S&P 500 ^GSPC 5,300.87 +0.07%
Tesla TSLA $176.27 +0.82%
Alphabet GOOG $176.86 +0.82%
Amazon AMZN $184.92 +0.70%
Nvidia NVDA $937.64 -0.63%
Meta META $470.60 -0.55%
Microsoft MSFT $419.80 -0.28%
Apple AAPL $190.21 +0.20%

Nízká cena a slibná budoucnost: Akcie obchodované pod 10$ mohou překvapit výnosem

Akcie s nízkou hodnotou bývají historicky velmi spekulativní, jelikož je většina obchodovaných akcií pod 10$ odsouzena a nebo odsouzena k zániku. Není to však pravidlem, pokud se zaměříme na potencionální výherce v tomto rozmezí, tak mě napadají hned 3 akcie s hodnotou pod 10$, které se mohou oplatit investorům.

Pokud hledáte investice s potenciálem, které nabízí atraktivní vstupní cenu, tak jste na správném místě.

Ať už jste dlouhodobý investor nebo ne, vždy pro vás bude skvělou zprávou, když se narazí na prosperující společnosti za nízkou cenu. Samozřejmě v dnešní době, kdy naši brokeři nabízí nákupy zlomkových akcií, není problém k nákupu pouze části gigantických společností, ale není lepší vlastnit více kusů akcií jedné společnosti, než třeba 0,1 hodnoty akcie nějaké giga společnosti?

Dnešní výběr potencionálních výherců nejlepších akcií pod 10 dolarů:

Rádio Sirius XM $SIRI-0.8% 

Přestože společnost vykazuje slibné zisky, nedaří se jí dostat na své ATH z roku 2000, kdy se obchodovala společnost o 80% výš ( cena akcie byla necelých 60$).

Satelitní rádio dostalo v roce 2020 ránu, když jsme přestali jezdit autem. Lze tvrdit, že rok 2022 je stejně náročný, protože rostoucí ceny benzínu zdražují jízdu autem a způsob, jakým si lidé Sirius XM $SIRI-0.8% především užívají. Dobrou zprávou je, že monopol satelitního rádia si našel způsob, jak dál růst.

Navzdory vzestupům a pádům automobilového průmyslu a obavám, že chytré telefony a propojená auta budou znamenat konec prémiových rádií, Sirius XM $SIRI-0.8%tento trend nadále přežívá. Letošní rok zahájil s rekordním počtem 32 milionů účtů. V deseti z posledních jedenácti let společnost Sirius XM $SIRI-0.8% zvýšila počet svých předplatitelů, kteří si ji platí sami, nejméně o milion. Podle odhadů by v roce 2022 mělo přibýt jen půl milionu čistých přírůstků, ale v minulosti svůj konečný potenciál podceňovala.

Sirius XM $SIRI-0.8% je stroj na peníze. V loňském roce vygenerovala volný peněžní tok ve výši 1,83 miliardy dolarů a tyto peníze vrací svým akcionářům prostřednictvím zpětných odkupů a výplat. Výnos akcií činí pouhých 1,4 %, ale minulý měsíc vedení společnosti vyhlásilo mimořádnou výplatu ve výši 0,25 USD na akcii. Čtvrtina se u akcie obchodované za něco málo přes 6 dolarů sčítá, což znamená další výnos ve výši 4 %.

Latch $LTCH+2.2% 

Společnost zažila velmi těžký rok, tedy z pohledu akcionáře společnosti. V dlouhodobém horizontu jsou zde však dobré vyhlídky, navíc necelé 4$ za akcii jsou víc než jen příjemná vstupní cena, ale také příležitost.

Apartmány se možná nezdají být horkým místem technologického růstu, ale možná změníte názor, když se hlouběji začtete dívat do společnosti Latch $LTCH+2.2%. Tato společnost stojí za LatchOS, cloudovou platformou, která poskytuje bezklíčový vstup do bytů a mnoho dalšího.

Mít způsob, jak na dálku otevřít bytový příbytek, má své výhody. Pronajímatelé mohou ukázat volné byty, aniž by tam byli, a mohou snadno zapojit nový kód, když jednotka změní majitele, místo aby museli znovu zadávat klíč od vchodových dveří. Pronajímatelé také účtují nájemcům příplatek za Latch $LTCH+2.2%, protože jim také usnadňuje život. Lidé mohou vpustit chůvy, příbuzné, úklidové služby nebo zásilkové služby, když nejsou doma.

Systém Latch $LTCH+2.2% je nyní malý, ale 10 % všech nově postavených bytů se staví se systémem Latch $LTCH+2.2%. V posledním čtvrtletí vzrostly tržby o 94 % na 14,5 milionu dolarů a za celý rok 2021 se zvýšily o 129 % na 41,4 milionu dolarů. Rezervace rostou ještě rychleji, za poslední rok o 118 %. Existuje spousta účelových akvizičních společností (neboli SPAC), které se od chladného přijetí trhu neodrazí. Latch $LTCH+2.2% upadl v nemilost, ale splňuje všechny podmínky pro převratné růstové akcie. Dostane tak další šanci na návrat na Wall Street.

U této společnosti nechápu, čím byl zapříčiněn tak strmí pád za poslední rok, když se podíváme na zisky a zakázky, tak to nejsou malá čísla. Ale je to jeden z důvodů, proč tuto akcii koupit právě teď, společnost je připravena plnit poptávku a navyšovat zisky.

Velo3D $VLD+1.5% 

Společnost je o 28,89% níž ze svých ATH, to však neznačí slabost této akcie, jde spíše o volatilitu trhu, která zapříčinila pád cen i mnoha větších společností.

Společnost je poměrně silná, díky svým obzorům a výrobě, které má rozhozené do více odvětví. Přestože z počátku nedostávala společnost tolik uznání, tak se pomalu dere do podvědomí všech skeptických investorů.

Platforma Sapphire společnosti Velo3D $VLD+1.5% je řešení pro 3D tisk kovů, která pomáhá společnostem vytvářet specializované díly. Slouží odvětvím letectví, kosmonautiky, letecké dopravy, průmyslové energetiky a ropného a plynárenského průmyslu, která mají hluboké seznamy kritických dílů. Společnost Velo3D $VLD+1.5% je stále velmi malá, v loňském roce dosáhla tržeb ve výši 27,4 milionu dolarů.

Věci se však brzy rozjedou ve velkém stylu. Společnost Velo3D $VLD+1.5% začala v posledním čtvrtletí konečně dodávat Sapphire XC, vylepšenou platformu, která vyrábí díly o 75 % levněji, s pětinásobným zvýšením produktivity, než původní systém. Poptávka je silná a předpokládané tržby společnosti Velo3D $VLD+1.5% ve výši 89 milionů dolarů v letošním roce znamenají, že v roce 2022 se tržby více než ztrojnásobí. I když akcie 3D tisku nejsou tolik trendové, společnost Velo3D $VLD+1.5% je dostatečně dobrá pro vaše portfolio akcií s nízkou cenou.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 327 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Trochu risky ale proč ne

Risk je zisk. Jsou to akcie za pár babek, takže nevěřím, že by tam někdo nalil z místa svůj veškerý volný kapitál. Díky volatilitě jsou ty ceny dost dole, takže by se snad už neměli prohloubit níž, teda pokud nepřijdou nějaké špatné zprávy.

Latch taky nechápu, když se člověk podívá na zisky atd. Trh je opravdu v mnoha případech nemilosrdný.

Velo mám v hlavě od doby co do něj sypala Cathie Wood větší množství peněz, podobně jako ona, tak i já věřím v tuto společnost.

Ano taktéž sem se dozvěděl o této společnosti, díky Cathie.