S&P 500 ^GSPC 5,188.64 +0.15%
Tesla TSLA $178.27 -3.51%
Nvidia NVDA $900.94 -2.22%
Alphabet GOOG $171.77 +1.14%
Apple AAPL $183.57 +1.02%
Meta META $463.09 -0.56%
Microsoft MSFT $413.02 -0.13%
Amazon AMZN $188.89 +0.10%

Hľadáte akcie s potenciálom rastu 10X? Tu sú analyzované rovno 2

Dlhodobé myslenie je kľúčom k budovaniu bohatstva na akciovom trhu. Tieto podniky by mohli investorom so zameraním na dlhodobé investície zarobiť pekné peniaze. Obidva projekty majú totiž veľký potenciál rastu v ich odvetví. Pôsobia v rýchlo rastúcich odvetviach a obe ťažia zo silnej konkurenčnej pozície. Z tohto dôvodu si myslím, že akcionári by mohli v priebehu nasledujúceho desaťročia zaznamenať 10-násobné výnosy.

Ak uprednostňujete individuálne spoločnosti pred ETF, toto môže byť pre vás.

1. MercadoLibre $MELI+2.2% 

MercadoLibre prevádzkuje najväčší e-commerce a fintech ekosystém v Latinskej Amerike. Jeho online trh má viac zobrazení stránok a jedinečných návštevníkov ako ktorákoľvek konkurenčná platforma, čím sa zvyšuje sieťový efekt, ktorý poháňa jeho podnikanie. Konkrétne, obchodníci prirodzene inklinujú k najobľúbenejšiemu trhu a snažia sa osloviť čo najviac spotrebiteľov. Ako sa to stane, katalóg produktov MercadoLibre sa stáva väčším a širším, čo prináša na trh viac spotrebiteľov. Na posilnenie svojej pozície ponúka MercadoLibre niekoľko služieb s pridanou hodnotou, vrátane logistickej podpory, digitálnych reklamných nástrojov a prístupu k úverom. Žiadny z týchto produktov však nemal taký vplyv ako jeho fintech platforma Mercado Pago. Mercado Pago sa stalo nesmierne populárnym na trhu aj mimo neho vďaka demokratizácii digitálnych platieb v regióne, ktorý sa vyznačuje nízkou penetráciou bankových účtov a debetných kariet. V skutočnosti celkový objem platieb v roku 2021 vyskočil o 55 % na 77,4 miliardy USD a počet obchodníkov platformy sa zdvojnásobil.

Zdroj: Fool.com

Vedúca pozícia MercadoLibre a robustné portfólio produktov sa spoločne premietli do obrovských finančných výsledkov. V minulom roku tržby vyleteli o 78 % na 7,1 miliardy USD a spoločnosť vykázala zisk 1,69 USD na akciu, čo je nárast zo straty 0,07 USD na akciu v roku 2020. Pri pohľade do budúcnosti sa očakáva, že online maloobchodné tržby v Latinskej Amerike porastú ročne o 18 % a do roku 2024 dosiahnu 138 miliárd USD, uvádza Statista. Podobne aj digitálne peňaženky budú v rovnakom období čoraz obľúbenejšie a do roku 2024 budú predstavovať 31 % online platieb a 12 % platieb v obchodoch, v porovnaní s 20 % a 6 % v roku 2020.

V skutočnosti ako najväčší e-commerce a fintech ekosystém v regióne myslím, že tento biznis v hodnote 45 miliárd USD by mohol v nasledujúcich 10 rokoch desaťnásobne narásť a do roku 2032 dosiahnuť trhovú kapitalizáciu 450 miliárd USD.

2. Trade Desk $TTD-0.5% 

Trade Desk sa špecializuje na digitálnu reklamu. Jej platforma sa opiera o  umelú inteligenciu, ktorá pomáha obchodníkom nakupovať zobrazenia reklamy programovo, čo znamená, že proces je automatizovaný prostredníctvom ponúk v reálnom čase. Zatiaľ čo tradičné nákupy médií sa uskutočňovali vopred (manuálnymi rokovaniami), programatická technológia umožňuje klientom robiť rozhodnutia založené na údajoch tesne pred zobrazením reklamy. Na tento účel môžu marketingoví špecialisti spúšťať, merať a optimalizovať cielené kampane naprieč digitálnymi kanálmi, ako sú počítače, mobilné zariadenia a pripojené televízory (CTV).

Za zmienku stojí najmä to, že The Trade Desk je najväčšia nezávislá platforma pre kupujúcich reklamy, čo má dva dôležité dôsledky. Po prvé, „nezávislý“ znamená, že spoločnosť Trade Desk nie je pridružená k žiadnemu obsahu, takže nemá motiváciu tlačiť kupujúcich reklamy na konkrétny web alebo mobilnú aplikáciu. A to odlišuje spoločnosť od konkurentov ako Alphabet $GOOG+1.1%a Meta Platforms $FB+0.5%. The Trade Desk má navyše značný rozsah – jeho platforma vidí každú sekundu 13 miliónov reklamných príležitostí – čo znamená, že zachytáva množstvo spotrebiteľských údajov týkajúcich sa vkusu a preferencií, vďaka čomu sú jeho modely AI časom lepšie pri zacielení obsahu. V roku 2021 vytvorilo The Trade Desk niekoľko zmysluplných partnerstiev. To zahŕňa  Walmart v oblasti shopper marketingu, Samsung a Comcast 's Peacock v oblasti CTV a Xiaomi (druhý najväčší výrobca smartfónov na svete) v oblasti mobilných zariadení. Tieto kroky rozširujú jeho prístup k reklamnému inventáru, vďaka čomu je jeho platforma pre obchodníkov hodnotnejšia.

Všeobecnejšie povedané, globálne výdavky na digitálnu reklamu dosiahli v roku 2021 podľa eMarketer 492 miliárd USD, ale The Trade Desk zachytilo len 6,2 miliardy USD (menej ako 2 %) z tejto celkovej sumy, čo znamená, že existuje veľa priestoru na rast. Z tohto dôvodu je pravdepodobné, že tento biznis v hodnote 27,5 miliardy dolárov by mohol mať hodnotu 275 miliárd dolárov za 10 rokov.

Podľa mňa sú to silné projekty s dobrým fundamentom, čiže tých 10X nie je nereálne za 10 rokov, ale rozhodnutie si spravte sami, neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu. Inšpiroval som sa analytikmi z Fool.com

Myslíte si, že to je možné?

Vote to see the results! 6 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Z desetinásobků už jsem se vyléčil... ale dvojciferný růst by byl hezký :)

10x by bylo velmi fajn

Za 10 rokov to nieje nereálne

$TTD-0.5%  podĺa mňa môže dobré partnerstvá aj odvetvie

Nie je to úplne nereálne a fundament majú dobrý

ale 10 rokov je dlha doba