S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tieto 2 spoločnosti môžu vysoko profitovať z otvárania krajín a cestovania

Pandémia koronavírusu obmedzila cestovanie za prácou a zábavou, avšak udalosti ukazujú, že by sa to mohlo uvoľniť a cestovanie by mohlo byť dostupnejšie. A to môže vytvoriť cestovný boom pretože, sme boli dlho zavretí a budeme chcieť cestovať a k tomu prichádza leto. Vy ako investori môžete na tom pekne zarobiť, pretože hotely a rôzne turistické atrakcie sú zrelé na rally.

Očakáva sa oživenie cestovania a tieto spoločnosti z toho môžu profitovať.

Nehnuteľnosti vždy slúžili investorom ako dobrý spôsob , ako čeliť volatilite akciového trhu v portfóliu, a dokonca aj medzi nestabilnými sektormi pohostinstva a cestovného ruchu existuje niekoľko dobrých kandidátov, ktorých treba zvážiť. V tomto článku si rozoberieme 2 realitné investičné fondy: Host Hotels & Resorts $HST+1.1%a EPR Properties $EPR-0.2%. Obidva sú realitné investičné fondy (REIT) a každý má svoju potenciálnu príťažlivosť.

EPR Properties $EPR-0.2%

Byť bullish v REIT, ktorého podiely tvoria 45 % kín, sa môže zdať zvláštne, ale EPR Properties má toho v portfóliu veľa iného. Portfólio spoločnosti v hodnote 6,4 miliardy USD v súčasnosti zahŕňa 353 miestnych a príjazdových lokalít, ktoré obýva viac ako 200 nájomníkov v 44 štátoch a Kanade. Mnohé z nich sú práve tie typy nehnuteľností, ktoré budú profitovať s príchodom dovolenkovej sezóny, ale ceny plynu robia pobyt bližšie k domovu príťažlivejším a teda sa očakáva, že američania budú skôr navštevovať atrakcie a hotely v blízkosti.

Spolu s rodinnými zábavnými centrami a štvrťami to zahŕňa 175 divadiel, 56 zariadení na jedenie a hranie, ako je populárna franšíza Topgolf, 18 vodných parkov a zábavných parkov a dokonca aj krytých zariadení na parašutizmus,11 lyžiarskych stredísk, 8 zážitkových hotelových projektov a dokonca aj niekoľko kultúrnych atrakcií, ako je Mestské múzeum v St. Louis, ako aj množstvo wellness centier a telocviční. Asi 5 % podnikania EPR je tiež s prevádzkovateľmi súkromných škôl a centier vzdelávania.

Host Hotels & Resorts $HST+1.1%

Host Hotels & Resorts je najväčším ubytovacím zariadením REIT a jedným z najväčších vlastníkov luxusných a luxusných hotelov v krajine s portfóliom 75 nehnuteľností v Spojených štátoch a piatich medzinárodných holdingov.
Portfólio je bohaté na nehnuteľnosti, ktoré sú pozoruhodnými časťami panorám veľkých miest a významnými prítomnosťami v ikonických pobrežných a vnútrozemských destináciách. Podmienky sa zlepšujú. Host vo svojej správe za 4. štvrťrok 2021 uviedol, že výnosy za dostupnú izbu (RevPAR) vzrástli o 13 % v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom a že podnikanie zaznamenalo mimoriadne oživenie v rezortoch Sun Belt a mestských obchodne orientovaných nehnuteľnostiach. 70 z ich hotelov zaznamenalo vo štvrtom štvrťroku kladný prevádzkový zisk na úrovni hotelov, vrátane troch v New Yorku, dvoch v centre Bostonu a San Francisco Marriott Marquis. To sú druhy destinácií, ktoré by tiež mali ťažiť z rastúcej voľnočasovej dopravy, ak by k tomu došlo toto leto.

Host za posledných päť rokov zredukoval svoje portfólio o 14 nehnuteľností a svoje peniaze na akvizície a zlepšenie sústreďuje na Sun Belt a jeho najžiadanejšie mestské nehnuteľnosti. Napríklad minulý mesiac spoločnosť uviedla, že kúpila 319-izbový luxusný  Hotel Van Zandt v Austine v Texase, investíciu 246 miliónov dolárov do nehnuteľnosti postavenej len v roku 2015. V rovnakom čase spoločnosť Host predala 1 220 izbový Sheraton Boston za približne 233 miliónov dolárov a vykonala významné renovácie na niekoľkých nehnuteľnostiach, vrátane 1 966-izbového New York Marriott Marquis a The Ritz-Carlton v Neapole na Floride, čiže investujú do rekonštrukcií a zatraktívneniu nehnuteľností.

Nedá sa obísť fakt, že žijeme v neistých časoch a cestovanie a voľný čas určite patria medzi najzraniteľnejšie. Ak však veríte, že dôjde k obratu, tieto dve spoločnosti sú hlavnými kandidátmi na zváženie, ak chcete investovať do tohto trendu. Na základe ich predchádzajúcej výkonnosti, ich súvah a portfólia nehnuteľností by mali obe profitovať z akéhokoľvek nového cestovného boomu, ale neberte to ako investičnú radu, len ako zváženie možností. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Myslíte si, že už začne cestovateľský BOOM?

Vote to see the results! 4 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 348 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jsou to určitě zajímavé společnosti které by růst přinést mohly

Těžko říct jak se vyvine situace ve světě (nemyslím pouze covid, ale i válku). Taková Čína už zase hlásí rekordní počty nakažených, takže těžko říct.

Áno ale tieto spoločnosti vedia profitovat z amerického trhu

Dúfam, že sa to už pootvára a budeme moct cestovať a pri investovaní do týchto REIT profitovat

za mňa $HST+1.1%

Ten rast energii im môže aj nemusí pomoct...