S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tieto 2 spoločnosti sú pripravené na METAVERSE a výbušný rast

Metaverse je jedným z najhorúcejších nových trendov v technologickom sektore, ale mnohé spoločnosti zaznamenali aj tak výrazný prepad hodnoty akcií. Pokiaľ ste dlhodobý investor, ktorý chce zarobiť na raste metaverza a spoločnostiach, ktoré robia z vývoja virtuálnych svetov realitu. Tak dramatické výpredaje, ktoré zasiahli softvérový priemysel, vytvorili príležitosti na nákup špičkových hráčov s veľkými zľavami a vy to môžete využiť.

Metaverse je stále ešte "v plienkach" a vy môžete stále investovať v pomerne rannej fáze.

Pozrime sa bližšie na dve akcie metaverse, ktoré sa oplatí kúpiť v roku 2022 a držať ich dlhodobo.

1. Unity Software $U+3.0% 

Unity Software poskytuje služby na vývoj hier, analytické technológie a nástroje digitálnej reklamy. Spoločnosť je jasným lídrom na trhu, pokiaľ ide o vývoj pre mobilné hry a obsah virtuálnej reality (VR) a rozšírenej reality (AR), a je pripravená na obrovský rast z dlhodobého hľadiska. Tržby Unity vzrástli v štvrtom štvrťroku medziročne o 43 % na 315,9 milióna USD a o 44 % v minulom roku na 1,1 miliardy USD. Pre aktuálny fiškálny rok smeruje Unity k rastu tržieb približne o 35 %. Tieto usmernenia vyzerajú celkom povzbudivo v porovnaní s minuloročným výkonom a úrovňami spomalenia rastu, ktoré navrhujú usmernenia pre rast predaja mnohých iných softvérových spoločností.

Unity poskytuje nástroje, ktoré pripravujú cestu pre ďalší vývoj interaktívneho obsahu, a spoločnosť je na dobrej ceste zohrať kľúčovú úlohu pri posúvaní metaverza vpred. Napriek sľubnému výhľadu dlhodobého rastu klesla cena akcií spoločnosti zhruba o 63 % z maxima, ktoré dosiahla vlani v novembri, aj keď dosahujú veľmi dobré výsledky. 

Zdroj: Fool.com 

Z grafu môžeme vyčítať, že cena akcií bola na ATH 200 USD a momentálne sme niekde na 90 USD, čo je zaujímavý vstup.

2. Roblox $RBLX+2.2% 

Zatiaľ čo vybudovanie prosperujúcej platformy metaverse je v súčasnosti ambíciou mnohých herných a veľkých technologických spoločností, Roblox  už na tomto fronte zaznamenal značný úspech. Spoločnosť prevádzkuje jeden z celosvetovo najúspešnejších metaverzov a štvrtý štvrťrok ukončila s priemerným počtom 49,5 milióna aktívnych používateľov denne, čo predstavuje nárast o 33 % v porovnaní s obdobím predchádzajúceho roka. Spoločnosť uzavrela minulý rok s tržbami 1,9 miliardy USD, čo predstavuje medziročný nárast o 108 %. Medzitým počet rezervácií vzrástol o 45 % a dosiahol 2,7 miliardy USD. Líder metaverse tiež poskytol odhadované aktualizácie o svojej januárovej výkonnosti s vydaním za 4. štvrťrok, ale výsledky boli v tomto období trochu zmiešané a akcie po aktualizácii výrazne stratili pôdu pod nohami. 

Zdroj: Fool.com

Priemerný denný počet aktívnych používateľov (DAU) v januári dosiahol 54,7 milióna, čo predstavuje medziročný nárast o 32 %, a počet odpracovaných hodín vzrástol medziročne o 26 % a dosiahol 4,2 miliardy. Spoločnosť však odhaduje, že počet rezervácií za mesiac vzrástol len o 2 % až 3 % v porovnaní s obdobím predchádzajúceho roka a priemerné rezervácie na DAU v skutočnosti klesli o 22 % až 23 % a dostali sa medzi 4,02 a 4,08 USD. Akcie spoločnosti Roblox klesli približne o 73 % zo svojho ATH a spoločnosť má teraz trhovú kapitalizáciu približne 22,3 miliardy USD a jej hodnota je približne 7,2-násobok tohtoročných očakávaných tržieb. Zatiaľ čo spoločnosť by mohla byť pod tlakom krátkodobej volatility trhu, spoločnosť má potenciál stať sa veľkým víťazom pre dlhodobých investorov.

Za mňa je metaverse prostredie určite veľmi zaujímavé a myslím si, že z dlhodobého hľadiska bude ziskové, ale to je len môj názor. Určite tieto spoločnosti zvážte, ale názor si spravte určite sami, a nevnímajte to ako investičnú radu, len ako analýzu hráčov v metaverse prostredí. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Investujete do metaverse?

Vote to see the results! 7 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

O těchto dvou akciich každý mluví, tak jsem zvědavý jak si povedou

$RBLX+2.2% hlavne vyzera velmi zaujimavo

Dobrá možnosť pre investorov, ktorí nechcú investovať do krypto projektov

Ja skôr to krypto ale keby si mam vybrať tak $RBLX+2.2%

ano pre konzervativnejších investorov