S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Památate si na short squeeze Gamestopu, ktorá spravila raketový rast? Tieto 3 spoločnosti sú možnými adeptami

Zarobiť nemusíte len na akciách, ktorých hodnota rastie, dá sa to aj shortovaním. Ak si myslíte, že cena akcií bude klesať môžete "staviť" na to, že bude klesať - shortovaním. Ale čo sa stane keď veľké množstvo investorov danú akciu shortuje a niekto chce na tom zarobiť a vytlačí svojím kapitálom danú akciu hore? Niekto príde o peniaze a niekto krásne zarobí, to bol prípad Gamestopu, ktorý otriasol celým svetom, keď sa drobní investori z Redditu spojili a krásne zarobili. Tu je zoznam 3 akcií, ktoré veľa investorov shortuje a je možné, že dôjde k shortsqueeze.

Zoznam 3 potenciálnych shortsqueeze spoločností.

Shortovanie akcií zahŕňa požičanie akcií za aktuálnu cenu, aby ste ich mohli okamžite predať a neskôr ich spätne odkúpiť za nižšiu cenu, aby ste si rozdiel uložili. Napríklad, ak si požičiate akcie spoločnosti za 100 USD za akciu a predáte ich a cena klesne na 80 USD, môžete odkúpiť akcie, ktoré ste si požičali, a dosiahnuť zisk 20 USD na akciu. Shortsqueeze nastane, ak sa cena shortovanej akcie namiesto toho zvýši a spustí reťazovú reakciu. Ak shortujete akciu, ste povinní vrátiť tie isté akcie bez ohľadu na to, koľko musíte zaplatiť, aby ste ich získali späť. Takže ak cena akcií rastie a v určitom bode budú chcieť investori znížiť svoje straty a odkúpiť akcie späť skôr pretože cítia straty a nechcú aby to pokračovalo. A ak to urobí veľa investorov, zvýši sa dopyt, čo následne zvýši cenu akcií ešte viac, čím sa vytvorí tlak.

Gogo $GOGO-1.0%

Gogo $GOGO-1.0%poskytuje internetové služby počas letu pre komerčné a obchodné lietadlá. Percento shortov je okolo 27% aj napriek rekordným finančným výsledkom v 4. štvrťroku 2021. Spoločnosť Gogo priniesla v štvrtom štvrťroku tržby 92,3 milióna USD, čo predstavuje medziročný nárast o 19 %. Za celý rok spoločnosť priniesla 335,7 milióna dolárov, čo je 24% nárast oproti roku 2020. Aj keď je cestovanie lietadlom kvôli pandémii koronavírusu stále obmedzené, nakoniec sa to určite vráti. A ako globálny líder v oblasti služieb konektivity je Gogo v pozícii, kedy môže ťažiť z obratu situácie – najmä pokiaľ ide o služobné cesty. Keďže spoločnosť investuje do kapacít 5G, čiastočne vďaka plánovaným 25 až 45 miliónom USD vo voľnom peňažnom toku v roku 2022, jej dlhodobý potenciál ako lídra na trhu zostáva pozitívny.

Zdroj: Fool.com

Limonáda $LMND-2.0% 

K 15. februáru 2022 je percento shortov Lemonade $LMND-2.0%36,60 %. Spoločnosť, ktorá ponúka majiteľom domov, prenajímateľom, autám, domácim miláčikom- životné poistenie, klesla od 10. marca 2021 do 10. marca 2022 o viac ako 80 %. Vo štvrtom štvrťroku 2021 spoločnosť Lemonade priniesla 41 miliónov dolárov príjmy, čo je viac ako dvojnásobok toho, čo dosiahla počas rovnakého obdobia v roku 2020. Za celý fiškálny rok 2021 poisťovňa zarobila na príjmoch 128,4 milióna USD, oproti 94,4 milióna USD v roku 2020 a preto ma firma pozitívny výhľad a dosahuje pozoruhodné zisky a percento shortov je také vysoké? Úspech Limonády bude pravdepodobne závisieť od toho, ako dobre dokáže konkurovať v odvetví poistenia áut. Jej produkt poistenia áut s názvom Lemonade Car bol spustený v roku 2021 a pomohla mu akvizícia Metromile, technologickej poisťovne, ktorá poskytuje Lemonade prístup k množstvu spotrebiteľských údajov o jazde. Ak spoločnosť preukáže, že je schopná konkurovať v oblasti poistenia áut, stane sa katalyzátorom pre jej podnikanie a smerovanie k dlhodobému úspechu.

Zdroj: Fool.com

Blink Charging $BLNK+5.2% 

Blink Charging vlastní a poskytuje nabíjacie zariadenia pre elektrické vozidlá (EV) a sieť nabíjacích služieb. Percento shortovania tejto spoločnosti je 41,98 % k 15. februáru 2022, napriek pôsobivému roku 2021. V štvrtom štvrťroku 2021 spoločnosť zvýšila príjmy o 224 % v porovnaní so štvrtým štvrťrokom 2020 a za celý rok jej tržby vyskočil o 236 % a aj tak je také vysoké percento shortov? Tu mi to začína smrdieť shortsqueezom :D Spoločnosť nedávno uviedla na trh sedem nových produktov nabíjania, ktoré zahŕňajú domáce, maloobchodné, flotilové a multi-domáce. Spoločnosť tiež uzavrela dohodu s General Motors o umiestnení nabíjačiek do vybraných predajcov v USA a Kanade. Ako sa priestor EV vyvíja, Blink sa môže stať kľúčovým hráčom, pretože nabíjacia zložka je do značnej miery zodpovedná za to, ako dobre môžu byť EV masovo prijaté, pretože nabíjacie stanice sú problémom. 

Zdroj: Fool.com

Samozrejme je to riskantné ale deje sa to, boli sme svedkami shortsqueeze Gamestopu a Amc a rôznych iných spoločností, čiže vylúčené to nie je, ale je to dosť riskantné. Takže to dôsledne zvážte a v prípade investujte len to o čo môžete prísť, neberte to ako investičnú radu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$BLNK+5.2% mam v portfoliu ale na shortsqueeze to nevyzera. Fundamenty nie su velmi lakave zatial. Firma dost investuje. Revenue jej sice krasne rastie, ale Net Income/Gross profit klesa. Maju pomerne velky dlh a pozor si treba davat na takmer ziadny CashFlow. Do buducna to vidim na long term akciu. Do karat jej najma hraje segment EV, ktory sa zda byt dnes ako dobra investicna prilezitost.

Ale shortsqueze to Nevylučuje

Ten $BLNK+5.2% by mohli

Vysoké percento na to že perspektívna spoločnosť