S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Alithya a další 2 akcie zaměřující se na umělou inteligenci, které se dají nyní pořídit za pakatel

Odvětví umělé inteligence (AI) začíná čím dál silněji promlouvat do dění na akciovém trhu. V příštích několika letech má tento sektor růst složenou roční mírou růstu (CAGR) o 33,6 % a do roku 2028 má dosahnout velikosti trhu až 360 miliard dolarů. AI tedy slibuje obrovský potenciál, který představují zejména společnosti, jenž se obchodují zatím za velice nízkou cenu. Podívejme se na tyto 3 firmy.

Tyto levné akcie umělé inteligence by mohly v nadcházejících letech přinést mnohonásobné výnosy

1. Rekor Systems $REKR-1.9% 

za poslední rok se cena REKR propadla o 77 %, zdroj: Google

Rekor Systems je dodavatelem pokročilých mechanismů pro rozpoznávání vozidel. Společnost využívá video s umělou inteligencí k poskytování automatizovaných služeb pro své klienty. Její kompetence v oblasti umělé inteligence a strojového učení navíc umožňují efektivní identifikaci vozidel a registračních značek. Dosáhla vynikajících výsledků díky vysoce kvalitním službám při nižších nákladech.

Firma se snaží přejít z přístupu přímého prodeje na model předplatného. Nový model pravděpodobně přinese vyšší marže a opakující se příjmy. Tržby v posledním čtvrtletí vzrostly o 23 % oproti předchozímu roku, ale oproti předchozímu čtvrtletí výrazně poklesly.

Podle vedení společnosti dlouhodobé přínosy jejího přechodu na nový byznys více než vyváží krátkodobé ztráty. Akcie Rekor Systems by navíc na základě svých vyhlídek mohly být vynikající sázkou do budoucnosti.

2. Duos Technologies Group $DUOT-5.5% 

aktuální prodejní cena: 5,95 dolarů, zdroj: Google

Duos Technologies je podnik, který vyvíjí automatizované kontrolní prostory pro železniční vozy. Díky své vlastní technologii efektivně automatizuje kontrolu železničních vozů a plánuje se rozšířit dále.

Kromě toho hodlá přejít na model opakujících se příjmů a mezinárodní expanzi. Její automatizované inspekční služby dosud přinesly klientům značné úspory nákladů.

Výsledky společnosti jsou v poslední době velmi povzbudivé. Její příjmy během třetího čtvrtletí vzrostly o 36 % na 1,74 milionu dolarů. Kromě toho předpověděla, že její čistá ztráta pro nadcházející čtvrtletí klesnev rozmezí od 250 000 do 295 000 dolarů ve srovnání s ohlášenou ztrátou 426 000 dolarů ve stejném čtvrtletí minulého roku.

Kromě toho očekává, že její čisté příjmy se letos oproti loňsku zdvojnásobí.

3. Alithya $ALYA+4.6% 

za rok jsou akcie Alithye +11 %, zdroj: Google

Alithya Group poskytuje širokou škálu služeb v oblasti digitálních technologií v USA, Kanadě a Evropě. Její služby zahrnují služby podnikové architektury, digitální transformaci, poradenství a další služby. Kromě toho poskytuje integrovanou službu AI s názvem Askida, která klientům umožňuje efektivně testovat funkčnost různých aplikací.

Finanční výsledky společnosti jsou v poslední době vynikající. V posledním čtvrtletí její tržby vystřelily o 55,4 % na 109,7 milionu dolarů, čímž pohodlně překonaly odhady analytiků. Navíc díky nedávné akvizici společnosti Vitalyst, která umožňuje transformační změny, chce Alithya rozšířit své podnikání prostřednictvím akvizic a fúzí.

Rozšíření marží a efektivní řízení nákladů budou dva hlavní cíle společnosti, které můžou vynést akcie Alithye do nebes.

Upozornění: Autorem analýzy je Muslim Farooque, nejsem profesionální investor. Njedná se o investiční doporučení. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

AI=budoucnost

děkuji za jakousi osvětu tohoto odvětví :)

fajn tipy, otázka je, jestli nebudou totálním provarem :D

samozřejmě....to ale neví nikdo :)

Provar může bejt cokoliv 😅

umělá inteligence je zajímavý sektor

do budoucna určitě

To asi jo... ale pak si vždycky vzpomenu na Terminátora 😁

Jono, si tady teď zainbestujeme do Skynetu a co pak? 😅😅

určite ma svetlu buducnost kedze sa da implementovat v dost odvetviach, cize aj potencial rastu velky

všechny akcie se dají koupit do 10 $, jak koukám 👍