S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Táto spoločnosť má potenciál na 100X rast, ale musíte byť trpezlivý

Táto spoločnosť sa pokúša narušiť poisťovací priemysel pomocou trendov akými sú BIG DATA a umelá inteligencia. Táto momentálne oslabená rastová akcia by vás mohla z dlhodobého hľadiska urobiť bohatšími, avšak musíte byť trpezlivý. Pretože tvrdiť 100X a myslieť si, že to bude za rok by bolo hlúpe. Táto akcia na to podľa analytikov z Wall Street má.

Trpezlivosť a dobrý projekt môže byť kľúčom k úspechu.

Podľa analytikov z Motley Fool je možné, že  Lemonade $LMND-2.0% by mohla generovať 100-násobné výnosy v nasledujúcich 15 až 20 rokoch. Posledných niekoľko štvrťrokov bolo pre podnikanie ťažkých, pretože vysoká inflácia a potenciálne zvýšenie úrokových sadzieb znásobili dopad trochu neuspokojivých finančných výsledkov. Z tohto dôvodu akcie tejto spoločnosti klesli o 85 % zo svojho maxima. To ale môže vytvoriť príležitosť na BUY THE DIP. Vypíšeme si dôležité informácie o tejto spoločnosti.

Prevratný obchodný model

Lemonade je poisťovňa, ktorá sa opiera o umelú inteligenciu, aby sa jej podnikanie zefektívnilo a bolo pre zákazníkov priateľské. Napríklad ich digitálna platforma odstraňuje agentov a papierovanie. Namiesto toho spotrebitelia interagujú s inteligentnými chatbotmi, aby si kúpili poistenie a podali nároky, čo udržuje mzdové náklady Lemonade nízke. Vedenie sa v skutočnosti domnieva, že náklady na získanie zákazníkov sú desaťkrát nižšie ako v prípade klasickej poisťovne.

Ešte lepšie je, že digitálna platforma Lemonade je postavená tak, aby zachytávala množstvo a rôznorodosť údajov, ktorým sa staré systémy nedokážu vyrovnať. Spoločnosť zhromažďuje približne 100-krát viac údajových bodov na zákazníka, čo by malo (v konečnom dôsledku) umožniť spoločnosti Lemonade presnejšie kvantifikovať riziko, čo znamená, že jej  stratovosť (tj vyplatenie poistných udalostí ako percento poistného) by mala byť nižšia ako priemer v odvetví. Na druhej strane, tým, že zaplatíte menej pohľadávok (a vynaložíte menej na mzdy), spoločnosť by mala byť schopná cenovo podhodnotiť svojich konkurentov.

Zdroj: Fool.com

Z grafu môžeme vyčítať, že akcie sú ozaj nízko na hodnote 20 USD. ATH bolo na úrovni 180 USD.

Neuspokojivý finančný výkon

Bohužiaľ, Lemonade vykázala v minulom roku stratovosť 90 %, čo je v porovnaní s priemerom v odvetví približne 70 % v prvej polovici roku 2021 zle. Spoločnosť však v roku 2020 vykázala stratovosť 71 % a manažment pripisuje nedávny prudký nárast v novších produktových ponukách – ako je poistenie majiteľov domov a domácich miláčikov – ktoré majú vyšší škodovosť ako vyspelejšie poistenie prenajímateľov spoločnosti. Straty vo vertikálach poistenia majiteľov domov a domácich zvierat však klesajú a manažment očakáva, že všetky oblasti podnikania nakoniec dosiahnu stratovosť pod 75 %. Akcionárov by táto správa mala povzbudiť. Navyše, zameranie spoločnosti Lemonade na bezproblémovú používateľskú skúsenosť jej pomohlo v roku 2021 osloviť 1,4 milióna zákazníkov, čo je o 43 % viac ako v predchádzajúcom roku. A priemerný zákazník minul o 25 % viac, keďže viac ľudí pridalo ďalšie poistky (napr. poistenie domácich zvierat) alebo prešlo na drahšie pokrytie (napr. prešlo z nájomníkov na pokrytie majiteľov domov).

Šanca na 100-násobný výnos

Pri pohľade do budúcnosti by mohol byť nedávno uvedený produkt poistenia automobilov Lemonade významným katalyzátorom, pretože len v USA prináša adresovateľný trh na viac ako 400 miliárd dolárov. Ešte dôležitejšie je, že súčasná klientela spoločnosti už minie 1 miliardu dolárov na poistenie automobilov každý rok, čo znamená, že príležitosť na krížový predaj je významná.

Záver

Lemonade je spoločnosť s malou kapitalizáciou s veľkou trhovou príležitosťou a diferencovaným obchodným modelom. V súčasnosti má akcia pomer ceny k účtovnej hodnote 1,1, čo znamená, že je lacnejšia ako konkurenti ako Allstate a Progressive, ktorí sa obchodujú za 1,5-násobok a 3,5-násobok. Ale ak Lemonade dokáže naďalej získavať zákazníkov a zvyšovať svoju špičkovú úroveň a zároveň znižovať stratovosť, tak analytici očakávajú, že hodnota tejto spoločnosti, ktorej hodnota v súčasnosti presahuje 1 miliardu dolárov, by mohla v priebehu nasledujúcich 15 až 20 rokov vzrásť možno aj 100-násobne. Samozrejme neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločnosti od retail investora.


Tak stonasobky bych se asi neohanel... 😅 ale nějaký hezký růst by být mohl 😇

Koupil jsem to.

100x je hodně odvážné tvrzení

áno to určite, ale 15-20rokov

Určite zaujimavy model

15 rokov je dlha doba ale

vyplatí se sledovat :)

nic se nestane ze dne na den, je potřeba čas :/