslíte, že dělají dobré produkty, než dolary, když je inflace vysoká. Stále vlastním a nebudu prodávat svůj Bitcoin, Ethereum nebo Doge.

To, že Musk miluje $BTCUSD+1.3% a $DOGEUSD+1.3% je dlouhodobě známo, v poslední době však hodně hovoří i o $ETHUSD+1.5%.

Spotřebitelská inflace v USA bude pokračovat blízko historických maxim a inflace aktiv bude probíhat na dvojnásobku míry spotřebitelské inflace. Slabší měny se zhroutí a útěk kapitálu z hotovosti, dluhů a hodnotových akcií do vzácných nemovitostí, jako je $BTCUSD+1.3% , se zintenzivní.

Musk je prominentním zastáncem kryptoměn a pomohl dogecoinu $DOGEUSD+1.3% získat trakci jako investice po jeho vzniku jako tokenu memů. Loni v květnu Musk prohlásil, že nemá v plánu prodat své dogecoinové $DOGEUSD+1.3% podíly.

Tesla $TSLA+3.2% také přijala kryptoměny pod Muskovým vedením. Začátkem tohoto roku začal výrobce elektrických automobilů přijímat dogecoin $DOGEUSD+1.3% jako způsob platby za některé položky na svých webových stránkách.

Tesla $TSLA+3.2% také na začátku roku 2021 koupila bitcoiny $BTCUSD+1.3% v hodnotě 1,5 miliardy dolarů. V podání SEC představitelé společnosti prohlásili, že "věří v dlouhodobý potenciál digitálních aktiv jak jako investice, tak i jako likvidní alternativy k hotovosti".

Elon Musk o vylepšení $DOGEUSD+1.3% 

 

Pokud jde o vylepšení Dogecoinu $DOGEUSD+1.3%, byl dotázán, zda měl nějaké nedávné interakce s vývojářským týmem Doge. Ačkoli Musk uvedl, že s nimi v poslední době nekomunikoval, sdílel:

“Důležité je snížit poplatky, zkrátit dobu blokování a zvětšit velikost bloku.”

Přihlásil se spolutvůrce Dogecoinu $DOGEUSD+1.3% Billy Markus a reagoval na zlepšovací tweet Elona Muska, ve kterém zdůraznil, že podle jeho názoru „stačí, aby Dogecoin $DOGEUSD+1.3% byl rychlý, škálovatelný a levný na odeslání“ a dodal, že „nemusí jít o další blockchain, který hostí NFT, jiné tokeny nebo cokoli jiného.“ Musk odpověděl symbolem „sto procent“.

Musk byl také dotázán, kolik Shiba Inu $SHIBUSD+4.6% drží a jednoduše odpověděl: „Žádný.“

Kromě $SHIBUSD+4.6% byl Musk tázán, zda má investice v několika dalších kryptoměnách, včetně FLOKI, tokenu pojmenovaného po jeho štěněti. Místo odpovědi na každou minci Musk potvrdil, že vlastní pouze Bitcoin, Ethereum a Dogecoin.

Závěr

Elon Musk z mého pohledu věří v budoucnost kryptoměn. Proto je také zastáncem svých krypto aktiv, kterých se nehodlá vzdát. Už jen, že příjmá platidlo v podobě jedné z kryptoměn na určité produkty, dodává této teorii o udržitelnosti na váze. Otázkou času zůstává, jak budou jednotlivé státy chtít regulovat kryptoměny a angažovat se v nich i nadále. Elon Musk je genius ve světě vynálezů, inovací a investic, proto se i nadále nebojím držet podobná aktiva, jako má on. 

Otázky pro čtenáře:

Držíte kryptoměny v tomto volatilním a nepředvídatelném trhu?

Kolik kryptoměn zahrnuje vaše portfolio?

Může být kryptoměna postačujícím ochráncem vysoké inflace? Nejde zde o příliš riskantní tah a tvrzení?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

jasně že tam je $DOGEUSD+1.3% :DDD

To the MOOOOOOOON! 🤣akorát že vůebc

Třeba ví víc než my 😅

Za mě Bitcoin a Ethereum čeká růst. Memecoiny moc rád nemám :) ale samozřejmě netvrdím, že se na nich nedá vydělat a svézt se na pumpu :D

to, že se člověku podaří svést na pumpě je spíš zázrak :)

O $ETHUSD+1.5% se celkem bojím s narůstající konkurencí. Přesto v něm mám pozici.

Solana a Eth držím. Ikdyž sem nakoupil za celkem vysokou cenu, věřm v návrat.

Král je jen jeden - $BTCUSD+1.3%, ale tyhle dvě dost možná najdou svoje uplatnění právě kvůli jejich využitelnosti

Super názor. Taktéž věřím v jejich využití (uplatnění). Neustále zvyšujíc parametry pro kryptoměny z nich dělají krále oboru.

Zatím držím bitcoin a solanu.

já jen BTC