S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

3 rastové akcie, ktorých nákup počas korekcie neoľutujete

Ceny ich akcií klesli, ale ich základné podnikanie je silné. Nikto nemá rád zlé rozhodnutia. Štúdie zistili, že bolesť z prehry je oveľa intenzívnejšia ako potešenie spojené s výhrou. Táto averzia voči riziku by mohla spôsobiť, že by ste sa pri súčasnom poklese trhu vôbec báli nakúpiť nejaké akcie. História však ukazuje, že investícia v takýchto časoch sa často z dlhodobého hľadiska bohato vypláca. Tu sú tri rastové akcie, ktorých nákup v tejto korekcii trhu neoľutujete.

Korekcie nemáme chápať ako dôvod predaja ale dôvod nákupu.

Ktoré spoločnosti sa vyznačujú dlhodobým rastom a tento pád môžete vnímať ako príležitosť?

1. Teladoc Health $TDOC+0.1% 

Teladoc Health  začal klesať oveľa skôr ako celkový akciový trh. Akcie klesli o viac ako 70 % z maxima zo začiatku roka 2021. Investori sa obávajú, že rast sa pre poskytovateľa virtuálnej starostlivosti spomalí, keďže obavy z COVID-19 ubúdajú. Názor, že majetok Teladocu je spojený s COVID-19, je jednou z niekoľkých veľkých mylných predstáv o spoločnosti. Teladoc odhaduje, že v rámci svojej existujúcej členskej základne má príležitosť vo výške 75 miliárd dolárov, najmä prostredníctvom podpory používania viacerých produktov. Jeho celkový adresný trh vrátane oslovenia ďalších zákazníkov je oveľa väčší – len v USA viac ako 260 miliárd USD.

Virtuálna starostlivosť ponúka úsporu nákladov pre platiteľov a pohodlie pre pacientov. Teladoc je lídrom v tomto odvetví so svojou šírkou služieb a veľkou zákazníckou základňou. S trhovou kapitalizáciou okolo 8 miliárd USD sa táto akcia javí ako veľmi lacná vzhľadom na jej obrovské možnosti rastu.

2. MercadoLibre $MELI+1.4% 

MercadoLibre je ďalšia vysoko volatilná akcia, ktorej boli pristrihnuté krídla. Jej akcie od septembra 2021 klesli o viac ako 50 %. Bol prudký pokles MercadoLibre opodstatnený? Nie naozaj. Spoločnosť naďalej dosahuje pôsobivé čísla. Vo štvrtom štvrťroku zaznamenala trhák so silným rastom vo všetkých oblastiach. Pre investorov je ľahké vnímať MercadoLibre len ako veľmoc v oblasti elektronického obchodu v Latinskej Amerike. Spoločnosť má obrovský rastový potenciál v regióne s mierou penetrácie elektronického obchodu iba 9 % v roku 2021 - čiže priestor na rast je veľmi veľký. 

Rovnako ako Teladoc, aj ocenenie MercadoLibre vyzerá atraktívne na základe jeho perspektív rastu. Trhová kapitalizácia spoločnosti je menej ako 45 miliárd dolárov. Podľa analytikov by do konca desaťročia mohlo mať niekoľkonásobne vyššiu hodnotu.

3. PayPal Holdings $PYPL-0.1% 

PayPal Holdings sa radí medzi najväčšie fintech akcie v globále. Teraz je však oveľa lacnejšia ako pred niekoľkými mesiacmi. Akcie PayPalu od polovice roku 2021 klesli takmer o 70 %. Primárnym problémom PayPal je, že rast jeho používateľov sa spomaľuje. PayPal dokonca odvolal svoj cieľ dosiahnuť 750 miliónov účtov. Ale ani na chvíľu si nemyslite, že spoločnosť je stratený prípad. Namiesto toho PayPal vyzerá ako skvelá akcia na nákup práve teraz.

Dôležité je, že PayPal nezmenil svoje ciele rastu celkových príjmov, zárobkov a voľného peňažného toku. Spoločnosť jednoducho mení svoje zameranie na zvyšovanie príjmov na používateľa namiesto pridania väčšieho počtu zákazníkov, ktorí nie sú tak ziskoví. Prechod od hotovostných k digitálnym platbám pri nákupoch online aj v obchode pokračuje plnou parou vpred. PayPal zostáva najrozšírenejšou digitálnou peňaženkou na svete. Keď sa akciový trh odrazí – a stane sa to (skôr či neskôr) – akcie PayPalu by sa mali vrátiť na svoju rastovú vlnu.

Tie prepady spoločností ma celkom prekvapili, že Paypal je -70% od ATH a taktiež Teladoc, to sú veľmi atraktívne vstupy. Všetky tieto spoločnosti majú potenciál dlhodobého rastu a majú vybudovanú určitú pozíciu a nemali by sa "vytratiť". Takže ak uvažujete o kúpe nejakých akcií tieto by ste mohli zvážiť, pretože sú vo výpredajoch, ale neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Na nákup $PYPL-0.1% se už nějakou dobu chystám :DD

Buy the dip 😀

Tie poklesy od ATH su ozaj atraktivne

50-70% pokles od ATH je ozaj dosť

otázka jestli se jedná o příležitost či nikoli...

$MELI+1.4% sa začína dosť sklonovať poslednu dobu